Kleur

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kijkwijzer discriminatie.png
Dit artikel discrimineert zwart en wit!

Dit hoort natuurlijk niet!
Maar de hele pagina is zelf al ondergesmeurd.
Dit artikel is reeds aangekaart bij Meldpunt Discriminatie
Een hele kleurenverzameling!

Kleur is een iets dat niet of nauwelijks te beschrijven valt. Bijna alles wat je nu ziet heeft kleur, hoewel sommigen geen kleur kunnen zien en dat zijn de kleurenblinden. Dit artikel heeft genoeg kleur. Neem nou Sophia. Sophia barst van de kleuren. Oranje, bruin, donkeroranje noem maar op! Hier zijn de links die bestaan blauw. Als je er al op geklikt hebt zijn ze blauw-paars achtig. En links die niet bestaan zijn rood. Maar hoe zijn al die kleuren ontstaan? (Deze kleuren behoren tot de valse kleuren en niet tot de kleuren die allemaal hier in dit artikel te zien zijn. Uitzondering!)

Geschiedenis[bewerken]

De enige foto van de kleurenbom die ooit genomen werd.

Om meer over de geschiedenis van kleuren te weten te kunnen komen, gaan we helemaal terug. Vlak vóór de oerknal. Voordat deze explosie van licht en brokken rotsen of gassen er was, was alles in de ruimte zwart. Geen enkel brokje licht was er toen te bekennen. Plots was er die knal omdat er een vonk was ontstaan door twee asteroïden die tegen elkaar schuurden. Dat licht van die vonk knalde helemaal door de duisternis heen en maakte zo nog meer vonken omdat dat licht gehinderd werd door de duisternis en door deze knallen kwamen ook de planeten in het zicht. Een enorme knal volgde nadat de kleur bijna alles had opgevuld, maar op een gegeven moment stopte. Waardoor is niet duidelijk. Het zonnestelsel is tevoorschijn gekomen en er was licht. Maar nog geen kleur.

De eerste vormen van kleur[bewerken]

Na de oerknal was alles zwart/grijs/wit. Er waren toen nog geen andere kleuren. Dit is ook zeer duidelijk te zien aan de videocamera's van vroeger, die zonden ook alleen nog maar zwart-wit uit. Er was ook toen al onderscheid tussen bepaalde mensen. Zwarte mensen (zijn er eigenlijk nog steeds), witte mensen, en de grijze mensen (ook wel kleurlingen genoemd). De eerste vormen van kleur kwamen pas in de tijd toen de voor de wereldoorlogen er waren. De fotocamera werd uitgevonden. En daar moesten foto's op gedrukt worden. Dit werd in de allereerste kleur ooit gedaan. Sepia namelijk. Deze kleur is gemaakt van allerlei bruintinten, die ontstond uit verouderd wit met grijs die zorgvuldig werden geperst en gemengd werden met wit. Hier kwamen de eerste vormen van foto's uit en kleuren. De eerste kleur was een feit en men zat al te dromen van andere kleuren. Al hadden ze nog nooit van rood of blauw gehoord.

Ontstaan van primaire kleuren[bewerken]

Primaire kleuren, en kleuren die helemaal geen kleur zijn, kort weergegeven.

De primaire kleuren kwamen pas tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944. Er waren nu ook zwart-wit camera's die voor een groot deel grijs lieten zien. Sepia camera's werden steeds minder gebruikt omdat deze gemaakt werden om oorspronkelijk alleen foto's te maken. Met de zwart-wit camera kon men wel filmen, maar niet in kleur. Toen werd er een beetje gemengd met de oude normale kleuren. Toen ontstond er bruin, dat later uiteindelijk de eerste primaire kleur veroorzaakte, namelijk rood. Deze kleur was na het ontdekken nog niet helemaal 'vol' want het rood was nog niet helemaal duidelijk te zien. Na de vinding van rood kwamen nu ook langzaam beetje bij beetje geel tevoorschijn, die werd gewonnen door wittend wit met bruin, maar blauw moest nog even wachten tot zijn ontdekking.

