Kalkoen

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kalkoen
Een schets van een kalkoen die is behekst zodat hij beweegt
Een schets van een kalkoen die is behekst zodat hij beweegt
Taxonomische indeling
Familie Kippen
Algemene informatie
Voedsel Granen, bessen, muizen, mensen, toffees en zelfs katten.
Geschikt als huisdier Zeker niet
Specifieke gedragseigenschappen Zeer agressief
Leefgebied oorspronkelijk Turkije, maar tegenwoordig overal.
Natuurlijke vijanden De Kat
Uiterlijke kenmerken
Kleur Bruin-zwart-grijzig met een beetje rood blauw en wit.
Huidbedekking Veertjes, behalve op de kop.
Aantal poten 2
Waarin het leeft Op het land
Aaibaar Nee! Natuurlijk niet!
Portaal  Portaalicoon Biologie


Kalkoenen zijn een soort vogels
~ Kapitein Overduidelijk over Kalkoenen

Schiet het neer!!
~ Gemiddelde Turk over Kalkoenen

Kijk eens! Een wandelend feestmaal!
~ De laatste woorden van een Amerikaan na het ontmoeten van een kalkoen.

Kalkoen smaakt gewoon naar kip
~ Ontevreden toerist over Kalkoenen

De Kalkoen is een moordzuchtige communistische gemuteerde soort kip. Het word beschouwd als een van de meest dodelijke dieren, samen met de kat, de draak, de eekhoorn en Geert Wilders. Net als deze dieren probeert de kalkoen de wereld over te nemen.

Ontstaan[bewerken]

Net als bij de meeste mutanten het geval is, zijn kalkoenen gemuteerd vanwege radioactieve straling. Een Turk genaamd Herman wilde een kip opwarmen in de magnetron, met als resultaat dat de kip muteerde tot een agressieve levensgevaarlijke kalkoen. De kalkoen viel de arme, nietsvermoedende Herman meteen aan en at hem volledig op. Toen de vrouw van Herman thuis kwam, zag ze de kalkoen in de keuken staan, kippen aan het opwarmen in de magnetron. Ze belde de politie, die meteen de volgende dag ter plaatse kwamen, waar ze de resten van Herman en zijn vrouw vonden. Hierna verspreidden de kalkoenen zich snel. Ze begonnen kolonies in de bossen van Turkije, waar ze eenzame wandelaars opwachten in de bosjes, om ze vervolgens te lijf te gaan met een nietmachine en ze mee te slepen naar hun nest. Tegenwoordig leven kalkoenen bijna op de hele wereld. Ze hebben zelfs een keer een vliegtuig gestolen om naar Australië te vliegen.

Uiterlijk[bewerken]

Dit is een foto van het lelijke beest, voordat het de fotograaf verscheurde.

Zoals je waarschijnlijk al wist, zijn kalkoenen erg lelijk. Ze zijn inmiddels in zoverre gemuteerd dat ze nauwelijks nog op kippen lijken. Ze zijn twee keer zo groot en drie keer zo dik als kippen. Ze hebben een rare staart, die alle kanten op staat behalve naar voor of naar achteren, waardoor het een soort halve cirkel beschrijft. Ze hebben een kale blauwige kop met aanhangsels, flubbertjes genaamd. Deze flubbertjes heeft hij op zijn gehele nek en één aan zijn snavel. Ook de veren van de kalkoen lijken op geen enkele manier op die van een kip. Ze hebben namelijk zwart-bruin-wit-grijzige, bruin-zwart-grijzige of grijs-bruin-zwart-witte veren in plaats van de mooie bruine veren die een kip hebben.

Gedrag[bewerken]

Zo zien de eieren van kalkoenen er uit.

Kalkoenen leven in grote kolonies in het bos. Daar bouwen ze een soort stad van grote kippenhokken waar ze dan met 20 tot 250 kalkoenen in leven. De mannetjes van de kolonie zijn de hele dag aan het jagen, terwijl de vrouwtjes meestal bezig zijn met de kinderen mishandelen voor de kinderen zorgen, schoonmaken, de afwas doen of bij elkaar op de thee gaan. Dat laatste gebeurt niet vaak, kalkoenen lusten namelijk geen thee. Voor het jagen heeft elk mannetje een nietmachine, maar ook zonder nietmachine kunnen ze moeiteloos een mens verscheuren. Ook jagen ze veel op eekhoorns, muizen, toffees en als het zo uit komt katten. Er zijn gevallen bekend dat kalkoenen granen en bessen gingen eten omdat er te weinig voedsel was, maar erg vaak gebeurt dit niet. Een van de redenen dat kalkoenen zulke sterke dieren zijn, is dat ze door de straling ook superkrachten hebben gekregen, namelijk de kracht om iemand dood te bijten en de kracht om tot wel 10 meter enigzins te vliegen.

