Hoofdstad

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een foto van Assen, de hoofdstad van Drenthe.

Een hoofdstad is een stad die schijnbaar belangrijker is dan andere steden, en zeker belangrijker dan dorpen. Er wonen vaak veel mensen.

Enkele hoofdsteden[bewerken]

Hoe word je een hoofdstad?[bewerken]

  1. Als eerste moet de houding van de inwoners van een stad veranderen, men moet neerkijken op alles wat zich buiten de stad begeeft. Men moet de mensen buiten de stad een bepaalde titel geven, zoals boer.
  2. Ook zal men anders naar de provincie moeten kijken, die werkt hoofdsteden namelijk altijd tegen volgens de mensen in een hoofdstad.
  3. Het is ook handig als de stad een behoorlijk aantal inwoners heeft, dat betekent dat er dus veel geneukt dient te worden. Dit hoeft niet alleen thuis, een echte hoofdstad heeft namelijk ook een hoerenbuurt.
  4. Grote gebouwen zijn ook belangrijk, het liefst grijs en depressief, dit laat zien dat mensen in een hoofdstad zich met serieuze zaken bezighouden.
  5. Verkeersplanning is ook typisch iets voor een hoofdstad, echte planning is het niet, zo lang er maar voortdurend enkele belangrijke wegen openliggen voor onderhoud.
  6. Scholen en ziekenhuizen moeten samengaan, dit is beter voor de kosten. Het bijeffect is wel dat de bevolking dommer en ongezonder wordt.
  7. Een eigen voetbalclub is een must, zonder voetbalclub ben je niks.
  8. Inwoners moeten zichzelf een accent aanleren, gebrekkig Nederlands is dus erg belangrijk voor een hoofdstad.
  9. Andere hoofdsteden zijn de vijand, nog erger dan het "platteland".

Wanneer als deze dingen worden nageleefd dan maakt iedere stad kans op het predicaat Hoofdstad.

Zie ook[bewerken]