Intelligent Vallen

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Intelligent vallen)
Ga naar: navigatie, zoeken

Wetenschappers van het Evangelisch Centrum voor Geloofgebaseerd Redeneren (ECGR) stellen dat de zwaartekrachtstheorie gebreken vertoont en kwamen met een nieuwe theorie: Intelligent Vallen.

De ECGR stelt dat dingen niet vallen omdat er een zwaartekracht op werkt maar omdat er een hogere intelligentie ("God") ze omlaag duwt.

Zwaartekracht op school[bewerken]

Intelligent vallen in de praktijk. (Don't try this at home)

De zwaartekrachtstheorie, zoals die onderwezen wordt op school, is gebaseerd op grote gebreken in ons begrip. De theorie voorspelt de wederzijdse kracht tussen alle lichamen met massa, maar kan die kracht niet verklaren. Isaac Newton zelf zei: "Ik vermoed dat al mijn theorieën afhankelijk kunnen zijn van een kracht waar filosofen in de hele natuur tevergeefs naar gezocht hebben". Hiermee zinspeelde hij naar een hogere kracht.

ECGR[bewerken]

Opgericht in 1987, de ECGR is 's werelds toonaangevende instituut voor evangelische natuurkunde, een tak van de natuurkunde gebaseerd op letterlijke interpretatie van de Bijbel.

Volgens de ECGR zijn er vele fenomenen die niet verklaard kunnen worden door de seculiere zwaartekrachtstheorie zoals mysteries als hoe engelen vliegen, hoe Jezus ten Hemelen voer en hoe Satan viel nadat hij uit het Paradijs was verbannen.

De ECGR heeft in samenwerking met Den School Met Den Bijbel een verzoek ingediend bij de minister van Onderwijs om intelligent vallen op te nemen in het lesprogramma van alle scholen. Ze benadrukken dat ze niet vragen om de zwaartekrachttheorie te verbieden op school maar alleen dat scholieren beide kanten van de kwestie krijgen aangereikt zodat ze een geïnformeerde beslissing kunnen maken. Naar verluidt had de vorige minister Maria van der Hoeven, bekend van haar enthousiasme voor intelligent design, daar al een voorstel voor gemaakt. "We willen gewoon het beste voor onze kinderen" zei ze. De huidige minister Plasterk schijnt het vigerende beleid te willen continueren.

Voorstanders[bewerken]

Voorstanders van Intelligent Vallen beweren dat de verschillende theorieën die gebruikt worden door seculiere natuurkundigen om de zwaartekracht te verklaren niet intern consistent zijn. Zelfs critici van Intelligent Vallen geven toe dat Einsteins ideeën over zwaartekracht wiskundig onverenigbaar zijn met de kwantummechanica. Dit feit, zeggen de voorstanders van Intelligent Vallen, bewijst dat zwaartekrachtstheorie zich in een crisis bevindt.

"Kijk naar het bewijs", zegt ECGR lid prof. dr. Cees Dekker. "In Mattheus 15:14 zegt Jezus: 'Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beide in een put vallen'". "En in Job 5:7 lezen we:'Maar de mens wordt tot moeite geboren, gelijk de vonken omhoog vliegen'". "Als zwaartekracht alles naar beneden trekt, waarom vliegen vonken dan met grote zekerheid omhoog? Dit geeft duidelijk aan dat een bewuste intelligentie al het vallen regelt."

Kritiek[bewerken]

Critici van Intelligent Vallen brengen naar voren dat de zwaartekracht een bewezen theorie is gebaseerd op empirische observatie van natuurlijke fenomenen. Evangelische natuurkundigen echter houden vol dat er geen tegenstrijdigheid is tussen Newtons wiskunde en het Heilige Schrift.

"Traditionele wetenschappers geven toe dat ze niet kunnen verklaren hoe zwaartekracht zou moeten werken", zegt Andries Knevel, bekend van de EO. "Wat de zwaartekrachtstheorie-aanhangende wetenschappers moeten begrijpen is dat 'zwaartekrachtsgolven' en 'gravitonen' gewoon seculiere woorden zijn voor 'God kan alles doen wat Hij wil'."

Enkele evangelische natuurkundigen stellen voor dat Intelligent Vallen een elegante oplossing levert voor het centrale probleem van de moderne natuurkunde.

Anti-Vallen natuurkundigen zijn al decennia bezig theorieën op te stellen over de 'electromagnetische kracht', de 'sterke kernkracht' en de zogenoemde 'zwaartekracht' en zij verbuigen hun bevindingen richting hun pogingen ze in één kracht te verenigen. Maar lezers van de Bijbel weten al millennia wat deze kracht is: Zijn naam is Jezus.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
25 februari 2008
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.