Kleurenbom[bewerken]

Nadat er rood, geel en bruin bestonden in een explosieve combinatie, was de aarde nog niet helemaal ingekleurd en snakte men naar meer kleuren. De ruimte was ook nog steeds zwart met af en toe een wit puntje. Toen er ruimtefiguren waren uitgevonden was er de prisma. De kleur werd ook uitgevonden nadat de prisma werd uitgevonden. Er werd een witte straal van licht op de prisma gericht en een geheel spectrum aan kleuren braken zoor de zwart-wit heen. Er volgden daarna overal aardbevingen door de trilling en de duwkracht van de kleuren die een heel groot spoor achterlieten. Dit verschijnsel is wat wij nu de regenboog noemen. En nadat de hele planeet ingekleurd was, wilden alle kleuren er ook weer uit. Dit deden zij door middel van het gat in de ozonlaag. Zo kregen ook alle andere planeten in het zonnestelsel kleur en kunnen we genieten van die zwart/donkerblauwe kleur in de ruimte als het nacht is.

Kleur met bijgeloof[bewerken]

Bijgeloof heeft ontzettend veel met kleur te maken. Neem nou de zonsondergang. De zonsondergang is grotendeels rood. En een rode zonsondergang brengt volgens sommigen ongeluk. Hier brengt een andere kleur bril of fotosoep een echt oplossing aan. Maar ook vroeger toen er nog geen kleuren waren, waren er al wel zwarte katten. Deze zijn zwart, maar de ogen zijn groen reflecterend. Dat was onzichtbaar, en daarom werd de zwarte kat ook als ongeluksbrenger beschouwd vanwege zijn hypnotiserende blik. Kattenvoerblik.


Zonsondergangen.JPG

De Oncyclopedische kleurenwet[bewerken]

Na het ontstaan van Oncyclopolis mocht Oncyclopolis al verschillende dingen niet van allerlei landen uit de Europese Unie die allemaal bij de Wikipediapartij hoorden. Er werd zelfs gedacht dat het ook al verboden was om ook de namen van de kleuren te gebruiken, terwijl het al overal mee ondergesmeurd zit. In Oncyclopolis werd er vervolgens een plan gemaakt om de kleuren een andere naam te geven. Dit zou de Oncyclopedische kleurenwet worden die iedereen in Oncyclopolis moest navolgen als hij/zij vanuit Oncyclopolis naar het buitenland ging. De kleuren die voorheen gebruikt werden en nu nog steeds daar, worden valse kleuren genoemd. Deze kleuren zijn eigenlijk allemaal hetzelfde, maar zien er anders uit en hebben een andere betekenis naast elke naam. Dus elke kleur heeft zo zijn eigen rare, niet rare of rare herkenning. Hieronder een lijst van kleuren:

bruin, rood, oranje, geel, groen, cyaan, blauw, roze, violet en indigo, waarvan oranje, violet en roze de primaire kleuren zijn die onmogelijk zijn te creëren als je andere kleuren gaat mengen.

Betekeniskleuren[bewerken]

Kleuren zijn niet hetzelfde. Daarom is er onderscheid gemaakt tussen kleuren en dingen waar deze kleur onder valt. Zo zijn er deze kleuren die nog onder de valse kleuren betekenis vallen:

De toekomst van kleuren[bewerken]

Vroeger was alles dus helemaal zwart. Maar in de toekomst, als wij er met z'n allen eraan gaan op doomsday, dat de aarde ten onder gaat, wordt alles wit. Dus leven we eigenlijk nu in een grijze tijd vol met vergrijzing die een paar kleuren heeft doorgelaten terwijl dat eigenlijk niet mocht. Dat gat in de ozonlaag heeft ervoor gezorgd dat er een noorderlicht is ontstaan door middel van kleuren die op hol zijn geslagen in de lucht. Dit zijn een van de mooiste kleuren die er maar zijn. En die zullen verdwijnen. Als de Aarde getroffen wordt door een astro... ehm, shit, dat mochten we niet zeggen van hen... maar ja, als de Aarde dood gaat, wordt de Aarde niet meer blauw, maar rood! Door alle lava wat er onder ons zit. Ook natuurlijk het geel en de oranje ook. Het blauw zal voorlopig alleen even op Neptunus en Uranus liggen en het groen...ergens heel ver weg.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
25 april 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.