Kop van Kristal

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Kop van kristal, ook bekend als kop en schotel van kristal, is een magisch artefact dat in 1337 uitgevonden is aan de Technische Universiteit van Eindhoven, welke bekend staat om hun hoogwaardige prestaties op gebied van onderwijs, wetenschap en bierbrouwerij. Algemene volkslegenden vertellen dat de bezitter van de kop van kristal ongelimiteerde magische krachten zal krijgen. De kop is echter al vele jaren spoorloos.

Het eeuwenoude Egyptische tablet.

Locatie[bewerken]

Tot de Tweede Wereldoorlog werden de kop en schotel zorgvuldig bewaard door de toen nog geheime vereniging GEWIS. Tijdens de oorlog moesten kop en schotel uit handen gehouden worden van zowel de Duitsers als de Japanners, om zo een overwinning te voorkomen. Zo is op 13 oktober 1942 door 2 Navajo een poging gedaan om de magie van de kop te versleutelen. Of deze poging gelukt is, is onbekend. Dit was het laatste bericht over de kop die met zekerheid is vastgesteld. De kop is nu al vele jaren spoorloos en er zijn geen aanwijzingen bekend voor de huidige locatie van de kop. Ondanks dat de kop nog geen 700 jaar oud is, gelooft men dat er een oud tablet, gemaakt door de oude Egyptenaren, bestaat met daarop de huidige locatie.

De uitvinders van de kop na een dag lang hard werken.

Turing compleet[bewerken]

Vandaag de dag wordt verondersteld dat de theorie die ten grondslag ligt aan de informatica uitgevonden is in de 20e eeuw. De kop was echter al programmeerbaar om zodoende zijn eigenaar een ongelimiteerde controle van zijn omgeving te kunnen verschaffen. Uit recente studies is gebleken dat de kop Turing compleet is.

Schematische weergave van de schotel.

Schotel van kristal[bewerken]

Om te voorkomen dat gemorste magie vlekken zou achterlaten op de tafel of op de bar is er vlak na de ontdekking van de Kop van kristal ook een Schotel van kristal uitgevonden. De uitvinders van vreesden namelijk voor misbruik van de kop en hebben met deze schotel sterke beperkingen opgelegd op de macht van de kop.

In 1948 is deze schotel verloren gegaan tijdens een onvoorzichtige wasbeurt. Hiermee werd ook de beperking opgeheven. Door de meeste inwoners van Eindhoven is de kop allang weer vergeten. Er zijn echter nog enkele docenten die vrezen voor de macht van de kop.