Jeanne d'Arc

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Kijkwijzer discriminatie.png
Dit artikel discrimineert Engelse theezuipers!

Dit hoort natuurlijk niet!
DOE DIT THUIS NOOIT NA!!!
Dit artikel is reeds aangekaart bij Meldpunt Discriminatie


OMG, Ik zag god!
~ Jeanne d'Arc over dit avontuur.

Persoonlijk vond ik haar wel een lekker ding
~ God over Jeanne

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Jeanne d'Arc.

Had ik toch nog iets aan haar
~ Koning Karel VII over Jeanne

Jeanne d'Arc (zeg: 'zjan dark') is de een nationale heldin van Frankrijk. Als we haar mogen geloven heeft ze dingen gedaan waarvoor je in die tijd de doodstraf kreeg. Jeanne werd geboren in Domrémy tussen de steden Champagne, Doritos en Losseharingen. Haar ouders waren boer en konden tijdens haar geboorte allebei niet aanwezig zijn, omdat ze achterliepen met de huur.

Biografie[bewerken]

hier woonde Jeanne met haar ouders

De koning van die tijd, Koning Karel VI was door een conflict met Engeland in oorlog geraakt, Karel wou niet dat Engelse thee in Frankrijk werd verkocht. De Franse koning schrok zich letterlijk dood toen Urbanus van Anus op vakantie was en aan zijn deur stond. Karel's zoon Karel (het was een bekende naam in die tijd) moest dus de nieuwe koning worden. Volgens een duffe traditie moesten koningen gekroond worden in het plaatsje Reims. Maar het Engelse leger had Reims veroverd en dwong iedereen om Engelse thee te drinken en anders kreeg je 317 zweepslagen. De koning was een grote schijterd, voor de Engelse thee en om de tradities te verbreken!

Maar in het dorpje Domrémy werd Jeanne wakker uit haar schoonheidsslaapje. Ze had in haar droom een oude, lelijke wijze man gezien. Ze dacht eerst dat hij haar kwam verkrachten. Maar hij zij dat hij god was en dat hij haar zou helpen met alles wat ze nodig had. Ze wenste eerst grotere borsten, toen werd ze wakker. Ze had toen inderdaad grotere borsten.

Jeanne had gehoord van de Engelse en wou dat vreemde volk bestuderen en de koning helpen. Ze stapte op de koning af en zei: 'God heeft mij de krachten gegeven om u te helpen.' De koning zei: 'bedoel je mijn eelt probleem?' Jeannne kreeg haar eigen leger en een eigen wapenuitrusting. Dit werd normaal niet geaccepteerd omdat vrouwen moesten neuken zorgen voor de huishouding.

De strijd[bewerken]

Het leger is dus op weg gegaan. Ze kwamen onderweg veel bezienswaardigheden tegen. Zoals de Chinese Muur en de Twin Towers. Toen ze eindelijk aankwam bij Reims, heeft ze met haar leger gewonnen. Ook al waren vele afgevallen door de zware en uitputtende tocht. Nu kon de koning alsnog gekroond worden tot Koning Karel VII. Eind goed al goed zou je zeggen... nou, nee.

Dood[bewerken]

Ze werd door de Bourgondiërs uitgeleverd aan Engeland. Daar werd ze veroordeeld als ketter tot de brandstapel.

Galerij[bewerken]

Zie ook[bewerken]