Hoe:Word je feministisch?

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Feminist23.png

Dus u wilt weten wat Feminisme is? Jammer dan! Het is het huidige jaar en helemaal niet onze taak om onwetende sukkels over het feminisme te onderwijzen. Hoe krijgt u het hoe dan ook voor elkaar om dermate bevoorrecht te zijn dat u nog geen verstand van het feminisme hebt? De maatschappelijke vooruitgang is niet te stuiten, en wie niet feministisch is, staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis. U wilt toch niet de geschiedenisboeken ingaan als het soort mens dat tegen vrouwenkiesrecht of de afschaffing van de slavernij was? Lees daarom gauw dit artikel en leer hoe u uw medemens een plezier kan doen met de blijde boodschap van het feminisme.

Waarschuwing! Dit lemma is een veilige ruimte voor vrouwen en derhalve verboden voor mannen. Gelieve deze pagina niet te bevuilen met jullie male gaze, snel die alimentatie te betalen en een heel eind op te hoepelen.

Uiterlijk[bewerken]

De probleembril

Iedere zichzelf respecterende feministe hoort op te vallen en herkenbaar te zijn. Geen beha dragen? Daar blijft het bij lange na niet bij! Het minste dat u kan doen om uw feminisme te uiten is schreeuwerige lippenstift gebruiken; het liefst in een ongebruikelijke kleur, maar knalrood mag ook. Verder is een lichaamstype dat niet voldoet aan onderdrukkende conventionele schoonheidsmaatstaven essentieel. Een kledingmaat van tussen de 38 en 44 kan echt niet, dus propt u zich maar vol met snoepgoed en trekt u zich niets aan van wat kwakzalvers beweren over het verband tussen obesitas en hart- en vaatziekten. Wie zich prettiger voelt als cosplayer van Beentje kan aanpappen met Ana. De boulimie biedt overigens een prachtig compromis voor wie niet tussen de twee levensstijlen kan kiezen.

Verder is het dragen van de links weergeven probleembril aangeraden. Geen slechte ogen? Jezus wat een privilege! Weet u wel dat u mensen daarmee onderdrukt? Mensen als u zijn waarom ik in een inrichting leef, waaaah!!! Ik laat je ontslaan wegens haatzaaien!

Wat? U verwacht een verontschuldiging voor die uitbarsting? Nou, vergeet het maar! Ik ben een vrijgevochten vrouw die helemaal niemand iets verschuldigd is, en u moet nodig als ik worden! Of anders... Laten wij maar weer verder gaan met het uiterlijk van een feministe. Piercings mogen niet ontbreken, hoe onsmakelijker hoe beter. Neuspiercings zijn de beste, deze zijn namelijk zo lelijk dat zij u zullen bevrijden van de male gaze. Bovendien zijn neuspiercings middelen om solidariteit te tonen met onze door de vlees- en zuivelindustrie gevangen genomen zusters.

Gedrag[bewerken]

Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Een van de dingen waar de patriarchale aanhangers van Jezus Christus geen ongelijk in hebben, is dat een vrouw haar waarde bewijst door hoe zij zich gedraagt, en niet alleen door de juiste ideeën te hebben.[1] Feminisme denkt u niet, u draagt het ook niet, u doet het!

Seksualiteit[bewerken]

Een feministische levensstijl valt of staat bij het juiste seksuele gedrag. Bevoorrechte patriarchale onderdrukkers beweren wel eens dat feministes allemaal lesbiennes zijn, maar dat is pure ideologie. Het is vooral belangrijk om seks met veel kerels te hebben, hoe is het anders mogelijk om te koop te lopen met slachtofferschap van de onderdrukking die sletvrees is?

