Microsoft

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Microsoft top.gif

Deze pagina kan het beste worden weergeven in Mozilla Firefox draaiend Apple of Linux. Opera (browser) schijnt ook beter te werken.

Microsoft is een bedrijf dat in bedrijf is
~ Kapitein Overduidelijk over Microsoft

20M9! M1(r0$0ƒ7 W1nÐ0w$ 1$ 73h µb3rpwn493!
~ typische n008 over zijn computer

Microsoft is verantwoordelijk voor de vele zwartrijders. Het bewijs is geleverd!

Microsoft is een softwarebedrijf dat bekend staat om hun bekendste product allertijden: de Blue Screen of Death. Naast blauwe schermen maakt Microsoft ook Windows, een besturingssysteem dat ontwikkeld is om de gebruiker te irriteren met allerlei vensters in 4D.


Geschiedenis[bewerken]

Microsoft werd in 1973 opgericht als een vriendenclub voor technische hippies. Deze vriendenclub werden al gauw bekend met de computer. Ze waren het allemaal eens dat men meer moest kunnen doen op een computer dan Pong of slaan op het toetsenbord. Om dit te realiseren besloten zij een besturingssysteem te maken. Dit besturingssysteem (genaamd Windows) was het begin van een te lange lijn software.

Windows 1.0[bewerken]

Windows 1.0 werd gelanceerd in 1975. Met Windows 1.0 kon men veel dingen doen die daarvoor niet konden. Zo kon men Pong spelen met verschillende bats en was er een manier om een andere achtergrondkleur te kiezen, maar dit was voornamelijk de kleur blauw.

Windows 2.0[bewerken]

Windows 2.0 werd uitgebracht in 1978. Deze Windows versie verschilde weinig van zijn voorganger al kon nu gebruik worden gemaakt van een ander type controller. Ook kon men de computer uitzetten door middel van de stekker uit het stopcontact te halen.

Windows 3.0[bewerken]

Data vindt de Blue Screen of Death niet zo leuk...

Windows 3.0 werd pas in 1992 uitgegeven. Pas nadat de makers van Windows 2.0 nog aan het nakomen waren van het bedrijfsuitje van 1978 werd er begonnen aan een nieuwe Windowsversie. Dit keer zou er geen Pong op worden gespeeld maar één film genaamd Blue Screen 1.01. Dit filmpje werd zo succesvol dat Microsoft besloot het filmpje te plaatsen in alle Windowsversies al zei het wel met een kleine verandering.

Windows 95[bewerken]

De typische Windows 95 computer

Dankzij het succes van Windows 3.0 werd besloten een bruikbare versie te maken van Windows. Dit had Windows 95 moeten worden. Er waren echter problemen opgetreden. Zo werd de film Blue Screen vertoont zonder dat de gebruiker iets anders kon kijken. Later werd dit veranderd maar Blue Screen bleek toch te sterk.

Windows 98[bewerken]

De echte versie van Windows 95 kwam uit als Windows 98. Hierin was men verplicht gebruik te maken van Internet Explorer in de 98SE versie. De Blue Screen of Death kwam echter minder vaak op dan normaal. Microsoft dacht dat dit juist een goed iets was totdat de klanten gingen zeuren. Zo kwam de Blue Screen bijvoorbeeld alleen tevoorschijn als je naar Google of Apple's website ging. De gemiddelde Microsoft gebruiker was de Blue Screen gewend geraakt in Windows 95, en wou hem terug hebben.

Windows Vrouw[bewerken]

Windows Vrouw was een poging om de Vrouw OS weg te halen van de markt. Maar omdat mannen geen vrouwen wilden die blauw werden na een commando werd dit product teruggeroepen.

