Irak

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Irak
VlagIrak.png
Basisgegevens
Talen Arabisch
Hoofdstad Dag-dad
Regeringsvorm Chemische chaos
Religie Islam
Inwoners Wordt met de minuut minder
Staatshoofd Ira-Kees
Overige
Volkslied Kiele kiele Koeweit
Motto Vertrouw op Allah, maar bind je kameel toch vast.
Munteenheid Kalashnikov AK-47
Traditioneel eten Woestijnstof
Portaal  Portaalicoon Land

Irak is het land van de Irak-Kezen. Het land beschikt over een onoverzichtelijke opslagplaats, vol met biologische wapens en chemische troep. Irakkezen kunnen niet voor zichzelf zorgen, daarom doet de Internationale Gemeenschap dat voor ze, onder leiding van Amerika en Engeland. Omdat alles wat de Irakkezen tot dan toe gedaan hadden verkeerd was, werd eerst het land in zijn geheel tot het stenen tijdperk teruggebracht, zodat er in de toekomst misschien weer iets van van gemaakt kan worden.

Geschiedenis[bewerken]

De oudste vermeldingen van Irak stammen uit het jaar 8000 v.Chr. Er waren toen naamloze boeren, die eens iets anders wilden, en hun jachtgeweren pakten. Ze gingen jagen op Irak-Kezen. Het enige wat er van hen overbleef waren de botten, met kogelgaten erin. Vooral het gebied, dat vandaag de dag Bagdad heet, was populair bij deze jagers. Rond het jaar 600 n.Chr. kwam er een profeet op bezoek, ene Mohammed. Hij vertelde verhalen over hoe geweld(dadig) hij was, en dat hij bizons kon doden, zonder die ook maar aan te raken. Niemand geloofde hem, maar toen Jezus langskwam, en al deze verhalen bevestigde, noemde iedereen zijn/haar zoon Mohammed.

2e Wereldoorlog[bewerken]

In de 2e Wereldoorlog vocht Irak mee met de vrijwilligers-brigade van de joden. Dit, om de band met de joden te verbeteren. De joden vertrouwden niemand, en zeker geen buren. De joden schoten alle Irak-Kezen 1 voor 1 dood. Dit was het begin, van het tot nu toe nog durende conflict in het midden-oosten. Daarna sloot Irak zich aan bij Nazi-Duitsland. Het kreeg hierdoor de beginsels van Biologische wapens in de smiezen, en begon ze op kleine schaal te produceren. De geruchten gaan dat Nederland ook geholpen heeft, maar dat in het land zelf ten stelligste ontkend. Ook gewone wapens, zoals de AK-47, en de M-16 werden geleverd door Duitsland, met de afspraak dat deze niet op het strijdtoneel zouden verschijnen voordat de VS ze hadden uitgevonden.

Koude Oorlog[bewerken]

Snel, ze komen eraan!

In tegenstelling van wat de titel wil zeggen, was het niet koud in Irak. Heel Irak stond strak van de spanning. Er kwamen dreigingen uit het westen, voornamelijk Israël. Toen dit land Jordanië aanviel, werd heel Irak voorbereid op een mogelijke oorlog met Israël. Alle apparatuur die nog niet kapot was gegaan in de jaarlijkse stofstorm, werd extra goed bewaakt. Alle vliegtuigen werden ingegraven, opdat deze niet gebruikt konden worden als Israël binnenviel.

Saddam Hoesein[bewerken]

Vanaf de jaren '60 in de 20e eeuw kwam Saddam Hoesein aan de macht. Een man met faam, en een hele bekende neef, namelijk Ali AkZo. Hij bracht de Biologische wapenindustrie op gang, en vergrootte de kleinschalige productie naar massa-productie. Dit werd door China als een gevaar gezien, en China bouwde een enorm volksleger op, om Irak te verslaan. Dit plan werd echter nooit uitgevoerd, omdat China het leger niet kon vervoeren buiten haar eigen grenzen. De wegen van de buurlanden waren er simpelweg niet op berekend om zo'n leger te houden. De VS pakte het echter slimmer aan, en bracht haar manschappen per helikopter in de woestijn. Dit liep echter verkeerd af, door opwaaiend zand. Daarop besloot de VS mega-ventilators in te zetten om dit zand weg te waaien. Het kleine, maar goed opgeleide legertje versloeg Saddam Hoesein gemakkelijk, omdat de mega-ventilator al het stof in hun ogen blies. Saddam, die deze methode afkeurde, nodigde de president van de Verenigde Staten van Amerika uit, voor een potje schaken. Niet gewoon schaken, maar een bijzonder potje schaken. Elke keer als er een spelstuk verdween, werd een divisie van die speler gefusilleerd. De president van de Verenigde Staten van Amerika was het hier niet mee eens, en vermoordde Saddam koelbloedig, door hem met zijn hoofd tussen de bladen van een ventilator te duwen.

Ali AkZo[bewerken]

Ali, de neef van Saddam, zette de bio-politiek voort, maar ditmaal met een ander doel. Hij wilde het overschot dumpen in de Perzische Golf, zodat de Aziatische landen geen vis meer zouden kunnen vangen. Dit werd echter verhinderd door de vroegtijdige dood van Ali.

Volkslied[bewerken]

Op 't carnaval geen centje pijn
Want wij drinken toch geen wijn
En Hollanders zijn goed
Maar een Arabier is het best
Plak je zorgen naast je neer
Want vrouwenbesnijdenis doet helemaal niet zeer

Koeweit, Koeweit, Koeweit
Kiele kiele Koeweit
Wij steunen Iran
En we gooien met een koekenpan
Kiele kiele Koeweit
Kiele kiele hopsasa

Problemen[bewerken]

Iran's ultimatum

Na Ali Chemicali, in de jaren '90, verkeerde Irak zich in zwaar weer. De ene na de andere oversekste puber wilde het land leiden, maar dan schoot z'n vriendje hem neer, en werd die de leider. Het land leek meer op een Anarchie dan op een keurig ingerichte Islamitische staat. Zeker Iran was hier niet blij mee, en bracht naar buiten dat het land werkte aan een ultimatum om het land te stabiliseren. Ook andere landen werkten aan een ultimatum, maar Iran was de eerste die een ultimatum stelde, en ook daadwerkelijk bereid was om actie te ondernemen. Op 20 april 1992 was het zo ver, Iran stelde het ultimatum, dat afliep 20 dagen later, op 40 4 mei.

Aanvalsplan[bewerken]

Het was wel verstandig, want die Irak-Kezen kunnen goed schieten

Al ver voordat het ultimatum gesteld zou worden, was het aanvalsplan bekend, mocht Irak het ultimatum negeren. Maar het was echter niet Iran, maar Irak dat het eerste aanviel. Onder leiding van Abolhassan Bani Sadr, die net 1 week aan de macht was, werd Iran verrast door het snelle handelen van Irak. Op 3 mei werd de ergste vrees werkelijkheid, Irak stak de grens over. Iran, die gesteund werd door het westen, vernielde enkele steden in Irak. Ook de aanwezigheid van SCUD-raketten aan de zijde van Irak was te merken. In Iran vielen meer dan 1 miljoen doden door de afgevuurde SCUD-raketten. Deze raketten bevatte veel darmgassen, die Iran-Nezen niet weerstaan konden. Ze vlogen uit hun bunkers, en renden het slagveld op. Hier was het dan ook prijsschieten voor de Irak-Kezen.

Zie Ook[bewerken]

 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan