Koffie

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een reclame voor de Senseo

Koffie (ookwel het "bruine goud" en "dat stinkend spul" genoemd) is een vloeibaar drankje dat ervoor zorgt dat de gebruiker ervan wakker blijft en daardoor wel moet werken. Van oorsprong komt vloeibare koffie niet voor op de aarde. Deze werd pas gemaakt in 2001 door een Britse wetenschapper genaamd Jeremy Hilary Boob Phd: hij nam een koffiepad, plaatste dat in een Senseo-apparaat, drukte per ongeluk op het knopje voor 1 kop koffie, en zag dat de automaat koffie maakte. Om koffie nog energieker te maken kan er ook nog de doping creamer bij gedaan worden.

Verspreiding[bewerken]

Algauw besefte Jeremy wat hij gedaan had. Hij had een zwart/bruinig drankje gebrouwen met een sterke geur van dood. Dit was voldoende reden voor Jeremy om het op te drinken. Hierdoor raakte hij in een soort trance waardoor hij gele onderzeeërs en vreemde rode mannen met snorren begon te zien. Jeremy kon niet ontsnappen uit deze wereld waardoor hij wakker bleef. Pas 4 dagen na het drinken van het drankje kon Jeremy slapen.

Toen Jeremy eindelijk wakker werd besloot hij het drankje bekend te maken. Hij ging naar een koffiebedrijf genaamd "Douwe Egberts" en liet hen het drankje uitproberen. 4 dagen later kreeg Jeremy een flink pak geld voor het apparaat. Met het apparaat in hun bezit besloot Douwe Egberts het drankje "koffie" te noemen (omdat zij een koffieproducent waren) en samen met Philips het apparaat, met de bijbehorende koffiepads, te verkopen aan het nietsvermoedende volk van Nederland.

Als eerste kregen de grote bedrijven en kantoren het apparaat opgestuurd met de boodschap dat ze wat er uit kwam moesten geven aan de werknemers. Dit deden zij waardoor allen 4 dagen non-stop doorwerkten.

Toen mensen op kantoor eenmaal gewend raakten aan dat 4 dagen non-stop doorwerkten besloten Douwe Egberts en Philips hun apparaat verder te verspreiden. Ze begonnen het volk Senseo-automaten te verkopen voor thuis. Op die manier konden zij ook thuis genieten van dit goddelijk drankje dat een licht verslavend effect toonde op de gebruikers.

De grote namaak[bewerken]

Een besturingspaneel van een koffieautomaat. Let vooral op de keuzes die men kan maken

Omdat Douwe Egberts en Philips zo'n succes bereikten met hun koffie besloten anderen bedrijven hun eigen koffie te maken. Als eerste kwam Bosch met een apparaat genaamd de "Bosch Bruin Drankje Maker". De BBDM werd net als de Senseo een groot succes. Al gauw raakte miljoenen Nederlanders verslaafd aan koffie (die uit een Senseo komt) en aan Bruin Drankje (dat uit een BBDM komt).

Na de Senseo en de BBDM kwamen er nog meer apparaten en automaten uit. Deze maakten allemaal een vergelijkbaar drankje als de Senseo. Het meest voorkomend is echter nog altijd de Senseo.

Controversie rondom koffie[bewerken]

Er is veel controversie over koffie (maar waar is dat nou niet over te vinden?).

  • Zo zou koffie voor de rest van je leven in je lichaam aan te treffen zijn (net als LSD) en het effect van koffie zelfs tot in de dood te voelen zijn.
  • Koffie schijnt de doden tot leven te kunnen wekken. Iets waar wetenschappers al jaren moeite voor doen.
  • Een koffiemolecuul kan niet worden afgebroken door de natuur. Hierdoor blijft dit bestaan tot vernietiging met een allesreiniger.
  • Bill Kaulitz geeft koffie de schuld voor al het slechts dat hem is overkomen. Maar omdat hij zij emo is boeit niemand dit.

Koffiesmaken[bewerken]

Naam Smaak
Regular Slootwater
Mild Roast Gefilterd slootwater
Dark Roast Slootwater gemengd met het riool
Decafe Slootwater zonder verslavende stoffen (verbannen in Nederland)
Paul Roast Slootwater met Paul erin

Zie ook[bewerken]