Iron Maiden

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nicko die lacht.

Iron Maiden (Nederlands: ijzeren maagden) is een Britste Heavy Metal band die bekend staat om hun muziek.

Bandleden[bewerken]

Iron Maiden heeft 6 bandleden en een aantal wanabe bandleden. De bandleden zijn: Bruce Lullinson, Janick gaar, Adriaan (zonder bassie), Dave Murray, Stijve Hark (met bassie), En Nicko McDrive.

De nepbandleden zijn volgens Wikipedia:

 • Blaze Bayley
 • Clive Boerr
 • Paul Dag
 • Paul Di'Anno
 • Dennis Stratton
 • Doug Samson
 • Dennis Willul

Maar die zijn nooit echt in de band geweest. De echte bandleden zijn hieronder te vinden met een korte beschrijving:

 1. Bruce Lullinson: Bruce is de zanger, hoewel je door zijn zangstijl soms zangeres zou zeggen, maar zijn achternaam verwerpt dat idee gelijk. Bruce is de enige maidenzanger die het langer dan 2 albums volgehouden heeft.
 2. Janick Gaar: Is de derde gitarist van Iron Maiden en daarom haat iedereen hem.
 3. Adriaan (zonder Bassie): Is de 2e Gitaarist van Iron Maiden. Hij is ook wel bekend van de serie bassie en adriaan en hij vist.
 4. Dave Murray: De gitarist van Iron Maiden.
 5. Stijve Hark: Stijve Hark heeft Iron Maiden gemaakt. Hij is de enige die nooit uit Iron Maiden is weggegaan of er door hem zelf uitgegooid is. Verder speelt hij op de bassgitaar en altijd in voetbal outfit.
 6. Nicko McDrice: Deze man slaat graag op trommels. Hij is een van s'werelds beste drummers omdat hij een brits accent heeft en altijd lacht tijdens een liedje.

Biografie[bewerken]

Stijve Hark heeft naar eigen zeggen de band gevormd, omdat hij liedjes wilde schrijven. De Band bestond toen uit Stijve (bass) Dave (gitaar) Paul di 'ano(zang) Clive boerr (drums) en iemand die niemand kent (gitaar). Bij hun eerste album hadden ze nog weinig inspiratie en besloten hun album naar de band te noemen dus Iron Maiden. Na dit album is die 2e gitarist er gelijk uitgedonderd en vervangen door Adriaan (wat mooi uitkwam voor hem want het 3e seizoen Bassie en Adriaan was net afgeloven) Ze maakte nog een album genaamd Killers. Naar dit album werd ook Paul uit de band gekickt. Bruce werd de nieuwe zanger. Het volgende album genaamd het nummer van het beest worst door iedereen nog als het beste Maiden album ooit gezien. (dat kwam vooral omdat ze nu eindelijk van Paul af zijn) Na nog een aantal niets zeggende Albums verliet Adriaan de Band. Hij dacht dat hij alleen beter af was. Adriaan werd vervangen door janick gaar. 2 albums later ging Bruce adriaan achterna. Hij begon een solo en vroeg of adriaan met hem mee speelde. Bruce werd vervangen door Blaze. Iedereen haat Blaze omdat Bruce veel beter was. dus na 2 albums werd Blaze er weer uitgegooit en werd Bruce gesmeekt om terug te komen. Helaas stond Adriaan er toen naast en ze besloten samen terug te komen. Op dit moment had Iron Maiden dus 3 gitaristen. Al snel begonnen discussies wie de beste was. Tussen Dave en Adriaan zijn de meningen verdeeld, maar omdat Janick later kwam vond iedereen hem het slechts. Tja het leven is hard als je later komt. Zo hadden ze turken vroeger vrij spel met het land binnen komen, maar als ze nu komen moeten ze eerst examen doen en Wilders wil die zo moeilijk mogelijk maken.

Nummers[bewerken]

Allerlei Eddies.
Eddie slaat Dave bijna.
 1. Numbers from the Beast: Iron Maiden heeft heel veel nummers hier even op een rijtje hun bekendste met wat uitleg erbij:
 2. Bang voor het donker: Dit nummer gaat over kinderen die bang zijn in het donker. Er wordt gedacht dat er altijd iemand is die naar je kijkt. Op dit moment draai je je om en zie je niets. Want het is er alleen als je niet kijkt!!
 3. Ijzeren maagden: Dit nummer Iron maiden, is de titelsong van het album Iron Maiden van de band Iron Maiden. Het gaat erover dat ijzeren maagden je gaan pakken en een soa willen bezorgen.
 4. Nummer van het Beest: In plaats van Belle krijgt het Beest nu een nummer en een nummer over dat nummer.
 5. Hallowed be thy name: Een geweldig kunstwerk over een man die opgehangen word en er achterkomt dat hij bang is voor de dood. Dit was het laatste nummer dat Paul d'iano (maidens eerste zanger schreef) bij de solo werd hij opgehangen. Daarom kon het niet op een eerder album verschijnen en werd het afgemaakt door Bruce.
 6. 2 minuten tot nieuwjaar: Met dit nummer word elk Heavy Metal jaar ingeluid.
 7. 2 minuten tot middernacht: Met dit nummer luiden echte metalheads de nieuwe dag in .

Eddie[bewerken]

Eddie is een monster, mummie, zombie, mens, planeet, boom en duivel ineen! Elk Iron Maiden album, singel en concert heeft zijn eigen Eddie. Eddie komt soms tijdens een optreden het podium op. Dan slaat hij Dave Murray een bloedneus.