Indiaan

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Indianen)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een doorsnee indiaan

Ugh!
~ Indiaan tegen andere indiaan

Ugh!
~ Andere indiaan tegen indiaan

Kugh!
~ Verkouden indiaan tegen indiaan

De Indianen waren de oorspronkelijke bewoners van India Amerika. De meeste zijn vermoord, opgegeten of achter de toog van een McDonnald's gezet.

Indianenoorlogen
Datum 1508-1890
Locatie Amerika
Resultaat Dooie rooie!
Strijdende partijen
Oorspronkelijke
Invasie!
Commandanten
Indiaan.jpgBigfoot
Indiaan.jpgGrote Veer
Indiaan.jpgSlanke Bizon
England flag large.pngGeorge Washington
Spanje.gifEl Cid
Portugal.pngLouis Figo
Troepensterkte
10 miljoen indianen, 5 vikings 2 miljoen soldaten, 10.000 tanks.
Verliezen
10 miljoen gedood, 20,000 bizons, 40,000 kalkoenen, 25,000 herten. 200.000 gedood.

Geschiedenis[bewerken]

Vóór 1492[bewerken]

Vóór de ontdekking van Amerika in 1492 door Columbus, zouden de indianen er ook al moeten zijn geweest. Wetenschappers vermoeden dat er aan het eind van de twaalfde eeuw een schip met Chinezen geweest moest zijn, die zich uit suïcidale overwegingen van de rand van de aarde wilde storten; deze was immers plat. Toen het schip vastliep op het strand van Noord-Amerika zijn deze Chinezen zich uit verveling maar voort gaan planten. Aangezien de verveling van deze nieuwe bewoners gigantisch sterk geweest moet zijn, fokten ze als konijnen, en waren binnen mum van tijd beide continenten volledig bevolkt.[1]

1492[bewerken]

In 1492 werd Amerika dan eindelijk officieel ontdekt.[2] De lokale bevolking van verminkte mensen werd door Columbus "indianen" genoemd. Hij noemde ze naar het land India waarin hij dacht te zitten.[3] Soms werden indianen roodhuiden genoemd, omdat ze door zonnebankgebruik zo'n rode huid hadden. Het eerste wat Columbus bij aankomst deed, was het bekrachtigen van zijn rechtmatige leiderschap over het nieuw ontdekte continent - wat je vindt, mag je houden, immers - door alle indianen over de kling te jagen. Na een goede duizend te hebben vermoord dacht hij ze allemaal te hebben uitgeroeid, maar niets was minder waar.

16de eeuw[bewerken]

Aan het begin van de 16de eeuw was Columbus zelf al morsdood, maar een grote stormloop van Europeanen kwam richting Amerika. De Britten vestigden zich in het noorden, de Spanjaarden zaten tussen het noorden en het zuiden en in het westen van het zuiden met een lichte zuidoostelijke invloed. De Portugezen zaten dan weer overal en nergens. Deze versnippering luidde het begin in van drie grote indianenoorlogen. Meer informatie daarover zie je links rechts.

Bing Crosby is volgens de overlevering vermoord omdat hij slechte muziek maakte, maar in werkelijkheid was dit natuurlijk omdat hij indiaan was.

Kenmerken[bewerken]

De indianen zagen er totaal niet uit als wij, de beschaafde mensen. Een indiaan kon je zo herkennen:

  • Hoofdbedekking, variërend van één tooi tot slechts één veer.
  • Rood! Heel rood!
  • Geen kleren op een lelijk lapje voor hun kruis na. Jammer.
  • Waarschijnlijk bezig met poepen.
  • Hij roept kreten als woewoewoewoewoe ugh ugh.

Wat moet ik doen als ik een indiaan zie?[bewerken]

Natuurlijk zijn de meeste indianen gedood, maar de kans bestaat dat je er nog kan aantreffen in een of ander reservaat.[4] Mocht je er één zien, voer dan het volgend stappenplan uit. Je moet er altijd wel voor zorgen als je naar Amerika gaat dat je een vergiftigde cola bij je hebt.

Grafiek indianen.JPG
  1. Loop naar hem toe en vraag of hij een cola wil.
  2. Wacht tot je zijn euforische blik ziet met de betekenis Mmmm lekker, cola, zó Amerikaans!
  3. Geef hem de vergiftigde cola.
  4. Geniet van het effect dat hij krijgt van de cola.
  5. Maar de kans is groot dat je van te voren al zo dood bent als een potje vol pieren!

Waarschuwing: Begin niet meteen met lachen vanaf dat hij de cola in zijn handen heeft. Hij zou misschien iets kunnen doorhebben.

Demografie[bewerken]

Zoals je op de grafiek ziet evolueerde de populatie indianen diagonaal in de richting die niet naar beneden gaat. Nadien, vanaf de komst van Columbus, ging het steeds slechter met de indianen. Vandaag kun je er nog maar een paar indianen aantreffen in bepaalde reservaten. Het is misschien wel jammer dat er nog zo weinig indianen zijn. Maar ach, wat geeft het?

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: indianen.

Zie ook, tevens, of niet[bewerken]

Notenbalk[bewerken]


Scheldwoorden

Het A Woord · Het B Woord · Het C Woord · Het D Woord · Het E Woord · Het F Woord · Het G Woord · Het H Woord · Het I Woord · Het J Woord · Het K Woord · Het L Woord · Het M Woord
Het N Woord · Het O Woord · Het P Woord · Het Q Woord · Het R Woord · Het S Woord · Het T Woord · Het U Woord · Het V Woord · Het W Woord · Het X Woord · Het Y Woord · Het Z Woord