Mark Rutte

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ei.png Dit artikel gaat over een ongelofelijk Ei.
Een zacht gekookt eitje
om precies te zijn.
Ei.png


Dat hij gezien wordt als Harry Potter II is met deze foto wel duidelijk, nietwaar?

Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!!
~ Bassie over Mark Rutte.

Harry Potter? IK ben hier de Harry Potter ja?!? Toch?
~ Een beledigde Balkenendeman over Mark Rutte.

Doe eens even normaal man
~ Geert Wilders over Mark Rutte

Harry Potter II (Den Haag, 14 februari 1967), geboren als Marcus Johannes Ruttanus (bijgenaamd: Mark Rutte), is sinds 14 oktober 2010 de huidige koning van de absolute monarchie Nederland (en Limburg). In de praktijk wordt zijn macht beperkt door verschillende criminele organisatie's zoals PvdA, PVV, CDA, SP, D66, GroenLinks, ChristenUnie, SGP en de Partij voor de Dieren. Rutte was ooit een groot zanger, maar is nu veel minder goed pianospeler.

Hij was een opstandelingenleider uit de revolutionaire militie VVD, die in 2010 na een staatsgreep het nieuwe bestuur van Nederland is geworden. Hierbij is koning Balkenendeman afgezet en is Rutte de nieuwe koning van Nederland geworden. Bij de aanname van deze functie heeft hij de naam Harry Potter gekregen. Zijn volledige titelatuur luidt:

 • Koning van Nederland (en Limburg)
 • Kroonprins van Nederland (en Limburg)
 • Enig aandeelhouder van de monopolie op alle Nederlandse bedrijven
 • Bisschop van de Economie van Nederland (BEN)
 • Baas van de Nederlandse cultuur
 • Titelhouder van de gladste rug van Nederland
 • Plaatsbekleder van alle financierders die Nederlandse bedrijven financieren
Harry Potter II in actie in de Tweede Kamer.

Het is bekend dat zijn leven in het teken van van alles behalve de politiek stond en dat hij in zijn jongere jaren een echte rokkenjager was, hoewel naar het schijnt nog steeds. Hij had zichzelf in Den Haag na zijn aantreden als opstandelingenleider in 2006, en twee kabinetten van koning Balkenendeman mee te hebben gemaakt, de grootste vergeten vijand van Balkenendeman gemaakt. Ook staat hij bekend om zijn gladde praatjes waarmee hij vele stemmers om zijn vingers wikkelt (hoewel dit vanwege de reputatie van de partij steeds zwakker uitliep) en ook om zijn eeuwige grijns op zijn gezicht.

VVD-Carrière[bewerken]

Familieachtergrond[bewerken]

Ruttes vader, Johannes Ruttanus, was een van de opstandelingenleiders uit de VVD. Johannes streed ervoor om het aandeelhouderschap van deze organisatie uit te breiden en hij zou deze ambitie overbrengen op zijn hele nageslacht. Op Valentijnsdag (14 februari) hebben de ouders van Mark Rutte elkaar leren kennen. Diezelfde dag schijnen ze Rutte te hebben verwekt en diezelfde dag (!) is Rutte in Den Haag geboren. Dit zou Rutte voor de rest van zijn leven het idee geven dat hij een echte vrouwenverleider zou zijn. Rutte wilde zijn vader helpen door rijke vrouwen te versieren en uiteindelijk de aandelen hiervan op de VVD te delegeren.

Musicale carrière[bewerken]

Rutte in zijn zangcarrière.

