Mobieltje

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit artikel gaat over een uitvinding.
Namelijk:
Mobieltje.
Mobieltje is uitgevonden door S.E. Nokia
zonder enige schaamte.


In Sovjet Rusland, mobieltje belt JOU!!
~ Sovjet Rusland terwijl ze niet opnemen over mobieltjes

Het eerste mobieltje werd in Afrika aangetroffen, maar staat in Nederland bekend als de Surinaamse telefoon. Let ook op de belletjes voor de verschillende Ringtones

Mobieltjes stellen de mens in staat te communiceren over lange afstanden.

Ontstaan[bewerken]

Vroeger, toen de mens nog geen enkele taal uitgevonden had, communiceerde men door middel van rooksignalen. Toen echter de brandweer werd uitgevonden en dit apparaat zo grondig zijn werk deed, dat alle vuren op de wereld werden geblust, bleek ook het mobiel communiceren niet meer mogelijk. De beroemde wetenschapper S.E. Nokia uit Litouwen vertrok daarom vervolgens op een ontdekkingsreis door de wereld, waarbij hij in Zuid Afrika een plant vond waar mobieltjes aan groeiden. Toen de Zuid-Afrikaanse Keizer Botha Mandela hiervan hoorde gaf hij opdracht alle mobielplanten te vernietigen. Mobiel communiceren zou namelijk zijn blikjes-met-touw-telefoon monopolie kapot maken. S.E. wist echter een paar zaadjes te redden. Verkleed als monnik smokkelde hij deze zaden in een holle wandelstok naar Finland, waar dezen het begin van zijn mobieltjesimperium vormden. Driehonderd jaar lang had Nokia daardoor het monopolie op mobieltjes, totdat in 1998 een Ninja-commando de Nokia plantages binnendrong en zaden naar Japan meenam. Door de Japanse ervaring met bonzaii boompjes werden de mobieltjes kleiner en goedkoper, waardoor ze konden uitgroeien tot het belangrijkste communicatiemiddel van de 21e eeuw.

Een zeer accurate weergave van de Ninja inval in de Nokia plantages is te zien in de film: "Breeve Ninja warriorors using manie interesting samurai weapon kcill ivil wite men nokia kieping mobil fone egotisiklie for self "

Mutaties[bewerken]

Door diverse kernproeven zijn sommige mobieltjes nu gemuteerd. Hieruit zijn onder andere de camera, rekenmachine, stopwatch en weegschaal ontstaan.

Trivia[bewerken]

  • Het is een wijdverbreid gegeven dat mobieltjes een toetsenbord bevatten waar het nummer zippie op voorkomt, hoewel dit nummer meestal is verplaatst naar een positie naast de 0.
  • Veel van de normale mensen noemen "een mobieltje" "ene GSM"

Niet te verwarren met:[bewerken]

  • Debieltje
  • Labieltje
  • Automobieltje
  • Stoomlocomotief
  • Koekje

Zie ook:[bewerken]