Kalkoenen hebben niet een bepaald seizoen waarin ze paren, ze doen dit gewoon wanneer ze geil zijn. Als een mannetjeskalkoen geil is slaat hij de dichtstbijzijnde vrouwtjeskalkoen neer en sleept haar naar zijn reuzekippenhok, waar hij haar vastbind en wacht tot ze wakker is. Als het vrouwtje wakker is wordt ze vrijwel direct verkracht door het mannetje. Na 5 maanden zwangerschap legt ze een ei. Deze eieren zijn meestal heel kleurrijk, dus pas met pasen op dat je geen kalkoensei steelt. Doe je dat toch, dan komt de kalkoen je thuis met zijn vrienden opzoeken en niet hij je tot moes. Als een kalkoen uit het ei komt is het een vreselijk lelijk beest. Het enige wat er dan ook veranderd aan een kalkoen in zijn levensloop is zijn omvang. Een babykalkoen ziet er altijd hetzelfde uit als een kalkoen, maar gewoon wat kleiner. Babykalkoenen eten vooral wormen, stroopwafels en jou.

Maatregelen[bewerken]

Op 24 juni 2005 besloot de Europese Unie dat de kalkoenenkolonies een probleem werden. Sommige kolonies waren zelfs de stad in verhuist, wat een bloedbad veroorzaakte. Ze besloten om met de kalkoenenkoning te vergaderen, waarbij 3 leden van de Europese Unie omkwamen. Uiteindelijk kregen ze de kalkoenenkoning zo ver om een contract te tekenen waarin stond dat ze in de bossen bleven en de mensen met rust laten, met als terugprestatie dat de Europese Unie ervoor zorgde dat niemand de kolonies konden lastigvallen. Op 28 augustus kwam een rebelse Franse kolonie in opstand tegen deze wet, waarbij ze in Frankrijk zorgden voor 57 doden en 136 gewonden. Door het leger werd deze kolonie gelukkig overmeesterd en in strengbewaakte gevangenissen gestopt, boerderijen genaamd. Er zijn hierna meerdere van deze opstanden gekomen. Hierdoor zijn er veel kalkoenen in boerderijen.

De Kerstkalkoen[bewerken]

Een ondersoort van de kalkoen die vaak wordt verward met de normale kalkoen is de kerstkalkoen. Er zijn echter grote verschillen. De kerstkalkoen is ook een kip die in de magnetron is gestopt, maar deze kalkoen is mislukt. Het is opvallend dat hij niet agressief is, sterker nog, hij voert geen klap uit. Ook ziet deze kalkoen er heel anders uit. Hij is kaal over zijn hele lichaam en is zijn hoofd verloren in de magnetron. Door deze eigenschappen wordt de kerstkalkoen door sommige wetenschappers helemaal niet als familie van de kalkoen beschouwd maar als familie van Diederik Samsom. Deze kalkoen wordt vaak gegeten rond kerst.

Complottheorieën over Kalkoenen[bewerken]

Er zijn verscheidene complottheorieën over kalkoenen. Hieronder zijn de bekendste opgesomd.

  • De adviseurs van de leiders van de Sovjet Unie waren kalkoenen. Ze lieten hun communistische ideeën op hun los, wat de reden was dat de Sovjet Unie zo communistisch was.
  • De paashaas was eigenlijk een soort reuzenkalkoen met een rare SOA waardoor ze in de tijd rond pasen enorm veel eieren legt.
  • Het hoofd van ISIS is een kalkoen. Ja je hoort het goed, een van je favoriete televisieseries wordt bestuurd door een kalkoen.
  • De kalkoenen hebben in Bangladesh een geheime basis met een geheim wapen waarmee ze de gehele mensheid kunnen uitroeien.

Dit is nog geen reden om zelfmoord te plegen of je tv uit het raam te gooien, het zijn immers maar theorieën.

Parkiet2.jpg
Vogelvrijverklaarden

Aanvink · Adelaar · Badeend · Blinde vink · Buismus · Dodo · Duif · Eend · Gans · Grondmus · Kalkoen · Kiek · Kiwi · Kleiduif
Kolibrie · Meeuw (poëzie & proza) · Kraai · Parkiet · Pauw · Pingu · Roodborstje · Schieteend · Tepelaar · Twitter · Uil · Zeurkip · Zwaan