Rutte begon op zijn tweede met drummen. Toen hij vier was begon hij met rijke vrouwen versieren, met veel steun van de VVD. Hij kon echter nooit een move maken omdat de vrouwtjes hem nooit zagen zitten. Hij sprak namelijk niet over de zaken die men interessant vond, zoals feesten, stiekem dingen doen, maar over serieuze zaken, omdat hem dat meer aanstond. Het drummen van Rutte vonden de vrouwen echter wel leuk. Hierom startte hij algauw met gitaar spelen. Zo heeft hij zichzelf drums, gitaar, piano en trompet leren spelen. Nu werd hij een echt vrouwenversierder, maar hij was nog wat verlegen om vrouwen aan te zetten tot een relatie, waardoor de VVD niets aan hem had. Op zijn twaalfde begon hij met zingen en deed hij mee aan een lokale zangwedstrijd in de buurt van Staphorst, waar hij als runner-up eindigde. Zijn anale fase was toen nog niet passé en koos het denkbeeldige luchtruim met zijn vriendjes. Zij waren onder de indruk van zoveel inlevingsvermogen dat ze hem leider wilde maken later van de VVD en dat zag hij wel zitten natuurlijk.

Aanvankelijk zette Rutte filmpjes van zijn deelname aan een lokale zangwedstrijd op YouTube voor familie en vrienden die niet bij zijn optredens konden zijn. Usher vond dit echter geweldig om te zien en liet hem in oktober 1981 een platencontract bij Island Records tekenen. Nu ging hij wereldwijd zingen voor de VVD, waardoor de reputatie van de VVD sterk omhoog steeg. Rutte's debuutsingle "One less lonely VVD" kwam uit op 6 oktober 1982. Dit was vlak nadat hij zijn Brie(t) Mila, bris mila in de jodenmond, succesvol achter zich had gelaten. Dit hem in staat stelde zijn carrière op een hoger toneel te tillen. Hij was niet zo zwaar in die tijd dus zijn klasgenoten tilde hem dan ook maar al te graag op dat podium, om vervolgens zelf achter de coulise te verdwijnen. De stad van Smaragd, met Doortje in de bijrol, is dan ook een waargebeurd verhaal door scenario schrijvers gebruikt in de USA op verzoek van Usher. Deze was na de hit "One less lonely VVD" zo onder de indruk van zijn charlateske gedrag dat hij de hoofdrol kreeg in die stad.

Rutte's kin kwam echter uit te groeien tot een monsterlijke kin en ook zijn stembanden kwamen lelijk te vervormen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan inteelt. Nu moest Rutte stoppen met zingen en besloot hij zich maar te specialiseren in pianospelen. Zijn populariteit zakte nu enorm, vanwege zijn kin, zijn net gekamde haar en omdat hij die saaie piano speelde. Dit verminderde nu ook nog Rutte's ambitie om een groot pianospeler te worden en dat terwijl hij zelfs naar het conservatorium kon omdat men vond dat hij een talent had voor het spelen van de omgevallen kast met een rare vorm, rare witte en zwarte stenen aan de rand die geluid maakt.

Begin van Rutte's politieke carrière[bewerken]

Nu moest Rutte het maken een grote beslissing ondernemen die de hele VVD, daarmee dankzij Rutte's muzikale carrière mensen van over de hele wereld, het zweet uit het voorhoofd trok:

 • Of: Rutte zou naar het conservatorium en hiermee pogen hemzelf en de VVD opnieuw wereldberoemd te maken;
 • Of: Rutte zou zonder vooropleiding geschiedenis studeren aan de aan de Universiteit Leiden, die niet goed bewaakt werd en die dus makkelijk door de VVD gedwongen zou kunnen worden Mark Rutte aan te nemen als leerling

Rutte koos voor het tweede en de VVD voerde de zaak uit. In 1992 haalde Rutte zijn doctoraalexamen aan deze universiteit (dit keer zonder dwang).

Dit bewees hoe Mark zijn kans op succes zag liggen, hoewel de anderen dit uiteraard anders zagen. Hij ging echter een duistere periode tegemoet omdat hij bij het volwassen worden (overigens nu nog steeds) nog steeds geen scharrel gevonden had. Hij moest op aanraden van zijn vrienden zijn dromen weg laten vliegen en zich maar bezig gaan houden met de politiek, uit depressie, en interesse voor dat vak, om toch iets te betekenen voor zijn vaderland. Hij had immers een titulatuur van doctorandus.

