Mofrika

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Godlo Niemiec.png
Dies Artikel ist geschrewen durch einen Deutscher!
Godlo Niemiec.png

}


      Oeps! Bedoelde je soms Duitsland (1945-2005)? Waarschijnlijk niet...
Die Das Der Smartlapokratische Bundesrepublik Mofrika
Vlagvanduitsland.jpg
Godlo Niemiec.png
Wapenschild
Wapen
EU-Germany.png
Basisgegevens
Talen Mofs
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm Smartlapocratie
Religie Nazisme
Staatshoofd Marianne Weber
Overige
Volkslied "Marmor, Stein und Eisen bricht, aber unser Mofrika nicht." en Ich bin Schnappi, das kleine Pedofiel
Motto "Fahr mit mir in einem Luftballon!" en "Haka haka (es't zeit für Mofrika)"
Munteenheid Mofrikaanse Dollar
BNP 0,3 Mofrikaanse Dollars
Mofrika
Portaal  Portaalicoon Land

Die adelaar draagt een roze onderbroek
~ Kapitein Overduidelijk over Het Wapen van Mofrika

Mofrika is een land in Europa, het grenst aan Groningen, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Wederland, Tsjechië, de Aldi, Polen, Denemarken en het gat in de Ozonlaag. Het is sinds de Merkelrevolutie van 2005 een smartlapocratie.

Oorsprong van de naam Mofrika[bewerken]

Mofrika heette oorspronkelijk Deutlichkeitsland. In de loop van de jaren verbasterde dat in Mofrika zelf tot Deutschland en in Nederland tot Duitsland. In 1974 verloor Nederland het WK voetbal van Duitsland door een geniepige move van Beckenbauer. Omdat Nederlanders niet zo goed Duits kunnen, verbasterden ze dit tot de rotmof van Beckenbauer. Wat al weer snel veranderde in de rotmof Beckenbauer. Jongere generaties die het WK niet hadden meegemaakt kenden de oorspronkelijke betekenis van rotmof niet meer en dachten dit een scheldnaam voor Duitsers was en gingen het dan ook zo gebruiken. En Duitsland werd in Nederland denigrerend Mofrika genoemd. Toen Marianne Weber een keer in Nederland op vakantie was werd ze regelmatig voor rotmof uitgescholden. Ze besefte niet dat dit een beledigende referentie aan het moeilijke voetbalverleden van Duitsland was, maar vond het meer klinken als een koosnaampje. En sowieso klonk Mof, en Mofrika een stuk vlotter en moderner dan het toch wat stijve Deutschers en Deutschland. Toen Marianne Weber, onder haar artiestennaam Angela Merkel, eenmaal aan de macht was in Duitsland, besloot ze de naam officieel te wijzigen in Mofrika.

Geschiedenis[bewerken]

Mofrika is in de oertijd gesticht door een aantal holbewoners die eigenlijk Panama hadden willen stichten maar halverwege verdwaalden en toen Mofrika maar gesticht hebben. Ze raakten erg gefrustreerd door het feit dat ze geen kanaal dwars door hun land konden graven, aan het strand zie je nog regelmatig een mof een poging doen zo'n kanaal te graven maar vaak geven ze het al op bij een klein kuiltje en zetten ze er maar strandstoelen in. Elke zomer trekken vele moffen naar Nederland om een kanaal van de Noordzee door Rusland en Europa heen te graven. Veelal geven ze het al op bij de eerste vloed, omdat al hun werk dan zinloos is. Ze gaan dan vakantie vieren en genieten van het mooie Nederland.

Maar rond ca. 2010 j.l. heeft Louis van Gaal ervoor gezorgd dat Mofrika weer in een opleving kwam. Dit kwam door een grondwetswijziging, waarin hij heeft geregel dat de Mofrikanen vanaf nu en voor altijd , of het nou in de aanval is of in de verdediging, de beste volkszangers van heel EUSSR zullen zijn. Alle Smartlappen en Marianne Weber reageerden hier vol lof op, maar echter de rest van Europa kan het geen ene barst schelen, dus ja, wat geeft het?. Hij wint steeds meer aan populariteit, waarschijnlijk neemt hij over ongeveer 10 jaar de macht over, tsja wie wil er nou niet weltmeister worden?

Zie hier Louis in volle zalen glorie;

Cultuur[bewerken]

oude anzichtkaart van Holland, om zo de invasie vakantie's naar Nederland te promoten

De Mofrikaanse cultuur bestaat voornamelijk uit het eten van braadworst, spaghetti, frequente en overmatige alcoholconsumptie en het bekijken van herhalingen van de Rudi Carrell show en Gute Zeiten, Slechte Zeiten. Een antiek gerecht uit Mofrika is de Mofrikandel. De Mofrikandel bestaat eigenlijk uit vier grote en vier kleine frikandellen, die met lintwormen aan elkaar gebonden worden zodat er een kruis ontstaat. Oude tradities, waaronder massaal naar een aangrenzend land op "vakantie" te gaan, werden tot en met 1945 hoog in het vaandel gedragen maar worden niet langer ondersteund, deels door de invoering van de smartlapocratie maar vooral onder druk van de Europese Unie en Amerika. Omdat de Mofrikanen niet meer naar aangrenzende landen op vakantie konden gaan bedachten ze de "Bundesländer". Bundesländer (ook wel Bondslanden) zijn kleine stukjes Mofrika met een eigen naam, met als doel om er naar op vakantie te kunnen gaan.