Feministes moeten in hun seksleven ook rekening houden met intersectionaliteit, dat betekent dat u lage verwachtingen hebt van gekleurde mensen en vindt dat zij ongestraft hun gang mogen gang, en eigenlijk zelfs dat zij een beloning en een beetje hulp verdienen bij hun misdragingen, vooral als het vluchtelingen betreft. Omdat wij rechtsradicalen geen verkeerde ideeën willen geven, gaan wij hier verder niet op in.

Automutilatie en drugsmisbruik[bewerken]

Feministes zijn beroepsslachtoffers, en bij slachtofferschap hoort pijn en lijden. Jazeker, feministes zijn net als gereformeerden en orthodoxe Joden op aarde om te lijden. Dit betekent concreet dat u als feministe nog vaker dan emos en k-popmeisjes die tevergeefs een afspraakje met de zoon van de lokale afhaalchinees proberen te krijgen uw polsen open moet krassen. Dit is uiteraard niet uw schuld, maar de schuld van het patriarchaat. Wie dit niet vanzelfsprekend vindt is bevoorrecht en moet daarom maar wat meer alimentatie gaan betalen.

Drugsgebruik is ook niet weg te denken uit de feministische levensstijl, vooral antidepressiva en kalmeringsmiddelen zijn belangrijk. Wie geen Xanax gebruikt kan eigenlijk niet met droge ogen beweren feministisch te zijn, al is het maar omdat feministes jankerds zijn de zware last van hun onderdrukking moeten dragen en hier nog wel eens geëmotioneerd van raken. Er bestaan uiteraard witte feministes die eigenlijk best bevoorrecht zijn en geen kalmeringsmiddelen nodig hebben, voor hen bieden amfetamine en heroïne een uitkosmt. Wie deze middeltjes gebruikt ligt binnen de kortste keren in de goot, maar gelukkig is er nog altijd de alimentatie om uit te geven aan dagelijkse bezoekjes aan de Starbucks voor een Twee-dubbele ristretto venti half-soja vetvrije caffeinevrije organische chocolade brownie geglazuurd vanille ontbijtkoek frappucino extra heet met schuim van slagroom onderop dubbel op gemixt, een sweet-n-low met een Nutrasnoepje en ijs.

Problemen Oplossen[bewerken]

Zo verbeteren feministes de wereld.

Feminisme en activisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Echte feministes zetten zich in voor de goede zaak. U moet altijd van de daken schreeuwen dat u een maatschappelijke achterstand hebt, met name als geslaagde carrièrevrouw die maandelijks genoeg alimentatie vangt om goede whisky te drinken alsof het kraanwater is. Wat dat betreft bent u als feministe het Feyenoord van het debat over sociale ongelijkheid, hoeveel u ook presteert, en ondanks alle redenen om trots op uzelf te zijn, gedraagt u zich als een slachtoffer dat altijd pech heeft en onder de duim gehouden wordt door een of ander complot. De vergelijking gaat ook op omdat ge gemiddelde feministe ongeveer evenveel weegt als bokito.

Een ander probleem dat door feministes aan de kaak moeten stellen is het al eerder genoemde haatzaaien, dat wil zeggen: het lastig vallen van mensen die lezingen houden of bezoeken waarin meningen worden geuit die niet overeenkomen met de uwe. Tijdens deze lezingen moet u zich met een ontbloot bovenlijf insmeren met menstruatiebloed en krijsen over het vernietigen van het patriarchaat, want zo maakt u de wereld een betere plek.

Als feministe mag u niet dezelfde fout maken als Ayaan Hirsi Ali: het hebben over daadwerkelijke onderdrukking waarmee vrouwen te maken krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van besnijdenis, met name in landen waarin men de religie van de vrede aanhangt. Dat is namelijk hartstikke racistisch, en reken maar dat wij het zullen rapporteren aan de Internetbrigade ter verdediging van maatschappelijke minderheden.

Notenbalk[bewerken]

  1. Jacobus 2:24. Pas op: Maarten Luther reageert op dit boek als een feministe op barbie.

Zie ook[bewerken]


Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
21 mei 2017
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.