Rutte was van 1988 tot 1991 landelijk voorzitter van de jongerenafdeling van de VVD en van 1993 tot 1997 lid van het hoofdbestuur van de VVD, de Revolutionaire Commandoraad. Hij gaf leiding aan toekomstige dissidenten en wist onder goedkeuring van deze raad deze op tijd te spotten en de nek om te draaien met zijn verdraaide lach. Dit was een ingestudeerde politieke communicatie techniek. Hij wist hierdoor dan ook van te voren deze persona's non grata weer op het juiste spoor te zetten en hen te laten zwijgen. Zijn motto toentertijd was dan ook "zwijgen is goud" en hij wilde er niks aan toevoegen. Deze zogenaamde persona non grata zijn de nu politieke elite van weleer en ziet het zijn voorbeeldige politieke (schand)knaapjes en jonkvrouwen. De VVD heeft dan ook alle eer hoog te houden van weloverwogen wanbeleid.

Notitie: overigens zijn favoriete nummer is die van 'Kinderen voor kinderen', het "als ik kon toveren" is dan ook op zijn lijf geschreven gaf hij zelf toe in een 4-pagina lang interview in de 'Tina'(zie red. Tina 1112/13). Hij refereerde in dat stuk terug naar zijn kindertijd als VVD corifee in opleiding(v.a. 12 jaar) en het jaren lange ontgroeningsproces, ofwel beleid zoals hij het noemde. Hij sprak heel openhartig over deze donkere pagina in zijn VVD-tijd. Hij gaf toe dat mensen daarom een donker bruin vermoeden hebben over zijn geaardheid maar niets is minder waar gaf hij toe. Zo heeft hij dit stuk van zijn leven de rug toegekeerd en gaat, met nadruk, hierdoor vooral 'niet' onder gebukt, hij vroeg tijdens deze zin of het woordje niet onderstreept kon worden. Daar wilde wij hem best bijhelpen dus bij deze niet maar de rest is natuurlijk wel gewoon waar. Met bukken bedoelde hij niet dat ene maar vooral dat andere en dat kon hij ook niet benoemen.

Unilever[bewerken]

Er veranderde na zijn studie echter bar weinig. Rutte hoopte op de één of andere manier toch nog een scharrel voor elkaar te krijgen omdat mensen in uniform nu eenmaal aantrekkelijker zijn dan de doodgewone mensch [1]. Ondanks dit al benoemde de VVD Rutte in 1992 tot directeur van Unilever (een van de bedrijven die de VVD in bezit had).

Rutte hield zich bezig met het produceren van cyanide-voedingsmiddelen voor zijn politieke tegenstanders. Er waren echter ook andere slachtoffers. Rutte bleek op militair gebied iniedergeval veel beter te zijn dan op economisch gebied.

Hij wist al wat mensen bij zijn gedachtegoed te krijgen, en een oude blauwe Saab die hij nog maar net had kunnen kopen van het geld dat hij verdiend had met het werken bij Unilever, maar dat was dan ook echt dat. Om zijn depressie te verwerken ging hij regelmatig naar de kerk waar hij de economie aanbidde, zoals alle VVD'ers deden.

In 2002 deed Rutte afstand van zijn directeurschap om de reden die in het volgende kopje wordt vermeld......

Politieke doorbraak[bewerken]

Socialisten binnen de puinhopen van paars zijn zeer lastig op te ruimen.

Bij de VVD was koning Wim Kok zeer impopulair. Namelijk vanwege de Puinhopen van paars, waar heel veel stinkende socialisten tussenzaten en waar de VVD dus niets van moest hebben. De VVD zag meer heil in kroonprins Balkenendeman, adoptiefzoon van Wim Kok, die minder socialistisch was. Rutte heeft op 22 juli 2002 met zijn cyanide-voedingsmiddelen de door de VVD gehate koning Wim Kok laten vermoorden. Hierop werd Kok door Balkenendeman opgevolgd.

