Job Cohen

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Links hoe de PvdA hem ziet. Rechts zijn ware gedaante (volgens de PVV).

Geef mij maar een pilsje, dan mag je die troep houden.
~ Een vermoedelijke Amsterdammer over Job Cohen zijn gewenning.

Wie aan thee denkt, denkt naast een koekje erbij, aan Job Cohen. Wie aan de PvdA denkt, denkt ook aan Job Cohen. Wie aan progressief conservatief denkt, denkt toevallig ook aan Job Cohen. Echter, wanneer men denkt aan de situatie van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, en plannen om dit te herhalen op islamieten, denkt men óók aan Job Cohen. Maar: wanneer men denkt aan een Amsterdamse burgemeester, denkt men eigenlijk ook wel weer aan Job Cohen. Wanneer men nog steeds denkt over Job Cohen, denkt men óók al aan Job Cohen, maar als u ten slotte na het lezen van de tekst hiervoor dan nog denkt dat alle keren dat de naam Job Cohen vetgedrukt wordt geschreven, denkt men opnieuw aan Job Cohen, maar ook aan de zin hiervoor, waar dat niet gebeurde. Ondanks deze vergelijkingen geeft deze pagina tot hier (garantie tot de deurdrempel) nog niet echt een beeld over Job Cohen zelf, en al helemaal niet over het feit waarom "Job Cohen" zo enorm vaak vet geschreven wordt. Hier zal in de loop van het artikel langzaamaan verandering in komen, maar om met het huis in de deur te vallen, hij is een politicus.

Biografie[bewerken]

Voorgeschiedenis en jeugd[bewerken]

Job werd geboren in 1947 in Haarlem geboren, iets waar men in Amsterdam niet echt vrolijk wordt, met de kennis in het achterhoofd dat deze man burgemeester van Amsterdam zelf zou gaan worden, hoewel dit ook weer wat minder werd aangezien hij in een vrijzinnige Joodse gemeenschap leefde, omdat zijn ouders dit ook allebei waren. Hij groeide op tussen de wat rijkere mensen in Heemstede en ging een gymnasium in Haarlem volgen. Nogal nutteloos aangezien het verhuizen van Haarlem naar Heemstede dan in principe niet meer nodig was geweest, maar hier zullen gegronde redenen achter zitten [1]. Hij begon al op jonge leeftijd aan een slechte gewoonte waar hij tot de dag van vandaag nog steeds moeite mee heeft, namelijk thee drinken, met name muntthee.

Politieke loopbaan[bewerken]

Als adolescent wist Job al dat hij iets wilde doen dat veel betekenis heeft. Hij wilde iets doen voor het volk, maar hij wist dat hij dan wel hard moest werken. Eerst ging hij naar dergelijke universiteiten in Groningen en later in Maastricht om daar lid te worden van een muziekgroepje, aan te sluiten bij een studentenleger en de titel van Rector magnificus te behalen als jurist. Hij had er een goede tijd, al was het zwaar. Hij kwam echter door d.m.v. de thee, maar om hogerop te komen moest hij het ook doen zonder. Dit viel hem zwaar.

Op 2 juli 1993 kreeg hij een eerste hoge functie, namelijk staatssecretaris van Onderwijs in het Kabinet-Lubbers III. Het was een harde periode, zo zonder de thee, maar toen hij eindelijk afgekickt was liep deze termijn na een jaar af en moest hij noodgedwongen terug naar Maastricht. Van de ellende begon hij weer aan de thee, kruidenthee. Om er wel mee bezig te blijven en een dergelijke kans te behouden op een goede plek bleef hij wel lid van de Eerste Kamer.

