Klok

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Achterwaartseklok.GIF

Die rotdwergen hebben onze baan gejat!
~ Kabouter over een klok.

Miauw.
~ Een kat over een klok.

Water, water! Geef me water, ik stik op land!!
~ Een chemisch bewerkte vis die daardoor kan praten over een klok

De Wijzerklok[bewerken]

De wijzerklok is een ronde, vierkante, driehoekige, kleine, grote, middelmatige, witte, zwarte, groene, rode, blauwe, oranje, gele of paarse vorm die 'Tijd' aangeeft. Dit proces wordt in werking gezet door kleine dwergen die het commando hebben over een vliegenleger. Voor de secondewijzer worden er 3600 vliegen ingezet, en daarom draait deze het snelste van allemaal. Voor de minutenwijzer worden er maar 60 ingezet, en daarom draait deze ook 60 keer zo traag. Je raadt het vast al: Voor de urenwijzer 5. Daarom draait deze per uur... Wacht... Sorry, voor de urenwijzer is het maar één vlieg. Dat bewijst dat dwergen dierenmishandelaars zijn! Ze zouden de dwergen moeten vervangen voor kabouters, die zijn tenminste aardig. Maar goed, de klok wordt dus gebruikt om tijd aan te geven, hoewel sommige vliegen wat sterker of zwakker zijn, wat betekent dat de klok sneller of langzamer gaat lopen, waardoor je niet altijd op ze moet vertrouwen.

De digitale klok[bewerken]

Er wordt veel vermoedt dat de digitale klok loopt op elektriciteit, maar niets is minder waar. Een digitale klok heeft geen poten en kan daarom niet lopen. Ook heeft deze geen wijzers, waardoor het per definitie al geen klok is. Het is daarentegen een rare lamp die nauwelijks licht geeft en vaak herrie kan maken in de zin van een zinloos gepiep of gedreun of in de zin van een ingebouwde radio.

Het horloge[bewerken]

Het horloge is een draagbare klok die men dikwijls meeneemt om de 'Tijd' overal te kunnen meten. Omdat daar geen dwergen inpassen en ook geen vliegen heeft professor K. een apparaat bedacht, de krimpstraal. Daarom was er een periode tussen de klok en het horloge. Professor K. over zijn uitvinding: 'Hij is gewoon geweldig. Ik ben de beste kabouter-wetenschapper ter wereld. Ik heb hem uitgevonden om de kabouters weer werk in de klokken te geven.' Hij wilde echter niet reageren op de vraag hoe de kabouters het vinden om nog kleiner te zijn dan normaal.

Zie ook[bewerken]