Madurodam

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Skyscrapers.jpg

Madurodam is de paradoxale hoofdstad van Nederland, een virtueel land ergens in N00-space. Omdat Nederland op de wereldbol al met een microscoop moet worden gezocht, is Madurodam zelfs met een nucleaire nano-detector moeilijk te vinden. Tegelijk herbergt deze stad de Grootste Dingen van de Wereld. Bevolking: 61.000

Centraal gezag[bewerken]

Dat de Hoofdstad van Nederland zo klein is, is de reden, dat het centrale gezag (nou ja, centraal... als je een keer flink hard spuugt moet je al exportbelasting betalen) het land vanuit De Efteling regeert. Daar bevindt zich ook het luchtkasteel van Prinses Beatrijs en Prins Jan Peter Potter.

Beroemde gebouwen[bewerken]

Straat in Madurodam in een van de buitenwijken. Laagbouw.

Grote, grotere en grootste producten:[bewerken]

In Madurodam worden alleen Grote, grotere en grootste Producten gemaakt en verkocht.

  • McDonald's heeft er een fabriek voor zijn Big Macs.
  • C&A produceren er jurken voor extreem dikke dames.
  • In Madurodam bevindt zich de Grootste Gemene Deler.
  • Plaats waar de grootste onzin wordt verkocht.

Kleine producten[bewerken]

De jongeheer van Prins Jan Peter Potter

Openbaar vervoer[bewerken]

De treinen worden er bewogen door de NS. Madurodam is de enige stad in Nederland waar de treinen op tijd aankomen en vertrekken. Dat komt doordat het verkeer er niet zo snel is en de meeste mensen van plastic zijn.

Het openbaar vervoersbedrijf Connexxion exploiteert de stadslijnen van Madurodam. Hiervoor gebruiken ze triple-dekkerbussen, waarvan er één werd gebruikt in de derde Balkenendemanfilm.

Een Britse toerist over Madurodam:[bewerken]

If you don't have enough money to pass through the fascists defending the gated community of Madurodam, then you can have your ass pounded for free in the park next to Madurodam. Occasionally, white trash with nothing else to do will give you some extra pounding in your face for being a bloody faggit. [Met dank aan de collega's van Uncyc]

Zie ook[bewerken]

}