Koffiedikkijken

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Waarschuwing:

Dit artikel is verschrikkelijk irritant en

kan epileptische aanvallen veroorzaken.

Vlucht nu het nog kan!!


JP NO1.JPG
Koffierandjes.gif

Koffiedikkijken is de kunst van de toekomst zien in een hoopje koffieprut. Door de koffieprut (= koffiedik) op een berg te doen, en erin te roeren met een speciaal op maat gemaakte koffidikkijklepel, hoewel een koffielepeltje ook volstaat volgens de normen om het koffiedikkijken goed te kunnen uitvoeren, zou een goed geoefend koffiedikkijker iets in de koffiedik moeten zien...

Ontstaan[bewerken]

Hierin moet een koffiedikkijker dus allerlei enge dingen in kunnen zien.

Toen het koffiedrinken rond de 17e eeuw populair begon te worden, dat overigens het gevolg was doordat een groepje avonturiers met hun boten per ongeluk de koffie hadden ontdekt en meenamen naar hun land, ging men al half denkend in het in elkaar stortende middeleeuwse principe nadenken of er geen vloek op de koffie rustte. Koffie kwam weliswaar uit Afrika en de Zuid-Amerikaanse landen, en omdat men daar allerlei rare rituelen gebruikt, moest dit onderzocht worden door de omhooggevallen achtergebleven spirituelen die de status van magiër hadden in het land waar men de koffie regelmatig dronk, zoals in Engeland. Men kon in eerste instantie niets vinden, maar toen de koffie door waarzegsters werd voorgeschoteld, ontdekte men wat vreemds. Toen de koffie gezet werd was, was er altijd een soort van druiperige brak of drek dat overbleef nadat de koffie klaargemaakt was. Hier zagen zij een bepaald patroon in, hoogstwaarschijnlijk afkomstig vanuit de welbekende dierenriem. Vanaf dat moment ging de getroffen waarzegster hiermee geld verdienen en rondvertellen dat zij in een bakje met koffieprut de toekomst kon vertellen. Maar, zo imperialistisch als de Engelsen e.d. waren wilden zij er meer van te weten komen, zodoende dat men hier óók weer winst uit ging halen en Engeland e.d. met dat geld nóg meer landjes en mensen konden opkomen en omkopen. Echter zwakte het koffiedikkijken zodanig af in de 19e eeuw omdat men het woord "magie" tot idioot had verklaard, en men er zeker van was geworden dat het allemaal onzin was. Het koffiedikkijken kon echter niet verboden gemaakt worden (dat met de andere hekserij wel gebeurde) vanwege het feit dat, wanneer men de koffie zou gaan verbieden, dat de economie in zou gaan storten, en dat wou men nu eenmaal niet.

Hoe koffiedik te kijken[bewerken]

Koffiedikzetten[bewerken]

Het koffiedikkijken is zeer makkelijk, maar voor beginners is het zeer moeilijk omdat beginners niet weten wat er hun te wachten staat, namelijk laserstralen uit de koffieprut, met een vlam die eruit ontstaat en je hoofd erdoor wegbrandt een hoopje koffieprut die er uitziet als ... een hoopje koffieprut. Echter krijgt men koffieprut niet zomaar, want u, luilak, moet er wel iets voor doen! Allereerst neemt u geen koffiepads of andere rotzooi, maar u gaat van uw grootmoeder of moeder een ouderwets koffieapparaat gebruiken. Als die geen ouderwets koffieapparaat gebruikt of meer heeft, kunt u het beste verder gaan vragen in de wijde omgeving of zij er niet toevallig nog een hebben die het ook nog daadwerkelijk doet. Als dit eindelijk het geval is (of grootmoeder u weer voor de gek hield) neemt u de bijbehorende koffiebonen die in een apart filter moeten. Dat filter zit of moet zitten in een soort trechtervormig gat waar uiteindelijk een kan of kop onder staat. Natuurlijk is het altijd handig om de koffiebonen eerst te malen, want anders krijgt u die koffieprut niet. Als u niet weet hoe dat moet, raden wij u aan om een hamer te nemen en op de koffiebonen te slaan, dus niet op het apparaat terwijl u dus klaagt dat er niets gebeurd. Zodra de koffiebonen gemalen zijn en de rotzooi in het filter zit die zelf dan weer inmiddels in die trechter zit, neemt u heet water en schenkt u dat langzaam en voorzichtig in het filter. Niet zodanig veel dat het filter overstroomd met dat kokende water, maar net genoeg dat de koffie de tijd kan krijgen om door te trekken. Aan de onderkant van het filter zou er nu bruin vloeibaar spul naar beneden moeten vallen. Dit is koffie. Dit heeft u niet nodig, dus dat kunt u even wegzetten. U neemt alléén de drek die overgebleven is in het filter. Dat haalt u er uit en dumpt u op een schoteltje, bakje o.i.d. Nu bent u paraat om koffiedik te kunnen kijken. Bent u nu slechtziend? Dan kunt u alsnog meedoen.

