Konijn

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
GroenKonijn.GIF

Een Konijn is een hallucinair verschijnsel dat zich voordoet in de buurt van hooi, zaagsel of ongerepte natuur.

Oorsprong[bewerken]

Konijn is gebaseerd op een creatie van Dick Bruna, een Soemerische derde-eeuwse filosoof en de geestelijk vader van het psychologische archetype Nionté, later vernederlandst naar 'Nijntje'. Nionté was de visuele voorstelling van alle goedheid, onschuld en reinheid van het menselijk bestaan. Geïnspireerd door de tekeningen van Bruna, schiep God het fenomeen Konijn.

Manifestatie[bewerken]

Coniglio.JPEG

Een aanval van Konijn komt voornamelijk voor bij mannen, vrouwen en kinderen tussen de 0 en 130 jaar. Bekendste triggers zijn:

Wanneer een persoon in aanraking komt met een van bovengenoemde zaken, is de kans aanwezig dat het verschijnsel zich manifesteert. Uniek aan Konijn is dat het, in tegenstelling tot andere hallucinaire verschijnselen, alle zintuigen betrekt. Konijn is zichtbaar, voelbaar, ruikbaar, hoorbaar en zelfs eetbaar. Het visuele gedeelte toont zich als een klein harig mannetje met lange oren, snorharen en kraaloogjes. Het mannetje hupst op zeer onmenselijke wijze rond, alsof het wil zeggen: 'Kijk, ik hups op zeer onmenselijke wijze rond.' De tastbare manifestatie is als dat van een dierlijke vacht: zacht en pluizig. Konijn ruikt naar zijn omgeving. Vaak is dat dus hooi, zaagsel, struikgewas, dierenwinkels en kinderboerderijen (of kinderen).

Konijn maakt geen geluid, behalve als het op een wortel knaagt. Dan laat hij soms een windje.

Radioactieve worteldegeneratie[bewerken]

Wat is het nou... een hond, of een konijn?

Radioactieve worteldegenarie heeft tot gevolg gehad, dat de totale konijnenpopulatie zich in 1983 in materiële gedaante op Aarde manifesteerde. Roofzuchtig en moordlustig als ze zijn, richtten ze een slachting aan onder de aardebewoners. Pas in 2003 lukte het om de konijnenpopulatie tot een aanvaardbaar niveau terug te dringen, maar het gevaar van een nieuwe uitbraak is zeker niet denkbeeldig.

Konijn en kerstmis[bewerken]

Een konijn kraakt een onderarm alsof het een soepstengel is

Kerstmis staat in het teken van Konijn. Met Kerst staan we stil bij onze welvaart en gaan onze gedachten uit naar alle arme, hongerige mensen in de wereld. Door Konijn te eten, weten we hoe het is om honger te lijden. (Konijn is immers denkbeeldig.) Bovendien is verkoold hout (de smaak van Konijn) vaak ook het enige wat arme mensen te eten hebben.


Konijn van Holland[bewerken]

Dat Konijn er echt toe doet bleek wel toen in het begin van de 19e eeuw het Franse opperkonijn Napoleon zijn broer Loetje tot Konijn van Holland benoemde. Konijn Lodewijk (zoals hij in Holland genoemd werd) was gefokt door moeder Napoleon uit een onbekende relatie op een afgelegen eiland en viel op door extreme lamlendigheid. Die eigenschap zou goed van pas kunnen komen in Holland. Opperkonijn Nappie had gehoopt dat Konijn Lodewijk als een rechtgeaard Konijn konijnen zou fokken. Konijn Lodewijk wist echter niet hoe dat moest en trok na enige jaren zijn konijnenkeutel in en ging terug in zijn hok.

Wat Konijn niet is[bewerken]

In tegenstelling tot wat algemeen in zwang is als aanname, is de aanname dat Konijn een knaagdier (Rodentia) is. Het is echter een konijnachtige (Leporidae). Hoe Konijn een -achtige van zichzelf kan zijn, is een kwestie waarover men zich nog niet heeft gebogen; filologen evenmin.

Konijnen worden in Zwitserland "Charnichli" genoemd, mits het Zwitsers-Duits uit een Nieuw-Hoogduits dialect zou zijn voortgekomen. Dit is echter niet zo.

De bevinding dat "Charnichli" een Zwitsers woord is, is dus evenmin waar. Dat dit alles niet zo is, is dan ook juist. Het zou overigens te ver voeren op de uitspraak in te gaan.

Over de uitspraak: dit dient met een raspend geluid door de tongrug tegen het zachte verhemelte te geschieden. De klemtoon dient op de tweede lettergreep te vallen. Zo wordt duidelijk dat "Charnichli" een verkleinwoord van een stam "Carnich" zou zijn. Ook dit is niet in lijn met wat men in het algemeen mag aannemen. Over sancties wordt nog nagedacht.

Tegeltjeswijsheid[bewerken]

  • Voor konijnen en vrouwen moet je vreten zoeken.

Zie ook[bewerken]

Niet te verwarren met...[bewerken]
Winniedepoe1a.jpg Dit artikel gaat helemaal nergens over.
Leuk he?