Het Mofrikaanse volkslied genaamd Marmor, Stein und Eisen bricht, aber unser Mofrika nicht is bij iedereen bekend behalve bij het Zuid-Mofrikaanse (Beieren) opperhoofd Louis van Gaal, hij heeft teveel analfabetisme om de volstrekt normale tekst uit te spreken daarom is hij maar foebelekoatsj geworden van FC Beckenbauer.

Belangrijke Data[bewerken]

 • 73250 vC : Holbewoners stichten Mofrika.
 • 475 : De beruchte Mofrikaanse kabouterkloptocht wordt gehouden met een enorm dodental van 98000 kabouters...
 • 1254 : De Mofrikanen ontdekken de braadworst, een groente-arm vet vetarme groente die aan de vleesboom groeit.
 • 1753 : Mofrika organiseert voor het eerst de Mofrikaanse Spelen, een sportevenement dat de grootste braadworsteters uit het land tegen elkaar laat strijden.
 • 1815 : Het Mofrikaanse leger wordt verslagen in de Slag blij Waterloo door de Franse dwerg en staatshoofd Napoleon Bonaparte
 • 1869 : Napoleon wordt verdreven door de laatste kabouters. Hierna hebben de Mofrikanen genoeg van de kabouteroverlast en moorden alle kabouters uit.
 • 1941 : Mofrika verklaart de oorlog aan Engeland, omdat deze de mislukte schlagerzanger Voldemort niet wiluit leveren...
 • 1942 : De Mofrikanen vallen België binnen totdat ze omkomen in de legendarische Slag om Wiener-Schnitzel.
 • 1943 : Mofrika krijgt voor het eerst een TV programma, met het TV debuut van Hitler, genaamd Mein Kampf, Dein Kampf, voorganger van het huidige, Jouw Vrouw, Mijn Vrouw.
 • 1945 : Mofrika wordt Deutlichkeitsland
 • 1956 : De laatste paus der kabouters, Kabouter Paulus, wordt onthoofd in Wurstopolis.
 • 1989 : Marianne Weber wordt staatshoofd van Mofrika.
 • 2001 : Mofrika levert 5000 ton aan radioactief geladen braadworst aan Franeker in de hoop de markt hierin te verduizendvoudigen na afloop van de patatoorlog.
 • 2005 : Marianne Weber verklaart Deutlichkeitsland weer Mofrika
 • 2010 : Louis van Gaal verklaart alle Mofrikanen tot de valste über-soort qua volkszangkwaliteit van de ganse EUSSR
 • 2014 : De Mofrikanen starten een oorlog tegen Syrië en Irak om een eigen staat (De Islamitische Staat) te creëren
 • 2014 : In België scheurt het coolste gedeelte - tussen Noordzee en het Kanaal Duinkerke-Plassendaele-Brugge-Sluis - zich af om Kust-Vlaanderen te vormen. Rest-België wordt weer bij Mofrika aangehecht. Landeshauptfrau Merkel is in haar Nöpchens want ze heeft nu extra ruimte om es zu schaffen. Met minimale kosten wordt Mölnbeck-bei-Brüxel een groot asielcentrum.
 • 2017 : President Donald Trump Heeft na 2 dagen presidentschap Officieel oorlog verklaart aan Mofrika Waardoor Groningers wederom om de tafel moeten zitten met Mofrikaas bondskanselier Wilders
 • 2017 : 4 Dagen na het begin van de oorlog [9 Mei] Heeft bondskanselier Wilders gemeld in samenwerking te gaan met de net opnieuw gestichte Unie van Socialistische Sovjetrepublieken.
 • 2017 : Na aanslag Trumptower Heeft Donald trump Zich terug getrokken uit presidentschap en is Bernie Sanders tijdens een spoedverkiezing verkozen tot nieuwe president van KAM [Kapitalistisch Amerika]
 • 2017 : Mofrika Boekt wederom winst en blijft onverslagen
 • 2018 : Wilders geeft een speech vrij dat hij Mofrika wil uitbreiden en ook Groningen eraan moet geloven.
 • 2018 : Groningen biedt verzet en Mofrika stuurt zijn elite team om de Groningers te onderdrukken
 • 2018 : Na 4 weken onderhandeling en nadat alleen de stad Groningen nog verzet toont komt Wilders met een 3 dagen plan.
 • 2018 : Groningen geeft zich over en de regering van Groningen stapt op. Opnieuw Zege Mofrika
 • 2019 : De beroemde verzetstrijder en nobelprijswinnaar Quint van Oorschot wordt publiekelijk ter dood gesteld door de moffen
 • 2020 : Quint staat 3 maanden na zijn dood op uit zijn dood en gaat weer verder met het verzet tegen Mofrika in Groningen
 • 2021 : De Aldi brengt levensmiddelen naar Mofrika om ze te helpen in de oorlog tegen Groningen.

Zie ook[bewerken]

}