Jan Superslechtheid

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jan Superslechtheid
Toen hij jong was

Slechtste man aller tijden
~ Johan Cruijff over Jan Superslechtheid

Niet eerlijk, dat wil ik zijn!
~ Adolf Hitler over de mening van Johan Cruijff

Oh, Superslechtheid, ik aanbid u
~ Een Groninger over Jan Superslechtheid

Professor Jan Superslechtheid (Stad, 2 september 1778 - aldaar, 7 augustus 1873) was officieel president, maar feitelijk de eerste dictator van Groningen. Hij was daarvoor rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is tevens rijkste mens ter wereld en rijkste mens aller tijden geweest.

Biografie[bewerken]

Jan Superslechtheid was telg uit een miljonairsfamilie. Hierdoor kon hij op de Rijksuniversiteit Groningen komen, waar hij in 1798 afstudeerde. Hij is in 1803 de politiek in gegaan. In 1814 werd hij professor filosofie en in 1818 werd hij rector magnificus van de universiteit.

Standpunten[bewerken]

Toen Superslechtheid de politiek inging richtte hij zich direct op de oude standpunten van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze hielden het volgende in:

  • Eenmansbedrijven mochten niet bestaan en noodzakelijk moesten er veel arbeiders zijn om voor de grootste bedrijven te werken;
  • Mensen die niet trouw genoeg waren aan hun vaderland moesten hard onderdrukt worden;
  • Groningen moest een almachtig leger hebben om uiteindelijk de wereld te kunnen veroveren;
  • Groningers mochten niet meer naar nummers van Jan Smit luisteren (hij vond het niet leuk dat er ook anderen waren die Jan heten).

Begin 19e eeuw kwam de industriële revolutie in Europa. Dit veroorzaakte veel geluk voor Superslechtheid. De overheid wilde hem wel als president hebben om aan de monopolistische aandelen flink geld te kunnen verdienen. In 1822 hebben ze hem dus ook als president uitgeroepen. Hij zorgde ervoor dat Groningen een hele andere staatsvorm kreeg, de Groningse staatsvorm.

Dictatorschap[bewerken]

Het eerste wat Superslechtheid deed was alle democratie afschaffen (hij werd dictator). Daarna zorgde hij dat Groningen een politiestaat werd.

Industriële revolutie[bewerken]

Woonomstandigheden in Groningen ca 1870 Gravure van Gustave Doré

Superslechtheid zorgde ervoor dat alle gelijksoortige bedrijven in Groningen zich gingen verenigen. Dit was in 1702 al eerder gebeurd, maar nu gebeurde het zo erg dat Groningen alleen bedrijven met een monopolie had (dit is hedendaags nog steeds zo). Ook ging hij Groningen zich laten specialiseren in patatproductie, waarmee Groningen nog steeds een groot exportsucces heeft. Groningen was nu het land dat het actiefst meedeed in de industriële revolutie. Van alle bedrijven in Groningen had Superslechtheid de meeste aandelen. Deze had hij namelijk afgedwongen. Ook de rest van de overheid mocht gratis aandelen hebben.

Groningen kreeg een massaproductie en arbeiders kregen weinig rechten. Superslechtheid heeft daarom direct vakbonden en stakingen verboden. Het grootste deel van het Groningse volk is nu zeer arm geworden. Ze hebben zeer slechte woonomstandigheden en een klein inkomen. Gelukkig krijgen alle Groningers een door de Sjeik van Friesland betaalde LOI-cursus van Friesland aangeboden. Natuurlijk omdat er niemand in Friesland enig idee heeft wat een LOI-cursus is en het ook niet aan ze uit te leggen is.

Niet alle monopolisten in Groningen zijn rijk. Arbeiders die veel aan hun LOI-cursus hebben gehad krijgen namelijk een woekerlening van de overheid waarmee ze aandelen kunnen kopen. Deze monopolisten verspreiden hun geld over alle arbeiders, zodat ze kunnen overleven.

Superslechtheid overleed in 1873 waarmee zijn termijn als staatshoofd van Groningen was afgelopen. Zijn opvolger was Edzo Toxopeus.

Groningen is het enige land waar het socialisme na de industriële revolutie geen invloed op heeft gehad.

Leger[bewerken]

Superslechtheid begon ook met het opbouwen van een groot leger waardoor Groningen uitgroeide tot de op één na machtigste staat van de wereld. Het olierijke emiraat Friesland staat nog steeds op nummer 1 als machtigste staat van de wereld (hoewel enkele Groningers dit blijven ontkennen, omdat ze beweren meer invloed op de westerse politiek te kunnen uitoefenen door middel van hun uitgekiemde plannen).

In 2005 had Groningen in totaal vijfmiljoen soldaten. Inmiddels zullen het er wel meer geworden zijn. In januari 2011 wil Groningen beginnen met een plan om de wereld te veroveren.

Rijkste man aller tijden[bewerken]

Superslechtheid is in 1834 uitgeroepen tot de rijkste mens ter wereld en in 1863 tot de rijkste mens aller tijden met een vermogen van €500 miljard.

Al Superslechtheids opvolgers kregen steeds weer een hoger vermogen dan de voorganger. Alle dictators van Groningen zijn dus zowel de rijkste mens ter wereld als de rijkste mens aller tijden geweest. De huidige dictator van Groningen is Max van den Berg en heeft inderdaad weer beide benoemingen.