Hoe:Overleef je een bezoek aan de douche?

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

De doucheruimte, bewaakt door het gordijn, en de doucheslang...brr!

De badkamer. Vol met spulletjes, dingetjes en ietsjes. Allemaal zijn die dingen, spullen en ietsen stuk voor stuk gevaarlijk. De badkamer bevat meestal een wastafeltje, plek met allerlei dingen zoals de gruwelijke tandenborstel met zijn vretende kop en het bijbehorende tandpastazuur [1], schoonheidsmiddeltjes [2], een doucheruimte/bad, misschien een jacuzzi, stoombad, droogplek, matje en ander gespuis. In deze Hoe? laten wij u zien hoe u een douchebeurt overleeft. De mensen met een bad kunnen vrolijk meebadderen, want het gebeuren bij de douche is op zich bijna hetzelfde op een handjevol dingen na. De de moderne mens heeft deze luxe inmiddels wel vaker, en door deze luxe onderschatten zij de gevaren van een simpele douchebeurt. Wel, zo simpel is dit niet. Lees verder, en voel u meteen een stuk veiliger!

N.B.: Dit artikel is bedoeld voor douches met een bouwjaar ná 1945 om evt. andere verassingen verrassingen te voorkomen.

Wat gaat er gebeuren?[bewerken]

Tijdens een douchebeurt is meestal het doel om het lichaam schoon te krijgen [3] door onder de douchekop te gaan staan, en schoon te worden, zoals hiernet aangegeven. Men denkt dan dat zij rustig onder de douche kunnen gaan staan om langzaam de handelingen te plegen [4] om daarna in rust af te drogen en de kamer te verlaten. Deze mensen zijn nu in levensgevaar. Het is bewezen dat er veel levende wezens voorkomen in de badkamer die zich voordoen alsof ze levenloos/dood zijn. De voorwerpen die nu hieronder gemeld gaan worden zijn slechts een aantal die ook maar enige vorm van gevaar hebben, zover het duidelijk herkenbaar is, waarbij een aantal gevaren vermeld zijn.

 • Gordijn: stikking, samenpersing;
 • Slang: wurging, slaan;
 • Kop van de slang: verdrinking, ernstige verwondingen zoals botbreuken, kneuzingen etc.;
 • Raampje: verspreiding van giftige hittedampen en andere stoffen die de algehele samenleving in gevaar kan brengen wegens luchtvervuiling;
 • Shampoo: verblinding, verschroeiing van de huid;
 • Douchegel: verblinding, verbranding én verschroeiing van de huid;
 • Afvoerputje: (zeer gevaarlijk en serieus, ), opzuiging van het slachtoffer, verspreiding van giftige lucht;
 • Tegels: uitglijding, harde terechtkoming na val;
 • Water: (dodelijk), verbranding, onderkoeling, verdrinking, stikking;
 • Zeep: (Zeer gevaarlijk en !!), verschroeiing, verbranding, smelting, stank veroorzakend, stikking, verblinding etc. etc. etc.;
 • Handdoek: (eventueel, maar zeer onvoorspelbaar), samenpersing, verstopping van lichaamsopeningen;
 • Föhn: (eventueel), verbranding, verschroeiing.
 • Spons: Verschuring van de huid, schaafwonden.

Voorbereiding en binnenkomst[bewerken]

Het hitte- en radioactief bestendig douchepak. Goedgekeurd door Wim Lex, onze man bij het waterschap.

Allereerst, voordat men de badkamer inkomt om te gaan douchen, moet men zich uitkleden en helemaal invetten met prep. Deze crème zorgt ervoor dat u niet uitdroogd, niet heel erg bijzonder, maar ach, altijd handig! Daarna, na deze behandeling gaat u in een hitte- en radioactief bestendig pak kruipen, om vervolgens de deur te openen van de badkamer. Uiteraard na het openen ervan stapt u voorzichtig naar binnen. Pas op voor het opstapje! Na het binnengaan, gaat u de deur sluiten. Nadat deze goed is afgesloten, moet de deur op slot, en gaat het pak uit. Nu moet u echter oppassen: het gevaar kan nu op elk moment toeslaan! Het pak verbergt u ergens in een hoekje, buiten bereik van het water, dan gaat het pak namelijk roesten. Nu, moet u zich nogmaals insmeren met hetzelfde prep. Wederom geen nut, maar altijd handig. Nu kan u zich gaan begeven naar het douchegordijn, oftewel: het eerste opstakel.

Proces[bewerken]

Hieronder staat een zo goed als goed genoege lijst met dingen die er kunnen gebeuren.

