Lordi

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Aardbeving Japan, Monsters staan op !


Lordi tijdens een van zijn belangrijkste toespraken.

Lordi was president van Finland in de periode van 2130-2138, toen werkelijk alles mis ging in dat land. Lordi is vooral bekend geworden om zijn korte, bondige maar veelbetekenende toespraken.

Aantreden[bewerken]

Toen bij de verkiezingen van 2130 in Finland bekend werd dat Lordi kandidaat was voor het presidentschap, lachte heel politiek Finland hem uit. Iemand met zo'n gezicht zou nooit president van Finland kunnen worden. De gevestigde politici van Finland keken dan ook raar op hun neus toen bleek dat Lordi een ruime meerderheid van de stemmen op zijn naam mocht schrijven.

Kritiek[bewerken]

Er is veel tegenkanting tegen de president. Zo waarschuwden kerkleiders in Finland dat deze man met zo'n gezicht kan aanzetten tot satanisme en critici van de president vroegen oud-president Tarja Halonen om haar grondwettelijk recht te gebruiken om Lordi van deelname aan de verkiezingen uit te sluiten. Ook in Griekenland (waarvan de president in 2131 op staatsbezoek bij Finland zou komen) rees er protest tegen de deelname van Lordi aan de verkiezingen. Religieuze groeperingen spanden een rechtszaak aan om Lordi te verbieden aan politieke debatten deel te nemen. De eis werd door het Finse hooggerechtshof ongegrond verklaard.

Niet alle kritiek bevindt zich op niveau van het 'kerkelijke'. De grootste bron van kritiek blijft het feit dat Lordi gezien wordt als een letterlijke vertoning van angstpolitiek.

Complottheorieën[bewerken]

Er bestaat een complottheorie over Lordi. Het complot luidt dat de leden van Lordi eigenlijk The Beatles zijn, maar dan met Dr. Gero als vervanger van John Lennon en de gezombificeerde Adolf Witlof als vijfde lid, maar het is onbekend waarop deze theorie gebaseerd is. Omdat deze theorie net als de complottheorie over de aanslag op de achmeatoren door de media veel aandacht krijgt geloven de meeste mensen in deze theorie. Feijenoord, discussieclub van het volk is hierom meerdere keren in discussie gegaan met de Nederlandse regering, wat heeft echter nooit wat uitgehaald omdat de Nederlandse regering nooit naar het volk luistert.