Koffiedikkijken[bewerken]

Nu de koffiedik lekker ligt te dampen op de plek waar het is neergedumpt (voor de goede orde, niet op een kleed of ander zacht materiaal, want het zijn rotvlekken), moet u zich focussen. Goed focussen. Omdat u enorm onrustig bent en benieuwd bent naar het resultaat, is het sterk aangeraden om eerst proberen te focussen op de afbeelding hieronder.

Kijk 30 seconden naar de punt in het midden en vervolgens naar uw rechter hand of - nog beter - naar de koffieprut. U denkt nu dat u stoned bent, maar die kans is klein.
Als u nú nog niets ziet... al zelfs zónder de koffiedik...

Omdat u nu zo verward en gek bent geworden van de afbeelding hierboven heeft het geen zin meer om verder te gaan lezen, want dat kunt u niet meer.


Vanaf dit moment kunt u weer wel lezen omdat het op een veilige afstand is gezet.


In ieder geval, door het bovenstaande bent u nu goed gefocust en deels gehypnotiseerd waardoor u alles om u heen niets meer interesseert, behalve de koffieprut. Wist u trouwens dat u ook van uw ziel bent ontnomen omdat het witte puntje in het midden deze zojuist heeft opgezogen? Neen, zo koppig als u bent wilt u dat niet weten. U wilt verder gaan! De koffieprut is inmiddels afgekoeld, en dat hoorde ook. Als u een goede blik werpt op de koffiedik, moet u iets kunnen zien. Als u niets ziet, kunt u het beste de koffiedik vanaf een ander ooghoek bekijken. Ziet u wél wat, dan moet u even verder lezen. Als u zelfs onder een ander ooghoek niets ziet, moet u eenmaal voorzichtig roeren in de koffiedik. Nu moet er iets te zien zijn. Een kuiltje kan al een streep voor een symbool betekenen. Als u zodoende iets ziet, moet u natuurlijk wél weten waarvoor dat symbool of ander verschijnsel staat! Weet u dat niet, dan heeft u hier praktisch gezien helemaal niets aan. Het kan voor u het weet een Chinees karakter zijn, dus u moet wel de nodige kennis hebben over alle symbolen die erin kunnen verschijnen. Bezoek hiervoor een waarzegster voor meer informatie. Als u ondanks alles (inclusief het op de grond gooien van de koffieprut en het besprenkelen met de óók inmiddels koud geworden koffie) nog steeds niets ziet, bent u simpelweg blind. Dan kunnen wij er ook niets aan doen.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
13 november 2011
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Phrenology.jpg Orakels en Orakelkunstenaars

Astrologie · Bezetenheid · Cleopatra · Dobbelstenen · Filosofie · Feng shui · Frenologie · Gelukskoekjes · Handlezen · Helderziendheid
Horoscoop · I Ching · Jomanda · Koffiedikkijken · Staren in een kristallen bol · Monopoly · Necromantie · Nostradamus · Numerologie
Pendelen · Peter R. de Vries · Tarotkaarten · Rad van Fortuin · Tao Te Ching · Telepathie · Tepellezen · Volksetymologie