Windows ME/2000[bewerken]

De terugkeer van de Blue Screen of Death kwam met een nieuwe tekst

Windows had niet verwacht dat de rade zal blijven bestaan tot 2000. Hierom was men vergeten de klok aan te passen zodat alles na 2000 er ook in zou zitten. Om dit op te lossen gaf Microsoft een nieuw systeem uit onder de naam Microsoft More Errors. Deze versie zou namelijk meer problemen geven. Dit was echter niet waar. Alle problemen uit Windows 98 (inclusief het ontbreken van de Blue Screen) werden opgelost in Windows ME.

Windows XP[bewerken]

Zie pijl.pngZie het artikel Windows XP.

Windows Vista[bewerken]

Na het succes van XP werd Vista uitgegeven. Deze versie van Windows gaf veel nieuwe dingen aan het volk. Zo werd er een nieuw uiterlijk gebruikt met meer BSOD's, een achtergrond met extra veel blauw met het Windows logo, en werd ook de rest van het systeem gebaseerd op Windows XP. Windows Vista wordt vooral geprezen over de Extra Blue technologie waarmee je tot 20% meer Blue Screen kreeg voor je geld als je Firefox gebruikt, of naar Google probeert te gaan. Ook heeft Microsoft een nieuwe zoekmachine genaamd "Bing" geïntroduceerd. In Internet Explorer 7 word je omgeleid naar Bing als je naar Google probeert te gaan.

Windows 7[bewerken]

Dit was een grote revolutie uit de Windows-generatie. Het is ondertussen de negende versie van Windows, vandaar ook de voor de hand liggende naam "Windows 7". Microsoft koos bij de ontwikkeling voor een volledig nieuwe aanpak. Zo werd Windows 7 helemaal ontwikkeld door drie tamme chimpansees uit de zoo van New York en een paar Chinezen (Vandaar ook de "HELP US Made In China" op de verpakking). Critici beweren daarom dat dit de meest blauwe en gebruiksvriendelijke Windows ooit is.

Windows 8[bewerken]

In Windows 8 is het Blue Screen geschikt gemaakt voor tablets. Microsoft niet wetende dat het hier tabletjes heet, maar wie maakt het uit. Zo kon je op een simpele paracetamol extra blauw laten projecteren. Ook is het traditionele startmenu verandert in de "blauwe scherm knop", wat je dus direct een blauw scherm laat weergeven op je computer of tabletje.

Windows 10[bewerken]

Na het succes van Windows 8 op tablets breidde Microsoft het succes van BSOD's uit naar smartphones, de hololens en de Xbox. Aangezien Bill Gaatjes vond dat negen te veel op neger leek en niet wilde riskeren dat zijn product Nederland werd uitgezet, noemde hij het maar Windows 10.

Andere Microsoft producten[bewerken]

Naast Windows maakt Microsoft ook andere producten.

Microsoft Paint[bewerken]

Yup, de beste!

MS Paint, de beste software om afbeeldingen te maken werd uitgegeven als onderdeel voor Windows 3.1. De gebruiker had hierin de mogelijkheid om lijntjes te trekken en ze dan op te snuiven. Omdat dit echter geen effect had op de gebruiker werd later besloten om er kleurtjes mee te kunnen maken die iemand dan zou kunnen bekijken. Tot op de dag van vandaag is er geen bedrijf geweest die het succes van MS Paint voorbij is gegaan.

Word[bewerken]

MS Word, speciaal voor het schrijven van raps

Om de zwarte bevolking aan te spreken werd Word gemaakt. Met dit programma kan men raps maken. Hiermee voedde Microsoft het cliché dat iedere zwarte rapt (wat dus waar is).

Ex-cel[bewerken]

Om ook de loverboys aan te spreken werd Ex-Cel gemaakt. Met dit programma konden loverboys hun slachtoffers opsluiten in een Cel (Ex verwijst naar dat ze tijdelijk iets hadden met het slachtoffer. Samenvoeging maakte Ex-Cel).

PowerPoint[bewerken]

Ook terroristen kregen hun deel in Microsoft producten. Met PowerPoint kunnen terroristen oefenen met energiecentrales. Op deze manier kunnen aanslagen op energiecentrales tot wel 40% grappiger worden.