Gordijn[bewerken]

Allereerst: het gordijn. Hij lijkt zo simpel te verslaan, maar onderschat deze niet! Het gordijn kan u laten stikken of samenpersen doordat de huid van het gordijn, ookwel het blad genoemd, zich om u heen gaat vouwen. Het gordijn bestaat uit een wervel (de gordijnrail), een aantal botjes en een lap huid. Men moet, om het gordijn te verslaan vooral snel zijn. Meestal is de doucheruimte dicht door het gordijn, maar soms heeft deze zich opgerold. Weet wel dat u nooit de doucheruimte in moet stappen als het gordijn open staat, met de gedachte dat deze toch niets zal doen. U kunt het gordijn te slim af zijn om een voorwerp richting de doucheruimte te gooien (over het gordijn, of tegen het gordijn als deze "dicht" is) om het gordijn de gedachte te geven dat er een indringer is. Daarna is het het beste om aan het gordijn te gaan wrijven. Zo hard mogelijk maar effectief op alle plekken wrijven. Hierdoor verlamd het gordijn tijdelijk, voor minstens een uur, zodat u veilig de doucheruimte in kan gaan.

Slang en zijn kop[bewerken]

Daarna, na de toetreding in de doucheruimte, krijgt u te maken met de doucheslang. Deze slang bestaat uit een kop die water kan spuiten, een slang (waar de watervoorraad zich bevindt) en een onderlijf die bestaat uit tastplekken waar de doucheslang niet vrolijk van wordt, namelijk de temperatuurknoppen. Meestal met de kleur rood of blauw, maar meestal te herkennen door het feit als men op één dezer knoppen drukt, dat de slang zich direct geërgerd voelt en water begint te spuiten van ellende. U moet deze knoppen goed kunnen draaien, om de slang onder de duim te kunnen houden. Lukt dit niet, dan zal de slang hoe dan ook aanvallen door u eerst te tackelen, om u vervolgens te wurgen en te laten verdrinken in het water dat de kop uitspuit omdat de slang zich net als elke andere wurgslang om het lichaam heen wurgt om daarna de kop richting uw hoofd te draaien. Dit is geen pretje, en al helemaal niet met de hogedrukstand!

Shampoobedwinging[bewerken]

De douche is nu als het goed is genoeg verlamd om er rustig veilig onder te gaan staan. Dit moet best lukken. Nu je er eenmaal onder staat, ga je de shampoo eens vastgrijpen. Dit doe je niet zomaar. Allereerst pak je (indien nodig) een washandje om de 'doos'/verpakking/bus/trein/pot/wat dan ook met shampoo te pakken. Nu de shampoo gereed is, moet je nu je volle 100% concentratie op de shampoo zelf richten. Je houdt de verpakking hoog in de lucht en laat een klein straaltje shampoo naar beneden vallen. De straal moet op je blote hand vallen. Als het hoogteverschil tussen je hand en de shampooverpakking minstens 1 meter is, is er niets aan de hand. Een kleiner hoogteverschil kan dodelijk zijn. Shampoo is in feite een soort zuur dat bij zeer nabij contact de huid direct verschroeit, om zo alle delen uiteindelijk van het lichaam die het tegenkomt ook te verschroeien. Bij een hoogte van 1 meter sterven wat kwaadaardige, giftige, dodelijke delen in de shampoo af door de luchtdruk. De shampoo moet dan ook zo lang mogelijk in de lucht blijven om zo min mogelijk schade aan te richten aan het lichaam. Nadat de shampoo op de hand is, zo snel en hard mogelijk wrijven [5] en op het hoofdhaar aanbrengen. De (nog) levende delen in de shampoo zullen nu alle kwaadaardige bacteriën in het haar doden, om zo het haar weer "gezond" te maken. Na het aanbrengen goed verspreiden en uiteindelijk goed uitspoelen. Niet goed uitspoelen kan tot zeer erge jeuk leiden en verblinding.

Douchegel-/zeepbedwinging en de spons[bewerken]

AAAAAAAAA! WAT BEN JE AAN HET DOEN MAN??!!

Na de shampoobehandeling gaan we over naar de wat minder ergere dingen. De douchegel is dan wel wat minder gevaarlijk, maar men moet deze niet onderschatten. De douchegel lijkt niet zo gevaarlijk omdat de douchegel op een spons moet, maar de douchegel kan meer schade aan de huid aanrichten. Douchegel wordt meteen op de spons zwak, waardoor het zonder ook maar enige zeer ernstige gevolgen kan worden aangebracht op de huid. De spons daarentegen wordt door de douchegel ruw en gaat bij hard drukken schuren door de huid, en begint ook zeer logisch "op tilt" te slaan. De vezels in de spons zetten op, en gaan "exploderen" uit zelfverdediging [6] Daarom moet men de spons na het aanbrengen van de douchegel, ook even laten afkoelen. Sponsen kunnen - geloof het of niet, nou, geloof het maar wel - zeer agressief zijn. Het verkeerd aanbrengen van de douchegel en het mishandelen van een spons kan leiden tot derdegraads brandwonden, verschroeiing van de huid, botbreuken en een arrestatie wegens dierenmishandeling. Maar ach, waarschijnlijk bent u dan al dood. Jammer.

