In de Ban van de Ring

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In de Ban van de Ring (Engels: Lord of the Rings) is de naam van een film uit 2008 over de Bijbel. De benaming "Lord of the Rings" is fout, want in plaats van over een Ring gaat het over een Dildo. Er zijn 3 delen van verschenen: De Apostelen, De Klaagmuur en De Terugkeer van De Heer. De film is geregisseerd door Jezus. Hij wou zichzelf beschrijven als De Man van het Goede en zijn almachtige vijand God afzetten als De Heer van het Kwaad.

De film was in Nederland een grote kaskraker, miljarden Nederlanders hebben hem al kunnen bezichtigen.

Het Verhaal[bewerken]

De hoofdpersoon is Jezus. Hij krijgt van zijn oom Mozes een houten dildo. Deze dildo blijkt grote energie uit te oefenen op zijn gebruikers. Hij is gesmeed door de Heer van het Kwaad, God. God representeert alle kwade wezens in Midden-Aarde (de plaats waar het zich afspeelt). De enige manier om God te verslaan is door "Het huis Gods" binnen te sluipen, en de dildo in Zijn "hol" te steken.

De Ene Dildo van Macht
of is het toch deze?

De Apostelen[bewerken]

Jezus kreeg van Johannes de opdracht De Gouw (Galilea) te verlaten en stelde voor om te doen alsof hij terug ging naar Tiberias waar zijn moeders familie oorspronkelijk vandaan kwam. Johannes zou dan klaarkomen en met hem de reis uit De Gouw ondernemen. Jezus gaat met zijn "vriendjes" Jakobus de Minderwaardige (afk. Jakob), Matteüs en Thomas (a.k.a "Pepernoot") naar Nazareth, omdat de tovenaar Johannes weer eens te laat was. Jezus wordt echter voortdurend opgejaagd door de Joden, die Juden, die proberen voor Allah de dildo te bemachtigen. Om hen te ontwijken trekken ze door Mofrika waar ze het mysterieuze personage Herodes ontmoeten, die ook niet zo van Juden houdt. Hun pad leidt ook over de onherbergzame Sahara. In Nazareth aangekomen blijkt dat Johannes er niet is. Hij heeft echter een brief bij de waard van "de Steigerende Piemel" (Скачущий Член) achtergelaten. Helaas was deze waard, Gordon Ramsay, vergeten de brief te bezorgen in Bethlehem. In de brief stond dat Jezus eerder moest vertrekken omdat Johannes gehoord had dat die Juden waren uitgereden. Geholpen door de homo Simon brengt Jezus en zijn dildo naar zijn doel, de "glamourstad" Jericho.

Johannes is inmiddels ook in Jericho gearriveerd, na een gevangenschap in Auschwitz, de basis van de tovenaar Obama, die de vrije volkeren verraden heeft. In Jericho wordt na 7 dagen rondjes lopen besloten dat de Dildo gestoken moet worden in de "Anus Gods". Jezus zegt bereid te zijn deze moeilijke queeste te doen, en rondom hem wordt een reisgezelschap gevormd dat hem zal helpen zijn doel te bereiken: De christenen Jezus, Jakob, Matteüs en Thomas, de boeddhistische elf Petrus, de Tovenaar Johannes, de dwerg Paulus (tevens een boskabouter) en de homo's Simon en Judas. Judas komt uit Jeruzalem waar zijn vader prostituee is. Simon is de erfgenaam van de koning van Nederland, en zodoende eigenlijk de rechtmatige heerser daarover, maar dat blijkt pas later in het verhaal. "De Negen Reizgers" (De Negen Apostelen) nemen het op tegen "De Joden" (die Juden) en Obama, die het hoofd van de orde der Tovenaars was, en tegen God en zijn handlangers. Samen trekken zij naar het zuiden, waar Jezus' verschrikkelijke eindbestemming ligt. Het Huis Gods.

Obama bij zijn burcht "Auschwitz"

Halverwege de lange reis vallen "De Negen Reizigers" uiteen. Eerst valt Johannes in het Meer van Galilea tijdens het gevecht met Tibetaanse Demonstranten. Daarna komen ze in het betoverende bos "Yosemite National Park" waar ze worden onbevlekt worden ontvangen door Maria, die hen boten meegeeft om de grote rivier de Mississippi af te varen. Zodra ze bij de Dode Zee stoppen, is er onenigheid over waar men heen wil. Judas probeert Jezus mee te gaan naar Jeruzalem, zodat de dildo daar kan worden gebruikt in de oorlog, maar Jezus wil naar het oosten, naar "Het Huis Gods". In zijn woede hierover probeert Judas de dildo van Jezus af te pakken. Jezus vlucht weg en verlaat met Jakob de Apostelen door de rivier de Mississippi over te steken, richting het land van het kwaad.

De dood van Judas...

De Klaagmuur[bewerken]

Matteüs en Thomas worden misbruikt door de moslims, en Judas wordt gelyncht terwijl hij hun verdedigt. De Moslims ontvoeren de twee apostelen naar Barack Obama, achtervolgd door Petrus, Simon en Paulus. Matteüs en Thomas slagen erin te ontsnappen aan de moslims die hen gevangen hadden genomen, en vluchten naar de Hemel. Hier hebben zij een ontmoeting met een Nazi. Nazi's zijn (oeroude)ruimtewezens. Door toedoen van Matteüs en Thomas vertrekken de nazi's in grote "ruimteschepen" en trekken ten strijde tegen Obama. Obama is, net als Johannes, een tovenaar, maar hij streeft naar macht en wil de dildo in handen krijgen om over de wereld te regeren. Simon, Petrus en Paulus steunen de mensen van Palestina in hun strijd tegen het leger van Obama. Ook Johannes voegt zich weer bij hen. Hem is de opdracht gegeven weer naar Midden-aarde terug te keren voor het volbrengen van zijn opdracht, de krachten van het goede bij te staan tegen het kwaad van God. Op de Klaagmuur of westelijke muur vecht het leger van de Palestijnen tegen de moslims van Obama. Het leger van Moslims trekt zich terug naar Auschwitz; daar aangekomen blijkt het fort verslagen te zijn door de Nazi's. Johannes ontneemt Obama zijn kracht, maar na afloop kijkt Thomas in de DVD-Collectie van Obama die Obama bekeek om informatie door de krijgen van God. Daardoor denkt God dat de Christen met de Dildo ver in het westen is en besluit ten strijde te trekken tegen Jeruzalem.

