Hond

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hond
Dit is waarschijnlijk een hond. Of een kip.
Dit is waarschijnlijk een hond. Of een kip.
Taxonomische indeling
Rijk Dieren
Stam Vreemde dieren
Geslacht Nee
Algemene informatie
Voedsel Radioactieve kippen, tafelkleden, postbodebroeken, maar vooral: hondenbrokken
Geschikt als huisdier Ja, de hond is altijd geschikt.
Leefgebied de Efteling, steden, Mongolië
Intelligentie Er wordt gedacht van wel.
Natuurlijke vijanden de Kat
Uiterlijke kenmerken
Kleur Bruin, maar andere kleuren kan ook
Aantal poten 4, een enkele 5
Speciale kenmerken Honden willen de wereld overheersen. ... eigenlijk is dat niet eens zo speciaal...
Portaal  Portaalicoon Biologie


Hij doet iets met een bal, dus sja, zo slecht kan het niet zijn!
~ Johan Cruijff over de hond

Honden blaffen vaak
~ Kapitein Overduidelijk over de hond

Blaffende honden, maken veel herrie!
~ Man over de hond van de buren

Ontstaan[bewerken]

In de duistere middeleeuwen en nog veel vroeger joeg de mens op mammoeten, draken en everzwijnen. De mens nam het leeuwendeel maar gaf ook iets aan de hongerige wolven, die daarom graag in de buurt bleven. De nieuwsgierigste wolven konden gemakkelijk door de mens worden getemd, en gingen vanaf toen mee op mammoeten,- draken- en everzwijnenjacht. De hond kreeg zijn deel van de jacht. 's Nachts was hij waakzaam en hield het kamp op de hoogte wanneer vijanden naderden: bijvoorbeeld katachtigen zoals de sabeltandtijger. Toen de tijden niet meer zo duister waren omdat de mens het vuur had uitgevonden, behield hij toch de hond, hoewel sommige honden nu niet veel meer doen dan aan het vuur liggen te slapen.

Gewoonten[bewerken]

Honden hebben nog steeds een jacht,- waak,- of slaapinstinct. Dit kan tot uiting komen in het achternalopen van kleine automodellen om deze in de tuin te begraven, en het verscheuren van broekspijpen van uniformen terwijl er nog iemand inzit, dikwijls een postbode.

Een kenmerk van heel wat honden is het hijgen en kwijlen.

Voeding[bewerken]

Speciaal voor honden werden de hondenbrokken bedacht. Anders dan men zou denken, zijn dit geen brokken van honden, maar brokken om aan honden te geven. (Een beetje zoals koninginnenhapjes ook geen hapjes van koninginnen zijn.) De oorspronkelijke hondenbrokken bevatten mammoeten,- draken,- en everzwijnenvlees. Aangezien het niet rendabel bleek om steeds verse mammoeten, draken en everzwijnen te halen, bedacht iemand dat men deze in brokken uiteen kon halen. Ook door brokken te vreten waren honden tevreden. In modernere tijden werden de brokken gevarieerder met bijvoorbeeld paard, aardappelen, kangoeroe, spruitjes en radioactieve kip.

Rivalen[bewerken]

Iedere hond komt met handige voorzorgsmaatregelen

Traditionele rivalen van honden zijn katten. Katten zijn blauwe smurfen die honden eten. Honden daarentegen eten vaak tafelkleden, dus katten zijn zeker grote rivalen. Een andere rivaal is een kip. Kippen zijn gewoonweg irritant en vervelend en werken iedereen op de zenuwen. De laatste rivalen zijn de belsignalen van ijsverkopers. Wanneer honden dit horen, komt hun wolfinstinct terug naar boven.

Wetenswaardigheden[bewerken]

Iemand slaagde erin om honden te laten miauwen. Na het inweken en invriezen, wordt de hond met een lintzaagmachine in schijven gezaagd. Het geluid dat men dan verneemt is: Mmmmiiiiaaaauuuuuw.

Anderen daarentegen vonden een methode om een kat te laten blaffen, door ze in benzine te drenken en er een brandende lucifer op te gooien. De kat zegt dan Woeeeeeeeef!!

Honden willen, net zoals Adolf Hitler, katten, Satan, kippen, schapen, Adolf Hitler, Rita Verdonk, Adolf Hitler en microfoons, de wereld overheersen. Een hond genaamd Lassie kwam hier dichtbij in de buurt. Vroeger, toen de man nog de baas was en de drank sterk, werkten Lassie en Satan samen. Ze zouden elkaar ontmoeten ergens in een dorpje dat niemand kent, namelijk Amsterdam. Lassie zou het bier meenemen en Satan de pinda's, maar Satan nam goedkope kartonnen pinda's van de Aldi mee. Lassie en Satan kregen hierover ruzie en de deal was voorbij.

Dit is een witte blauwe smurf kat

Recente ontwikkelingen[bewerken]

In het verdrag van Sexbierum hebben Nederland, België, Luxemburg en Vaticaanstad afgesproken dat honden gefokt in één van deze landen voortaan een minimum schofthoogte dienen te hebben van 30 centimeter, dit omdat honden die kleiner zijn "er zo belachelijk uitzien", aldus de tekst van het verdrag. Ook bepaald het verdrag dat voor in deze landen gefokte honden enkel de vachtkleuren bruin, zwart, wit en blauw toegestaan zijn en dat deze honden bij het blaffen niet meer dan 90 dB mogen produceren, dit om overlast te voorkomen. De vereniging van mensen die op Paris Hilton willen lijken liet weten het niet eens te zijn met deze maatregelen en heeft aangekondigd dat haar leden de stoep van eenieder die het verdrag verdedigt compleet onder zullen gaan schijten, waarbij hun hondjes natuurlijk ook hun steentje zullen bijdragen.

Variaties[bewerken]

Honden bestaan in tal van maten en gewichten, haarlengtes, huidskleuren, haarstijl en opmaak.

Hoooooooooooooooooooooooond[bewerken]

Een Hoooooooooooooooooooooooond (spreek uit: hoooóóóóóóóóóOOòòòòòooond) (canis longus) is een hele lange hond. Men noemt hem ook stoofbuis. In de winter, wanneer er een koude wind waait, legt men hem graag aan de huisdeur. Een diervriendelijk hoooooooooooooooooooooooondebaasje gaat dagelijks met zijn hoooooooooooooooooooooooondje wandelen. Het baasje let er ook op dat de hoooooooooooooooooooooooond geen hoooooooooooooooooooooooondepoep op de stoep achterlaat.

In de handel zijn allerlei hoooooooooooooooooooooooondebrokken te koop, die allerlei vitamientjes bevatten die goed zijn voor de hoooooooooooooooooooooooond. Hoooooooooooooooooooooooonden vinden die wel lekker.

Zie ook:[bewerken]