Kapitein Overmoedig

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit schip zal nooit zinken!
~ Kapitein Overmoedig over de Titanic

Wat een uitslover!
~ Balkenendeman over Kapitein Overmoedig

Die ijsberg, dat valt wel mee.
~ Kapitein overmoedig over de ijsberg waarmee zijn schip later crashte

Kapitein Overmoedig is een superheld met de gewoonte om dingen te onderschatten, en failliet ging nadat hij al zijn spaargeld op de DSB-Bank had gezet. Zijn volledige naam luidt Edward John Smith.

Kapitein Overmoedig op zijn eerste schip, de Titanic

Geschiedenis[bewerken]

Ik haal het toch wel!
~ Kaptitein Overmoedig over zijn examens

Jeugd[bewerken]

Kapitein Overmoedig werd geboren in Engeland, als zoon van een pottenbakker en een putjesschepper. Hijzelf wilde echter een betere carrière maken als kapitein. Met een vals VWO-diploma (hij was gezakt voor zijn examens) melde hij zich aan als leerjongen bij Steamboat Willie.

Op Steamboat Willie[bewerken]

Na zich als leerjongen te hebben aangemeld, moest hij het dek schrobben. Eerst was het nog te doen, maar later kon hij het niet meer verdragen. Dus toen hij ontdekte dat Mickey Mouse hem onder het minimumloon betaalde, klaagde hij die meteen aan. Hij won de rechtszaak en Mickey Mouse werd veroordeeld tot 10 jaar celstraf. Als vergoeding kreeg Kapitein Overmoedig zijn kapiteinsdiploma.

De Titanic[bewerken]

Nadat hij zijn diploma had gehaald besloot Kapitein Overmoedig mee te doen aan de loterij, waarbij hij won en een contract kreeg met White Star Line om de Titanic te besturen. Hij was hier erg enthousiast over. Toen de Titanic uit Southhampton vertrok, had hij het volgende te zeggen:

Mevrouw, zelfs Mickey Mouse kan dit schip niet laten zinken!!!
~ Kapitein Overmoedig over de Titanic

Mickey zelf was hier erg boos over, zeker omdat hij al een keer door Kapitein Overmoedig in de zeik was gezet. Hij besloot uit de gevangenis te ontsnappen om wraak te nemen. Tijdens het gevecht met de bewakers kwam Oswald the lucky rabbit om het leven. Mickey nam wraak (met de hulp van Russische communisten) door met zwarte magie ijsbergen op de route van de titanic te gooien. Hoewel Mickey zwaar miste omdat hij uitgeput was, slaagde zijn plan toch. Kapitein Overmoedig week namelijk van zijn koers af en voer naar de ijsberg toe om te bewijzen dat de Titanic onzinkbaar was. Helaas kwam er door de ijsberg een enorm gat in de Titanic, waardoor het schip zonk. Om het allemaal nog erger te maken waren er geen reddingsboten aan boordt, omdat Kapitein Overmoedig dacht dat het schip toch niet zou zinken. Kapitein Overduidelijk werd erop af gestuurd om de mensen te helpen. Hij wist ongeveer 200 mensen te redden, maar Kapitein Overmoedig zelf zei het volgende:

Ik red het wel
~ Kapitein Overmoedig over de situatie van toen

Terwijl de rest van de passagiers werd afgevoerd of verdronk, bleef Kapitein Overmoedig standvastig op zijn schip staan. Toen het schip bijna helemaal was gezonken, kwam er uit de diepten van de zee een door een kernwapen bestraalde tonijn die Kapitein Overmoedig beet, en hem daardoor zijn superkrachten gaf, die hij gebruikte om te ontsnappen.

Kapitein Overduidelijk die probeert uit te vogelen hoe de Titanic zonk.

Carrière als superheld[bewerken]

Toen Kapitein Overmoedig uiteindelijk aan land kwam, zwoer hij wraak op Mickey Mouse en Disney, die de schuld gaf van de crash. Maar hoewel hij Mickey het meest haat, houd hij zich ook bezig met het bestrijden van andere schurken.

Vijanden en vrienden[bewerken]

Vijanden[bewerken]

Tijdens zijn carrière heeft hij behalve Mickey al een hoop andere vijanden gemaakt, waar hij regelmatig mee vecht.

Kapitein Bang[bewerken]

De breuk met Kapitein Bang ontstond tijdens een spelletje poker, waarbij Kapitein Bang een schuld opbouwde van €500,- omdat hij steeds paste en Kapitein Overmoedig steeds blufte. Kapitein Bang wilde het geld echter niet betalen omdat hij te bang was dat hij het geld voor iets anders nodig had. Sindsdien is Kapitein Bang een gezworen vijand van Kapitein Overmoedig, hoewel hij bijna niks doet omdat hij te bang is voor de gevolgen

Pijlstaartroggen[bewerken]

Sinds de dood van zijn goede vriend Steve Irwin heeft Kapitein Overmoedig wraak gezworen op deze duivelse wezens

Dirk Scheringa[bewerken]

Oorspronkelijk was Dirk een vriend van Kapitein Overmoedig, tot deze ontdekte dat Dirk hem had opgelicht met een woekerpolis. Toen DSB 2 maanden later ook nog eens failliet ging, waardoor Kapitein Overmoedig al zijn spaargeld kwijtraakte was de maat vol.

Wouter Bos[bewerken]

Omdat hij DSB niet wilde nationaliseren.

Mickey Mouse (en de rest van Disney)[bewerken]

Sinds de Titanic zonk zijn ze gezworen vijanden, Kapitein Overmoedig is meerdere malen gearresteerd terwijl hij probeerde Disneyland binnen te komen met een bomgordel.

Vrienden[bewerken]

Naast zijn vijanden heeft Kapitein Overmoedig ook veel vrienden, die hem helpen bij het bestrijden van de misdaad.

Steve Irwin[bewerken]

Steve Irwin raakte bevriend met Kapitein Overmoedig tijdens een vakantie van hem naar Australië, nadat Steve hem had gered van een slang. Steve heeft hem meerdere malen financieel moeten steunen omdat hij blut was.

Captain mad.jpg
Kapiteins en zielsverwanten

Kapitein Brazil · Kapitein Haak · Kapitein Haddock · Kapitein Iglo · Kapitein Kees · Kapitein Koek · Kapitein Onduidelijk
Kapitein Onzinnig · Kapitein Overduidelijk · Kapitein Overmoedig · Kapitein Oxymoron · Kapitein Paradox · Kapitein Zeppos
Dingen die Kapitein Overduidelijk onduidelijk vindt · Generaal Pardon · Majoor Bosshardt · Piet Piraat · Zwartbaard


Superlogo.JPG
Superhelden en handelsreizigers

Ab Klinkman · Alvaman · Antic Cafe · Badman · Balkenendeman · Brugman · Bulk · Clovis · Columbus · De Cock · El Cid · Flandrien · Frans Bauer
Groene Baron · Hoe: word je een superheld? · Jan · Koksmutsman · Marco Polo · MegaMark · Montignac · Baron von Münchhausen · Napoleon Bonaparte
Nederlands · Piet Huysentruyt · Qwop · Robin van Persie · Sherlock Holmes · Sonic X · Spider-Woman · Superman · Tijd · Übermensch · Willem Wever

Kapiteins: Brazil · Iglo · Onduidelijk · Onzinnig · Overduidelijk · Oxymoron · Paradox · Zeppos