Mars (planeet)

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit is hoe veel mensen Mars zien, hoewel hij natuurlijk vele gedaanten kan aannemen, na eeuwenlange training. Dit is een van de meest verleidelijke.

Mars is, in verhouding tot de andere goden, een zeer aggresieve god die veel van oorlogvoeren houdt. In zijn op één na favoriete vorm (zijn meest favoriete is die van een rode planeet) bestaat uit een substantie van kruimige chocolade, bedekt met karamel en omhuld met (solide) melkchocolade. De hoge energiewaarde van deze vorm (1021 kJ) maakt dat Mars in planeetvorm niet helderder schijnt dan Venus.

Jeugd[bewerken]

Mars is de zoon van de planeet Jupiter en een vrouw die Juno heette. Direct na zijn geboorte werd hij door rare mensen die een rare taal spraken uitgeroepen tot de god van de vruchtbaarheid. Dit vond hij prima, tot iemand eens opmerkte dat vruchtbaarheid een vrouwenzaak was, en hij noemde Mars een mietje. Dit liet onze dappere Mars (die onder andere een aggresiviteitsstoornis had) natuurlijk niet op zich zitten en riep zichzelf ter plekke uit tot god van de oorlog (Waarna hij de arme man doodde).

Hoewel Mars een planeet is, was hij vroeger vaak op Aarde te vinden, om mensen te laten schrikken en flink straf uit te delen. Toen hij per ongeluk een menselijke vrouw zwanger maakte van een tweeling, vond hij dat het maar tijd was om zich terug te trekken in zijn plaatsje in het heelal, veilig tussen Aarde en zijn vader Jupiter. Vanaf daar keek hij vertederd toe hoe zijn ene zoontje zijn andere zoontje doodde om een stad, en daarna een groot leider werd.

Jaren van eenzaamheid[bewerken]

De ultieme verleiding volgens Mars.

Na het schandaal van zijn buitenechtelijke kinderen was Mars een beetje in de vergetelheid geraakt. Mensen werden dom, vergaten of verboden het aanbidden van Mars en de andere goden. Ze hadden nu de ware religie gevonden, verkondigden de mensen terwijl ze beelden en tempels vernietigden. Niet erg, vond Mars, nu maakte er tenminste niemand meer opmerkingen over zijn kinderen,[1] positief of negatief. Mensen keken niet meer naar de hemel, tenminste minder vaak. Pas veel later, in de 16e eeuw, waren er weer mensen die interesse toonden voor wat er op en met Mars gebeurde. Tegen die tijd had Mars [2] een heleboel nieuwe trucjes geleerd, waaronder gedaanteverandering. De vorm van chocola vond hij het prettigst, want schoonheid, zeker mannelijke, raakte altijd weer uit de mode en dan moest Mars weer een nieuw uiterlijk verzinnen om te manipuleren. Na een eindeloze studie gedaanteverwisseling vond Mars het eindelijk weer eens tijd om in de schijnwerpers te treden; nu vermomd met zijn ultieme vermomming; chocola.

Marketing[bewerken]

Mars benaderde verschillende reclamebureaus met zijn nieuwe uiterlijk, maar hield dit niet lang vol. Dit had onder andere te maken met de temperatuur waarop chocola smelt, dit is een temperatuur die veel op Aarde voorkomt, vooral in hete wachtkamers of kantoortjes. Reclamebureaus vinden een bruine vlek op hun pasgelegde tapijt meestal niet leuk. Na vaak afgewezen te zijn, gaf Mars het voor een tijdje op en ging weer naar zijn stekje tussen de sterren. Hier bedacht hij zijn eigen plan en marketing om de Aardse bevolking weer een beetje te kunnen beïnvloeden, nu het vrije denken lichtelijk uit de hand liep. Hij moest een beperking opleggen, kostte wat het kost, beitelde hij die avond in zijn dagboek. Die avond deed hij zijn eerste nuttige creatie (Romulus en Remus niet meegerekend). Het was een chocoladereep, geïnspireerd op zijn eigen verleidelijke vermomming, maar dan in eetbare vorm. [3] Hij transformeerde afval tot met karamel gevulde chocola. Dit bracht hij uit op Aarde, en omdat hij altijd al last gehad had van een vergroot ego noemde hij het naar hemzelf: Mars. Hier heeft hij veel invloed mee gekregen op de wereldbevolking; vele ogenschijnlijk vrijwillige beslissingen zijn door deze inventie beïnvloed.

Verwarring[bewerken]

Er is altijd wat verwarring geweest over het fenomeen Mars. Er wordt al vermelding gemaakt van dit verschijnsel in de allervroegste aantekeningen. Er is altijd onenigheid geweest over het punt of Mars nou een antropomorfe vorm had, of er toch als planeet uitzag. De Romeinen hebben zich hem altijd voorgesteld als een man, terwijl andere volkeren hem toch echt als rood hemellichaam zagen. Vandaag de dag komt de chocoladevorm vaak als eerste bij mensen op als ze het woord 'Mars' horen.[4] De oplossing is nog verre van gevonden, maar een recent onderzoek toonde aan dat Mars alle gedaantes kan aannemen die mensen kunnen bedenken. Waarschijnlijk is Mars, als hij weer eens persoonlijk de Aarde bezoekt, nu vaak actiever in chocoladevorm. Echter, vroeger toen alle weldenkende mensen in hem geloofde als mensachtige, bezocht hij die natuurlijk in de vorm waarin zij geloofden. Vandaar dat Mars soms moeilijk te beschrijven is.


Notenbalk[bewerken]

  1. Kind, inmiddels.
  2. Uit verveling en eenzaamheid, zo zeggen de onderzoekers op dit gebied; de Verenigde Onderzoekers van Achterhaalde Goden
  3. Mars zelf was, in die vermomming, óók eetbaar, maar Mars was niet zo'n voorstander van het kannibalisme.
  4. Vaak gevolgd door de gretige opmerking 'WAAR?'.