Lijst Lorem Ipsum

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lijst Lorem Ipsum
Loremipsumpartij.PNG
Algemene gegevens
Partijvoorzitter Gerrit Gerritsel
Vicepartijvoorzitter Bo ter Ham
Actief in Oncyclopolis
Hoofdkantoor Rongolaan 115, Oncyclopolis
Kleuren Blauw en Wit
Ideologie / Geschiedenis
Richting Diagonaal
Doelstelling Onduidelijk
Motto "Lorem ipsum dolor sit amet!"
Opgericht 1989
Voormalige namen 1986: Willekeur.
1998: Lorem Ipsum!
2006: Lijst Lorem Ipsum
Portaal  Portaalicoon Politiek

De Lijst Lorem Ipsum (LLI) is een partij binnen de Oncyclopedische Naties zonder echte duidelijke standpunten. Dit is echter heel logisch, aangezien zij elke maand van partijvoorzitter en vicepartijvoorzitter veranderen. Voor het Koekjesschandaal van de Bond voor het Koekje in 2010 zaten zij in de coalitie. Na dat de regering toen werd ontslagen door SOAP verloren zij ook hun populariteit, maar ze konden zich makkelijk herstellen door nieuwe standpunten en partijvoorzitters.

Geschiedenis[bewerken]

In 1986 werd de LLI opgericht onder de naam "Willekeur ." door een groepje onbekende mannen. Veel duidelijkheid hier rond is er niet, maar het is wel zeker dat zij dat zelfde jaar nog meededen in de verkiezingen. De toenmalige partijvoorzitter was Pavel Joen, die voor zijn partij al direct een plaats binnen de coalitie wist te vinden. Ook toen al wisselde de partij elke maand van partijvoorzitter, en niemand kon twee keer partijvoorzitter zijn. In de jaren die volgden was Willekeur . zeer populair en belandde verscheidende keren in de coalitie.

In 1996 echter bereikte de partij een dieptepunt. Het stond verschrikkelijk laag in de peilingen en was al voor vier jaar lang niet meer in de coalitie gekomen. De partij had een dringende vernieuwing nodig, en toen kwam daar de man: Po Gadelaar. Deze man werd echter de partij uitgestoten wegens verdenking van overlast door op zondag het gras af te rijden. Nee, het zou nog twee jaar duren tot de partij werd hervormd. In 1998 kwam Hans Worst aan de macht binnen de partij. Hij veranderde alles zo, dat hij voor eeuwig heerser van de partij zou worden. Kranten beschreven het als 'een politieke staatsgreep binnen een partij', aanhangers 'een openbaring'. Hij veranderde onder andere ook de naam van de partij in 'Lorem Ipsum', en dit is waarom: "De tekst van 'Lorem ipsum dolor sit amet,...' is een tekst gebruikt als voorbeeld voor onder andere lettertypes, en dat willen wij ook zijn. Uiteraard, wij willen geen tekst voor lettertypes zijn, maar een voorbeeld voor andere teksten. Nee! Nee, wij willen gewoon een lett - Nee! Wat ik bedoel is dat wij duidelijkheid willen hebben, en een voorbeeld in de vorm van een letterype. Nee! In ieder geval, u begrijpt mij toch?"

Maar het was wel zo, dat in de jaren die volgden de partij een heropleving kende en verscheidene keren de coalitie leidde. Maar het verzet binnen en buiten de partij tegen Worst groeide, en dit leidde tot een grote opstand in 2006, waarna hij werd afgezet. De partijleden verzamelden en besloten om het 'Lorem Ipsum'-idee te behouden aangezien het hun ideologie vertegenwoordigt; de naam werd dus Lijst Lorem Ipsum. Ze voerden wel het oude systeem terug in.

Daarna werd de LLI terug heel populair, en belandden ze terug in de coalitie in 2009, waar ze terug uit werden gezet door de SOAP na het Koekjesschandaal.

Standpunten[bewerken]

Affiche voor de Oncyclopedische verkiezingen van 2014.

Zoals al eerder gezegd veranderen de standpunten van de LLI voortdurend. Maar waar ze mee naar de kiezer gaan, hangt altijd af van de partijvoorzitter tijdens de verkiezingen. Het is nog niet duidelijk wat ze met de verkiezingen van 2014 gaan doen, maar ze hebben wel al een affiche vrijgegeven, die uiteraard niets zegt. We zullen waarschijnlijk tot na 1 mei moeten wachten tot hun standpunten vrijkomen, want dan wordt een nieuwe partijvoorzitter gekozen.