MSN[bewerken]

Naast terroristen en negers kregen ook jongeren een aandeel in Microsoft. Met MSN kunnen jongeren chatten met elkaar. Op deze manier is het 25% makkelijker om een date te krijgen omdat er vaak wildvreemden op MSN zitten. Ouders zijn hier echter niet blij mee. Sinds ook loverboys MSN gebruiken zijn veel ouders bang dat hun dochter slachtoffer wordt van een loverboy.

Microsoft Fight Simulator[bewerken]

Een software speciaal ontwikkeld om terroristen te helpen bij het oefenen om een Boeing 747 te besturen en de schuilplaats van de Achmeatoren te onthullen om vervolgens veilig te landen in het hiervoor genoemde gebouw.

MS-DOS[bewerken]

Eigenlijk is MS-DOS een door de Inca's verzonnen taal, maar omdat hij maar niet wou aanslaan bij de bevolking heeft Bill Gates ze een voorstel gedaan: "Ik jullie taal willen hebben, jullie mijn knisperende muntbiljetten krijgen". Drie stammen-oorlogen later heeft Bill Gates Rambo ingehuurd, en hardhandig de taal afgepakt. MS-DOS is eigenlijk nergens goed voor, want met Windows 95 kun je zelfs meer.

Geruchten rondom Microsoft[bewerken]

Een reclame van Microsoft voor Windows Vista
 • Er wordt beweerd dat Microsoft een gebouw heeft op Mars. Hier zouden zij met nieuwe technologie het ultieme besturingssysteem willen maken. Tot nu toe kwam alleen Tux uit dat gebouw.(het gerucht gaat dat Microsoft hier de koffie vandaan haalt)
 • Microsoft schijnt niet te weten hoe hun eigen programma's werken. Windows 1.0 tot ME werden namelijk gemaakt door slaven.
 • Bill Gates zou "puppies en ander ongedierte" doden als je Windows 7 niet koopt.
 • Bill Gates schijnt helemaal niets met Microsoft te maken te hebben. Hij zou er alleen maar rondlopen voor de koffie. Dit is een goede dekmantel zodat men er niet achter komt dat hij bij de illuminati hoort.
 • Er schijnen tovenaars te zitten in Windows. Deze tovenaars uit Engeland moeten al het werk voor jou doen want anders worden ze vermoord en opgesloten in een kooi met vensters.
 • De auto van Rita Verdonk draait op Windows.

Solliciteren bij Microsoft[bewerken]

Omdat Microsoft groeit zijn er veel sollicitatiegesprekken. Een gesprek loopt meestal als volgt (vertaald naar NL):

Gates: Hallo
Jij:  Hoi
Gates: Oke, laten we beginnen. Hoe goed ben je met Kladblok?
Jij:  Wat is dat?
Gates: Mooi! Vraag 2, kan je overweg met Linux?
Jij:  Ja, ik gebruik het om te h@xx4en l0l.
Gates: En zou jij het willen kopiëren naar de nieuwe Windows?
Jij:  Wat jij wilt.
Gates: Mooi! Dan nog één ding, wat is je licentienummer van jouw versie van Windows?
Jij:  Ik gebruik Linux en als het echt moet een illegale kopie van Windows op vijfhonderd floppy's.
Gates: Je hebt de baan!

Gebed[bewerken]

Altijd handig, mocht u ooit gaan solliciteren bij Microsoft.

Onze Microsoft

Die op onze harde schijf zijt
Geheiligd zij uw Windows
Uw Update zal komen
Uw bugfix geschieden
In Windows
Als in Office
Geef ons heden onze dagelijkse reboot
En vergeef ons onze illegale kopieën
Zoals ook wij vergeven onze hardware verkopers
Leidt ons niet naar IBM
Maar verlos ons van OS/2
Want Uw is het DOS
En de Windows
En het XP
In eeuwigheid

Enter

Zie ook[bewerken]