Gerrit Zalm, hoofd van de Revolutionaire Commandoraad, daarmee hoofd van de VVD, vond die dodelijke producten van Mark Rutte eigenlijk best wel grappig. Bovendien heeft Mark Rutte een heleboel invloedrijke aanslagen op politieke tegenstanders gepleegd en bovendien in zijn jeugd ook de VVD populairder gemaakt met zijn muziekcarrière. Om deze reden besloot Zalm in 2002 Rutte tot Staatssecretariaat van de Revolutionaire Commandoraad te benoemen. Men vond hem goed conservatief-liberaal genoeg om de plek in te nemen.

In het eerste kabinet van koning Balkenendeman zaten geen generaals die bekwaam genoeg waren om Rutte te kunnen vermoorden. Daarom bleef dit kabinet kortstondig overeind, waarna Rutte ook nog eens kabinet Balkenende II mocht meemaken. Dit werd ook al geen succes en viel ook binnen de kortste keren.

Rutte stelde voor 2006 op zich niet zo veel voor en hij was voor ieder ander een doodnormale politicus die een doodsaaie hobby hobby uitvoerde [2]. Echter werd hij door een langzaam er-geen-kracht-meer-voor-hebbende VVD-leider Jozias van Aartsen die zijn stoeltje weggaf aan een persoon die naar zijn idee wel eens tot een doorbraak kon leiden. Deze kwam er ook, maar we zijn pas in 2006! Mark Rutte, die opeens zo hoog kwam, wilde nu zelf tegen zijn zin in nog hoger omdat hij de kans kreeg.

Heerschappij over de VVD[bewerken]

Hij stelde zichzelf aan voor de Revolutionaire Commandoraad-verkiezingen van 2006 als kandidaat voor de heerschappij over de VVD hoewel ene Rita Verdonk en Jelleke Veenendaal dat plekkie ook wel wilden hebben. In een referendum binnen de VVD bleek echter dat men Rutte wel wilde hebben. Jelleke legde zich erbij neer, maar Rita was not amused, en er ontstond een kleine vijandige sfeer tussen de twee.

En zo werd Rutte op 31 mei 2006 hoofd van de Revolutionaire Commandoraad, daarmee hoofd van de VVD. Hij was hij echter vergeten dat hij nog een functie had als staatssecretaris voor Onderwijs (aangesteld door de opstandige VVD, niet door koning Balkenendeman), en het voeren van twee hogere functies in de politiek is moeilijk - dat bleek ook - waardoor hij direct zichzelf van die functie ontdeed om zich volledig te kunnen focussen op de VVD-heerschappij. Of toch niet? Rutte bleef immers leraar op een school in Den Haag voor een dag in de week les maatschappijleer. Toch was er nog iets anders dat steeds dichterbij kwam.

Affaire Rutte - Verdonk[bewerken]

Rutte en Rita. Een pot nat(of natte pot u mag het invullen).

De vijandschap die ontstaan was tussen Rutte en Verdonk was niet echt bepaald een stilte voor de storm, want die storm bleef maar waaien binnen de VVD. Rita begon te vechten voor haar plek en Rutte vond maar dat het innerlijke VVD-orgaan had gesproken, terwijl Rita beweerde dat het de schuld was van de slechte stemcomputers. Rita had volgens haar daadwerkelijk de macht, maar zij had weer volgens Rutte zelf gebeld voor het aftreden als machthebber. Rutte begon gek te worden van deze ruzie en besloot Rita maar uit de VVD te zetten, omdat hij dat nu eenmaal kon. De andere revolutionaire organisaties en de Nederlandse staat vonden dit vreemd en vroegen om tekst en uitleg, maar Rutte kon er weer briljant mooi dwars omheen praten met gladde praatjes een een dikke grijns op zijn gezicht.

