Hoe:Overleef je een maand zonder Oncyclopedia?

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Dus jij hebt geen andere keuze dan een maand te overleven zonder Oncyclopedia? Een verhuizing, werkzaamheden aan het glasvezelnetwerk of gewoon een gebrek aan geld voor de internetkosten? Hoe dan ook, zoals je wel kunt verwachten wordt dit een zware klus voor jou. Maar goed dat wij hier op alles voorbereid zijn en jou kunnen laten wennen aan een leven zonder Oncyclopedia en je weer net zo hard kunnen terug trekken met dit knap staaltje manipulatie deze hoe?

Stap 1, voorzorgsmaatregelen treffen[bewerken]

Een dag is een lange tijd, wel 24 uur. 30 dagen is dan ook 720 uur. 720 uur zonder echte humor en belangrijke lariekoek feiten, als je pech hebt zelfs 744 uur (31 dagen). Gelukkig heb je nu nog internet, dus kun je nog voorzorgsmaatregelen treffen.

Stap 1.1, offline beschikbaar maken[bewerken]

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Firefox 1 is hier ietsjes meer geschikt voor. Deze kan je echter niet downloaden en dus is deze tip nutteloos...

Wat je in ieder geval moet doen is Oncyclopedia compleet offline beschikbaar maken. In totaal is dat maar zo'n 6GB. Hoe je dit doet wordt nu stapsgewijs uitgelegd.

  1. Download Firefox.
  2. Start Firefox.
  3. Ga naar de plugins.
  4. Klik op nieuwe plugins downloaden en zoek vervolgens naar de plugin “Offline Oncyclopedia”.
  5. Installeer de plugin.
  6. Baan je een weg door de vele pop-ups en bezoek iedere pagina op Oncyclopedia.
  7. Sla alles op met de knop opslaan.

Gefeliciteerd! Jij hebt zojuist de hele Oncyclopedia gedownload. Nu kun je Oncyclopedia bezoeken wanneer je maar wilt (let wel op, deze versie verandert gek genoeg niet. Voor de huidige Oncyclopedia zul je toch internet moeten hebben).

Stap 1.2, Alles wat je nodig hebt downloaden[bewerken]

Zij zijn echt alles wat je nodig hebt....

Een maand is lang. En hoe trek je een maand zonder Oncyclopedia? Met twee dingen: Liefde en Muziek en gelukkig kunnen the Beatles je die beide bieden. Ga naar een torrentsite en zoek gewoon naar the Beatles en download alles. Nu heb je zat materiaal om de rest van het jaar mee door te kunnen brengen, dus een maand moet makkelijk kunnen.

Stap 1.3, Afscheid nemen van iedereen[bewerken]

Je bent natuurlijk een bekend gebruiker waar alle admins jaloers op zijn. Dan is het natuurlijk wel zo netjes om even afscheid te nemen van iedereen. Organiseer een feest in Amsterdam en regel ook vervoer voor alle leden. Drink wat, dans op een bartafel, vecht met wat n00bs en pik de vriendin van je beste mede-Oncyclopedist in. Het kan allemaal geen kwaad want het is jouw feestje. Zodra het feestje is afgelopen ga je rondzwerven door de stad om op een bankje in slaap te vallen. De weg naar huis is nog lang, maar met een beetje geluk komt de dopefish je oppikken.

Stap 1.4, je laatste bezoek[bewerken]

En dan is het zover, je laatste dag met internet. Start de computer en regel een slaafje die je eten en drinken komt brengen. Start je internetbrowser en typ het adres van de Oncyclopedia in. Staar naar het scherm en vergeet vooral niet om op vernieuwen te drukken. Doe dit totdat je de bekende “Kan geen verbinding maken”-foutmelding te zien krijgt. Dit betekent dat het zover is. Je kunt Oncyclopedia niet meer bezoeken in zijn huidige vorm. Alles wat rest voor jouw is je verzameling Beatlesmuziek en een offline versie van Oncyclopedia...

Stap 2 bezig blijven[bewerken]

Huilend ga je naar bed, huilend sta je op. Huilend drink je je kop koffie en huilend huil je als je een trieste film kijkt. Het leven heeft geen nut meer zonder Oncyclopedia. Dat is natuurlijk niet waar... oke, dat is wel waar, maar je kunt jezelf nog een beetje nuttig maken. En dat kan met de volgende methodes

Methode 1, offline schrijven[bewerken]

Dit is makkelijk. Alles wat je nodig hebt is een onderwerp en een tekstverwerker. Dus open je tekstverwerker en schrijf totdat je vingers zoveel pijn doen dat je ze eraf zou willen hakken. Als dit gebeurt weet je zeker dat wat je hebt geschreven kwaliteit heeft.