Er zijn echter nog mensen die geen douchegel gebruiken, maar het simpele stuk zeep. Wel, dit zeggen wij fout: de zeep is niet simpel. De zeep is radioactief, stinkt naar bloemetjes, is dodelijk, gevaarlijk, en zorgt ervoor dat u binnen een uur het loodje gelegd hebt. Zeep is voor de mensen die een sterke huid hebben. Zeep is, net als kwakzalf zeer gevaarlijk als deze verkeerd aangebracht wordt. Zeep veroorzaakt verschroeiing, verbranding, smelting, stikking, verblinding en andere leuke dingen [7] als je de zeep niet eerst in een washandje doet, een kwartier laat dobberen in het water [8], een spons in het washandje doet, het washandje dicht doet, en nu wrijft over het lichaam met de top van de spons.

Afvoerputje[bewerken]

Het afvoerputje. Ga maar bibberen.

Over het afvoerputje kunnen we kort in zijn - dit gaan wij ook doen - maar u moet wel ten alle tijden hier rekening mee houden. Het afvoerputje is het dodelijkste wat er in de doucheruimte te vinden is. Het is dan ook ten strengste afgeraden (om uw leven te redden en u tegelijkertijd ook nog te sparen van de dodelijke bacteriën en een zeer pijnlijke dood) om op het afvoerputje te gaan staan. Dus, ga nooit, maar dan ook NOOIT op een afvoerputje staan!! Doet u dit wel, dan zal u meegesleurd worden, hoe dik u ook bent, in combinatie met vetzuigers [9] die u helemaal leegzuigen, zodat u er wel in past, naar de oneindige diepte waar u van angst, paniek, honger en neiging om te gaan krabben, overlijden. Wees gewaarschuwd.

Nadruppelen[bewerken]

Nadat de douchehel is afgelopen, moet u opletten voor de douchekop na het uitzetten van 't ding. De meeste douchekoppen druppelen nog wat na. Deze druppeltjes moeten altijd vermeden worden. Ze zijn giftig omdat de laatste kalkrestjes en andere smerige dingen hierdoor naar beneden komen. Daarom moet u al onder de douche vandaan zijn voordat het nadruppelen begint.

Handdoek[bewerken]

Van alle kwaadaardige wezens in de douchecel is de handdoek de onvoorspelbaarste, maar in 99% van de gevallen zal hij toeslaan nádat de douche zelf alweer afgelopen is en de argeloze doucher zich veilig waant. De twee aanvalstactieken zijn:

 • Wurgen - de handdoek windt zich bliksemsnel om de hals en trekt zichzelf dan strak, onder het slaken van een ijzingwekkende kreet.
 • Verstoppen van één of meerdere lichaamsopeningen - Hier zullen wij niet nader op ingaan, aangezien we de onschuldige en tere zieltjes van de Oncyclopedia-raadplegers niet ten diepste willen grieven.

Onschadelijk maken van de handdoek[bewerken]

De handdoek laat zich niet vernietigen, maar kan wel voor een tijd uitgeschakeld worden. Twee technieken:

 1. Doodslaan - Men grijpt de handdoek bij de staart en slaat dan zo hard mogelijk mogelijk de kop tegen de eigen rug. Dit vereist wel enige ervaring, want als dit niet goed uitgevoerd wordt, dan kan de handdoek nog kans zien om uw rug danig te verwonden. Beter is het om de meer algemene techniek toe te passen, het
 2. Doodwrijven - Hiertoe wrijft men de handdoek zo hard mogelijk over en tegen de bij voorkeur nog natte lichaamsdelen. Hier kan de handdoek niet tegen en u kunt hem na een geslaagde doodwrijving als een slappe vaatdoek in de dode-handdoekenmand gooien.

Mocht het nu toch fout gaan[bewerken]

De goed voorbereide mens heeft wel een EHBO flesje in de badkamer die elke vorm van douchegel, shampoo, wonden etc. kan verhelpen. Voor zeep heeft men echter nog geen medicijn gevonden. Men is er echter wel volop mee bezig om zo meteen de Nobelprijs van de Scheikunde te behalen.

Handelingen na proces[bewerken]

 1. - Doe het hitte- en radioactief bestendige pak aan.
 2. - Haal de sloten van de deur.
 3. - Open deze.
 4. - Ga erdoorheen.
 5. - Sluit deze.
 6. - Doe het hitte- en radioactief bestendige pak uit.
 7. - Dank Sophia voor een behouden douchevaart. Offer twee appeltaarten en een geit.


Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
6 juni
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Voetnoten[bewerken]

 1. Dat over de tanden schuurt
 2. Gevaarlijk, teveel aantasting op de huid kan dodelijk zijn
 3. Meestal!
 4. Schrobben, vegen, poetsen, spoelen, zingen, spelen, springen, masturberen etc.
 5. Dit heeft verlammende werking, hetzelfde verhaal met het gordijn en de handdoek
 6. Denkt men.
 7. Zo leuk, je merkt het niet eens!
 8. Wel ten koste van de waterrekening.
 9. Een soort worm. Schattige diertjes. Achter een raampje van 5 cm dikte dan.