Intussen ontmoeten Jezus en Jakob het schepsel Kate Moss, die ooit eigenaresse is geweest van de Dildo. Oorspronkelijk was Kate Moss een mens en heette zij George W. Bush, maar zij werd langzaam verslaafd aan het kwaad van de Dildo tot er weinig van haar over was. Jezus' oom Mozes was hem het haar was tegengekomen op de Kamasutrabeurs en had de Dildo daar op de grond gevonden. Kate Moss is bezeten door de Dildo en geheel gefixeerd op het terugkrijgen ervan. Uiteindelijk leidt dit schepsel Jezus en Jakobus door de Jungle van Nederland op weg naar Het Huis Gods. Ze ontmoeten onderweg in België, op de noordzuidelijke oever van de rivier de Nijl, Judas Priest, de broer van Judas, maar in tegenstelling tot Judas doet die geen poging om hem de Dildo af te nemen. Kate Moss streeft haar eigen doel na en leidt Jezus en Jakob het "Huis van de кoммциіѕт" in, om zo de Dildo terug te krijgen. Haar plan mislukt echter door Jakobs optreden. Jakob "draagt" zelfs een tijdje de Dildo als hij denkt dat Jezus aan armoede gestorven is, maar Jezus blijkt toch nog in leven te zijn.

De Terugkeer van de Heer[bewerken]

Johannes en de Leute van Palestina trekken ten strijde naar Jeruzalem. Simon, Paulus en Petrus betreden de Rode Loper een voetgangerspad in Hollywood, om een mislukt leger van acteurs (m/v) op te roepen tegen God te vechten. De meeste soldaten in dit leger hebben een eigen privé-boot. In de hoofdstad van Israël, Jeruzalem is de toestand kritiek. Ook Gordon de vader van Judas, gebruikt een pornofilm om God's Rijk te overzien, maar doordat zijn Film wordt beheerst door God ziet hij alleen wanhoop, zodat hij zelfmoord pleegt. De legers van Simon en Palestina verschijnen net op tijd om de aanval van God af te slaan, maar in die tijd sterft de koning van Palestina, Bob Marley aan een plotselinge kankeraanval en Judas Priest wordt zwaar ziek door een zogenaamde "masturbeeraanval" van die Juden, deze aanval is zó sterk dat in plaats van de normale hoeveel zaadcellen, 100 miljoenmiljard keer zoveel zaadcellen het lichaam verlaten, een sluwe aanvalsmanoeuvre. Simon glipt de stad binnen om Judas Priest te redden met een geneeskrachtig jointje. Nog nooit had iemand Judas Priest zó stoned gezien, hierdoor werd Simon herkend als de Koning van Jeruzalem.

Hoewel aan aanval is afgeslagen, is de militaire toestand hopeloos. Toch gaan de Christenen in de aanval, om de aandacht van God te trekken en zo Jezus een kans te geven onopgemerkt God's Huis binnen te slippen. Voor de poorten van Het Huis Gods treffen de legers elkaar. De legers van de Christenen lijken het onderspit te moeten delven.

Jezus en Jakobus trekken saampjes Het Huis Gods binnen waar hun leven steeds meer tot een hel wordt. Maar ze kunnen onopgemerkt Het Huis Gods binnendringen. Ze bereiken zijn slaapkamer maar op het laatste moment wordt God wakker. Jezus valt zelf bijna ten prooi aan de Dildo en eist hem voor zichzelf op, maar Kate Moss valt hem aan, loopt over de catwalk en gebruikt haar niet-te-ontwijken-hongerlustaanval. Maar Jezus slaat haar knock-out en voert haar zo vlug als hij kan een plopkoek. Kate Moss overlijdt onmiddellijk. God heeft nog niks opgemerkt en met een heldhaftige sprong vliegt Jezus op hem af en drukt de Dildo in God zijn Anus. God brult het uit, en valt met een harde plof dood op de grond.

Kate "Gollem" Moss, na het gebruik van de Dildo

Dit is het definitieve einde van God en zijn Dildo. Simon doet een staatsgreep en wordt op deze manier leider van Cuba. Hij trouwt met Che Guevara. Jezus, Jakob, Matteüs en Thomas keren terug naar Bethlehem. Daar aangekomen blijkt dat de verslagen, maar sluwe en wrede Barack Obama de touwtjes in handen heeft. De Apostelen zorgen ervoor dat de inwoners van Bethlehem in opstand komen, en zo lynchen zij de eens machtige Barack Obama.

Toch is Jezus hierna nooit meer gelukkig. Uiteindelijk vertrekt Jezus naar Beverly Hills, samen met Johannes de Tovenaar. Later gaat Jakobus hier ook heen, want hij is ook (tijdelijk) de Dildodrager geweest.


Verboeking[bewerken]

Dhr. J.R.R. Tolkien heeft eens deze film geprobeerd te verboeken, dit was helaas minder geslaagd.

Rolverdeling[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
21 april 2008
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.