Hoe:Word je een superschurk?

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Dus je hebt de handleiding om superheld te worden gelezen en je bent nu hier omdat je ziek wordt van superhelden. Je haat ze en wilt niets liever dan ze uitroeien. Je weet dat je maar ding kan doen, een superschurk worden. Als superschurk kan je de wereld veranderen, rijk worden en alles voor elkaar krijgen.

Stap 1, het starten van een organisatie[bewerken]

Superschurk zijn zonder handlangers is een zware taak. Je verdient weinig en de kans dat je opgepakt wordt is zeer groot. Je eigen veiligheid is natuurlijk alles voor je en om die te garanderen moet je een dekmantel hebben. Dit kan natuurlijk een heel ingewikkeld proces worden, maar dat zou betekenen dat je minder tijd overhoud voor je duivelse plannen. Vermom je organisatie als een koffieketen. Zo kan je winst maken op het verkoop van koffie en is je organisatie veilig voor invallen van de politie.

Stap 2, de naam[bewerken]

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Zorg ervoor dat er niet al een bedrijf is met jouw naam. Het al bestaande bedrijf zal namelijk een oorlog tegen jouw starten

Een organisatie starten is één ding, een ander ding is het verzinnen van een naam. Om je dekmantel te houden moet hij onschuldig klinken, maar om het volk angst in te brengen moet hij bedreigend overkomen. Een voorbeeld van een organisatie die dit succesvol heeft gedaan is SPECTRE. Op het eerste gezicht klink dit erg onschuldig maar als je weet wat de afkorting betekend (Special Executive for Counter-Intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion) zou je iedere avond huilend naar bed gaan.

Stap 3, je doel[bewerken]

Wat wil je nou bereiken met je organisatie? Dat is de hoofdvraag. Iedere schurk heeft wat anders. USA wilt bijvoorbeeld alle andere organisaties uitroeien terwijl Starbucks koffie wilt aanbieden tegen een hoge prijs waardoor men arm wordt. Als je niet weet wat je wilt kan je kiezen uit de volgende populaire doelen:

  • Werelddominatie.
  • Een heleboel geld verdienen.
  • Die clown en die vervelende acrobaat uitroeien.
  • Een eigen land hebben.
  • Een heel mooi leven hebben met knappe vrouwen op een tropisch eiland waar je zwemt in het geld.
  • Een leven lang Starbucks koffie.
  • McDonald's overnemen

Stap 4, starten van je organisatie[bewerken]

Een mooi voorbeeld van een hoofdkantoor

Voordat je dood, kwaad en verderf kan verspreiden moet je je organisatie starten. Kies eerst een plek waar je het hoofdkantoor wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld een paradijs zijn of een onderzeeër. Neem daarna mensen aan die "het bedrijf" runnen. Op die manier kan jij je bezighouden met het plannen van aanslagen. Uiteindelijk moet je nog een paar misdadigers aannemen. De overheid geeft namelijk subsidie voor deze mensen en ze kunnen je helpen met de aanslagen.

Stap 5, duidelijk maken dat je er bent[bewerken]

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Je kan ook een voetbalwedstrijd laten stilleggen met de boodschap dat het kwaad er is.

Nou kan je een heel mooi bedrijf hebben, als men niet weet dat het bestaat wordt niemand er bang voor. Dus wat je nu moet doen is duidelijk maken dat jij er bent. Dit kan je doen op verschillende manieren. Zo kan je naar Oprah of Dr. Phil gaan om met ze praten of meteen een bloederige aanslag plegen en die meteen opeisen. Alles mag zolang men maar weet dat ze gevaar lopen.

Ook een manier is het WTC of een ander hoog gebouw opblazen zoals een klein organisatietje uit het oosten heeft geprobeerd

een screenshot uit de film WTC.

Stap 6, jouw persoonlijke superheld bevechten[bewerken]

Je zal merken dat je na je eerste aanslag een bezoek hebt gehad van een superheld. Dit zal je aartsrivaal worden. Wen er maar aan dat hij dagelijks je basis aanvalt en dat hij je plannen zal proberen dwars te bommen. Vang hem als je het kan maar dood hem niet, er staat namelijk altijd wel een sterkere vervanger klaar.

Stap 7, je grootste plan ooit uitvoeren[bewerken]

Katten met laserogen zijn een erg creatief voorbeeld van een groot plan

Nadat je in 7 jaar genoeg geld hebt verdient kan je je grote aanslag plegen. Iedere superschurk heeft er een dus wees niet bang om het absurd te maken. Hoe absurder hoe beter! Let er wel op dat dit plan net niet slaagt. Veel superschurken kiezen namelijk voor de vernietiging van de aarde, maar wie heb je dan nog om te domineren?

Stap 8, je pensioen[bewerken]

Het was mooi geweest. Je kan nu stoppen met de strijd. Stop de criminele activiteiten binnen je organisatie en laat het verder gaan als een legale organisatie. Ga met pensioen en geniet van je laatste jaren. Je zal merken dat jij en je aartsrivaal plotseling goed met elkaar kunnen opschieten. Speel wat schaak, eet wat pruimen, koop overbodige dingen of start een magazine voor superschurken.

Nawoord en tips[bewerken]

Het is natuurlijk illegaal om een superschurk te zijn. De kans is groot dat je wordt gearresteerd of gewond raakt tijdens een gevecht. Dan nu nog wat laatste tips:

  • Hou je plannen binnen het budget tenzij je failliet wilt.
  • Val nooit agenten aan, je zal merken dat zij actief worden tegen jouw.
  • Verraad je organisatie niet of ze zullen je vervangen.