Vanaf 1 januari 1998 begon hij een sabbatjaar om zich weer af te kicken van de thee, maar deze afkickperiode viel hem zwaarder. Al ging hij vaker naar de synagoge, toch bleven de "Blauwe Turken" komen. Na dat jaar was het hem nog steeds niet gelukt en besloot hij in de resterende periode interim-directeur te worden van de VPRO, tot 15 augustus toen ze achter zijn verslaving kwamen en hem eruit knikkerden. Uit frustratie van de geruchten voor de betrapping die begonnen op 28 juli, zegde hij op 3 augustus zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer op. Eigenlijk verruilde hij deze functie om voor de functie staatssecretaris weer op te pakken, dan wel van Justitie, waar hij voor had gestudeerd. Dit gebeurde in het Kabinet-Kok II, voornamelijk voor vreemdelingenzaken. Hij heeft in die periode de Vreemdelingenwet opgezet, omdat hij de "Blauwe Turken" helemaal zat was. Pas in 2006 kwam hij erachter wat de "Blauwe Turken" echt waren en wat een "blue turkey" nu echt betekende. Hij kreeg spijt, en ging na een cleane periode van 3 jaar weer terug aan de thee. Hierna volgde een dieptepunt in zijn carrière.

Job Cohen ten tijde van burgemeester van de stad met de plus, min en het kruis.

Burgemeester[bewerken]

Eind 2000 vertrok er een burgemeester in Amsterdam, en Job kreeg de eer om die plek over te nemen. Dit gebeurde op 15 januari 2001. Onder zijn functie zorgde hij ervoor dat het eerste homohuwelijk plaatsvond en de homo's ook weer gezamenlijk thee konden drinken met de hetero's - de homo's moesten gelijk behandeld worden in het kader van de emancipatie waarmee de PvdA bezig was. Een jaar later trouwden kroonprins Willem Alexander met Maxima. Weer een jaar later kreeg hij de kans om minister-president te worden, maar hij weigerde - hij bleef burgemeester van Amsterdam.

Naast alle positieve dingen, kwamen er ook negatieve dingen. Van de thee begon hij langzaam af te raken, maar opeens in 2004 werd Theo van Gogh vermoord door Mohammed B ("Dit is niet mijn moord, vriend!"). Job mocht niet bij de begrafenis zijn omdat Theo een hekel aan hem had, maar via een omweggetje mocht hij toch achterin in een schaduw toekijken.

Lijsttrekker[bewerken]

De PvdA kreeg een nieuw beeld.

Veel plezier!
~ Job Cohen over het Fah Tsunlijker maken van Nederland.

Op 12 maart 2010 kwam er een schokgolf: Job zou lijsttrekker worden voor de PvdA! Wouter Bos had inmiddels het Kabinet-Balkenende IV kapot gemaakt en was gevlucht. Men moest een waardige vervanger vinden. Er was niemand, behalve de weer thee-drinkende Job Cohen. Men gaf er niet meer om dat hij verslaafd was aan dat spul en dat er honderden euro's aan staatssubsidie uitgegeven werd aan de thee - hij werd het gewoon. Kinderen begonnen massaal te huilen, omdat zij opeens de angstige gedachte kregen dat zij geen lieve burgemeester meer zouden krijgen, maar Cohen probeerde het tegendeel te bewijzen om hen tot kalmte te krijgen. Zelf werd hij er niet kalmer op, want hij had voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 het continu aan de stok met Geert Wilders. Hij was het met alles oneens, en het werd er niet vrolijker op. Echter bleek uiteindelijk op 9 juni dat men ondanks het geschreeuw van de PVV de PvdA toch uiteindelijk tweede stond met een zeteltje minder dan de VVD. Men wilde nog een theedrinkende multicultiknuffelaar blijkbaar, maar uiteindelijk had hij helemaal niets omdat het volgende kabinet onder de naam van Mark Rutte zou vallen i.s.m. met Maxim Verhagen en Geert Wilders zelf.

De website van de PvdA tijdens de verkiezingstijd.

Zie ook[bewerken]

Voetnoten[bewerken]

  1. De volledige biografie is tot de dag van vandaag nog steeds niet uitgegeven.
Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
6 februari 2011
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.