Staatsgreep[bewerken]

Rutte na zijn staatsgreep

Op 10 oktober 2010 begonnen de Revolutionaire aanslagen van 2010, waarbij verschillende revolutionaire organisaties en de staat veel van elkaars leden afmaakten. Men had zich al uitvoerig uitgesproken over de mogelijke kanshebbers en andere sterke verliezers. Het bleek dat de PVV van Geert Wilders (die overigens onder het bewind van Rutte de VVD verlaten had) een grote kanshebber was, maar de VVD had ook een grote kans omdat na vier kabinetten Balkenendeman Balkenendeman zelf moe begon te worden.

Rutte vocht vanuit Brabant en de troepen van Wilders, die vanuit Limburg vochten, konden Rutte opweg naar Den Haag niet inhalen. Opvallend was dat Rutte niet met vliegtuigen met vleugels vocht, maar met helikopters nadat alle tanks al waren wegbezuinigd. Hierdoor werden vele politieke tegenstanders uit de weg geruimd. Links begon weg te vallen en Rechts begon op te doemen.

Rutte kwam op 14 oktober 2010 in Den Haag aan bij de zwak geworden regering van Balkenendeman, die raketten op Friesland afstuurde in de strijd tegen de Frieslam. Rutte stuurde echter soldaten op de raketten-erop-af-stuurders af, zodat deze onder de heerschappij van de VVD kwamen, en Balkenendemans leger zwak werd. De overige troepen van Balkenendeman werden vanuit alle kanten van Den Haag gehaald en gearresteerd. Balkenendeman is met een groot deel van zijn kabinet gevlucht. Rutte werd de nieuwe koning.

De situatie na de staatsgreep van 2010

Koning van Nederland[bewerken]

Na de aanslagen moest er een kabinet gemaakt worden, al was het politieke landschap zodanig platgebombardeerd door een groep schapen en koeien die TNT in hun bek dragen. De bedrijven die de VVD nog niet in bezit had, nam de VVD in. Zo kreeg Rutte de titels enig aandeelhouder van de monopolie op alle Nederlandse bedrijven en Bisschop van de Economie van Nederland (BEN). Rutte besloot zichzelf ook tot kroonprins te benoemen omdat hij kinderloos is en niet houdt van het idee om opgevolgd te worden.

Er werd gesproken over een kabinet Paars +, maar dat faalde door datzelfde vernietigde politieke landschap, inmiddels onder leiding van Maxime Verhagen, onder gedoogsteun van de PVV, omdat zij vonden dat er anders 16 miljoen mensen gediscrimineerd werden. Zoals al gezegd: in werkelijkheid heeft Riutte beperkte macht.

Rutte kreeg echter als koning weinig aanzien, omdat hij niet in een dure patsbak rijdt, maar nog steeds in die oude vertrouwde blauwe Saab, en ook omdat dat politieke landschap kapot was, want men kon het over niets eens worden. Inmiddels is het kabinet Rutte I al volop stoom en is het land onder nietsvermoedende leiding van de PvdA, D66, GroenLinks en de SP, onder gedoogsteun van de ChristenUnie, Partij voor de Dieren en de SGP. Het is een waar slagveld, maar Rutte zal zich sterk moeten houden om te kunnen overleven, aldus een aantal kranten en politieke bladen.

Nu Mark Rutte eindelijk koning is geworden van Nederland, heeft hij nog steeds geen vrouw, waardoor hij echter moet hopen, tot de ware komt.

Trivia[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
26 juni 2011
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Voetnoten[bewerken]

 1. Als lid van de Tweede Kamer is het niet zozeer het dragen van een uniform, maar wel een net gestreken pak met stropdas.
 2. Rutte had politiek inmiddels als hobby verheven, hoewel het hem niet zoveel kon schelen.
KimBro3.png
GROTE LEIDERS
KimBro3.png

Assad · Van den Berg · Berlusconi · Erdoğan · Franco · Hitler · Kafka
Kim I · II · III · Macron · Mandela · Mario · Merkel · Mussolini · Obama
Poetin · Robespierre · Rutte · Stalin · Thorbecke · Tito · Trump · Wouterse