Methode 2, bij vrienden schrijven[bewerken]

"Dat is waar ook!" zo denk je nu. Je hebt vrienden die wel Oncyclopedia kunnen bezoeken. Dus wat doe je? Je belt al je vrienden op zodat je 24/7 Oncyclopedia tot je beschikking hebt! Alleen is er een klein probleempje: Dat je voor Oncyclopedia schrijft betekent dat je geen vrienden hebt. Dus laat deze stap maar voor wat het is want je hebt er toch niets aan, no-life!

Methode 3, op school schrijven[bewerken]

Er is geen school zonder internet (bijhalve in Limburg). Dus wat doe je? Je schrijft verder op school. Maar dan zie je het ineens... Novell blokkeert Oncyclopedia omdat er humor wordt aangetroffen. Hoe durven ze! Gelukkig heeft de account van de docent geen beperkingen. Dus als de docent achter zijn computer vandaan komt kan je gewoon aan Oncyclopedia werken. Wie boeit het nou dat het verboden is? Mij niet, ik zit nu lekker op Oncyclopedia en jij niet. In ieder geval moet je schrijven alsof je leven er van afhangt. In plaats van een docent achter zijn PC weg te rukken kan je natuurlijk ook gewoon de school hacken. Hiervoor neemt men een nerd, een computer van school, een touw en een breekijzer. Sleur de nerd uit zijn extra leerklasje en bedreig hem met het breekijzer. Jaag hem naar de computer toe waar je hem aan de stoel vastbindt. Blijf hem met het breekijzer bedreigen, en af en toe een flinke klap is ook niet verkeerd; dat werkt motiverend en dan werkt hij sneller. Je laat hem pas los als hij het wachtwoord van de docent heeft gekraakt, en als je klaar bent met schrijven, geef je hem aan bij de schoolleiding dat hij de computers op school heeft gehackt. Hij wordt van school getrapt en jij vindt volgende dag wel gewoon een nieuwe nerd.

Methode 4, maak een film[bewerken]

Een film maken is leuk. Dus regel wat vrienden... klasgenoten en maak een film met allemaal bekende figuren van Oncyclopedia. Dat wordt zeker leuk en je bent bezig met Oncyclopedia!

Stap 3, depressief worden[bewerken]

Ach huil maar niet zielig jochie. Anderen hebben wel plezier in hun leven. Is dat geen geruststellende gedachte?

Zucht... Toch voelt het niet goed, niet thuis kunnen zijn met Oncyclopedia. Het onvermijdelijke overkomt je: je wordt zwaar depressief. Het leven lijkt wel een touw dat om je nek is heen gewikkeld en zo strak zit als de jeans van je zus die je uit pure depressiviteit al hebt aangehad. Je zal de grootste pijnen doorstaan die zelfs een drugsgebruiker nooit zal kunnen voelen als die afkickt. Je hebt je afscheidsbrief al geschreven in wikicode en het scheermesje al tegen je pols aan wanneer het je te binnen schiet dat jij alles hebt wat iemand nodig heeft om te blijven leven: liefde en muziek. Huilend loop je naar beneden terwijl je mascara uitloopt en je the Beatles opzet. Je hoort de hippiegitaarlijnen en de hippiebasloopjes en je begint je beter te voelen en na nog geen 2 minuten ben je keivrolijk en dans je de limbo met je kat. De depressie is voorbij!

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Stel je terugkomst een paar weekjes uit zodat je langer kunt genieten van je nieuwe vrienden en natuurlijk je vriendin. Kom pas terug als de de 4e honk hebt gehaald met haar of totdat zij het uitmaakt


Stap 4, wennen aan een leven zonder Oncyclopedia[bewerken]

Het leven is aangenaam. Je haalt hoge cijfers op school en maakt zelfs vrienden. Het onmogelijke is gebeurd: je hebt een sociaal leven opgebouwd. Je gaat iedere vrijdag of zaterdag uit met vrienden en je hebt een vriendin gevonden tussen de groenten van Albert Heijn. Het leven is aangenaam geworden en dat heb je allemaal te danken aan mij. Tijd om dat weer net zo hard weg te nemen met stap 5...

Stap 5, terug naar Oncyclopedia[bewerken]

Het is je gelukt! De maand is voorbij en je kunt weer naar de Oncyclopedia. Alleen ben je dit helemaal vergeten. Het is dan ook omdat ik je eraan herinner dat je terug bent gegaan. Je typt het adres in en meteen zodra je de hoofdpagina ziet, verander je weer terug in wat je was. Je vrienden bellen je op of je vrijdag weer uit wilt, maar je gaat liever alleen achter de pc zitten te schrijven voor de Oncyclopedia omdat je een no-life bent. Je vriendin verlaat je omdat je haar de afgelopen 3 nachten geen aandacht meer hebt gegeven. Maar dat boeit je niet want je hebt Oncyclopedia weer terug.