Monarchen uit de Monarchenfamilie der Hamburgers die niet belangrijk genoeg zijn om een eigen artikel te hebben

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een koning uit deze familie (rechts) met zijn zoon

Dat is geen koning
~ Kapitein Overduidelijk over de Monarchenfamilie der Hamburgers

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: de Monarchenfamilie der Hamburgers.

De Monarchenfamilie der Hamburgers is een belangrijk Europees vorstengeslacht dat van oorsprong enkel over Hamburg heerste en zich daarom zo genoemd heeft. Dit artikel gaat echter over de vorsten uit deze familie die net niet belangrijk genoeg zijn om een eigen artikel te hebben. Volgens de aartsvijand zijn deze personen uiteraard wel belangrijk genoeg om een eigen artikel te hebben, maar dat komt doordat Wikipedia geen medelijden heeft met degenen die een trage computer hebben en dus niet steeds naar een ander artikel kunnen gaan.

Personen uit dit geslacht die wel belangrijk genoeg zijn:

Mark II van Rutte-Ruttestan[bewerken]

Albrechtb.jpg
Bouncywikilogo.gif
Uiteraard moet Wikipedia zo nodig opscheppen met een eigen artikel over: Mark II van Rutte-Ruttestan.

Leven: 1298-1358

Koning van het Hamburgse Duitsland, Rutte-Ruttestan en Scandinavië

 • Periode: 1308-1358
 • Voorganger: Mark I
 • Opvolger: Mark III

Vader: Mark I
Moeder: Een anaconda

Mark II van Rutte-Ruttestan was koning van het Hamburgse Duitsland, Rutte-Ruttestan en Scandinavië, nadat hij zijn in 1308 gestorven vader opvolgde. Hij was net als zijn vader heel ontrouw aan de naam van zijn familie want hij had eigenlijk Mark VIII van het Hamburgse Duitsland moeten heten.

Mark II was op school goed bevriend met de zoon van de baron van Luxenburg, Sigismund, die een waar hater was van de opvolger van Karel de Grote, Lodewijk. Lodewijk was zeer gelovig en werd daarom wel Lodewijk de Vrome genoemd, terwijl Sigismund juist heel atheïstisch was en zich daarom Sigismund de Dreesman noemde (door uiterst zakelijke mensen ook wel Sigismund van Luxemburg genoemd).

Hoe dan ook: Mark II was zeer gesteld op Sigismund de Dreesman, vooral nadat hij op negenjarige leeftijd werd gekozen tot koning van het Schijnheilige Spaanse Rijk, nadat daar een staatsgreep werd gepleegd.

Toen Mark II niet veel later zijn vader opvolgde besloot hij zijn land precies zoals Sigismund te regeren en dus ging hij theïsten verbranden, maar tegen hem kwam een opstand door ene Johannes Hus, terwijl Sigismund zijn land zo goed kon onderdrukken dat er helemaal geen opstand tegen hem kwam. Sigismund werd daarom heel boos op Mark II en wilde geen vriendjes meer met hem zijn.

Nageslacht[bewerken]

Met een krokodil kreeg Mark II twee kinderen:

 • Mark III van Rutte-Ruttestan, zijn opvolger en tevens de opa van degene waar het kopje hieronder over gaat. Ook heeft deze Mark Rutte als nakomeling.
 • Leopold van Stiermarken, een putjesschepper met als nakomelingen onder meer Karel V en Filips de Viezerik.

Mark XI van het Hamburgse Duitsland[bewerken]

Dat hij zoon van een gnoe was is hier wel duidelijk, nietwaar?
Bouncywikilogo.gif
Uiteraard moet Wikipedia zo nodig opscheppen met een eigen artikel over: Mark XI van het Hamburgse Duitsland.

Leven: 1397-1439

Koning van het Hamburgse Duitsland en Scandinavië

 • Periode: 1404-1439
 • Voorganger: Mark IV (ook deze vorst was heel ontrouw aan zijn familie. Hij heette Mark IV van Rutte-Ruttestan, en niet Mark X van het Hamburgse Duitsland zoals hij eigenlijk had moeten heten.)
 • Opvolger: Frederik III

Vader: Mark IV
Moeder: Een witstaartgnoe

Mark XI werd in 1397 te Hamburg geboren als zoon van Mark IV van Rutte-Ruttestan, de koning van het Hamburgse Duitsland, Rutte-Ruttestan en Scandinavië (deze had als opa vaderskant degene waar het kopje hierboven over gaat) en een witstaartgnoe. De geboorte ging heel moeilijk. Het onderwijs dat hij kreeg was verschrikkelijk, maar dat klopt ook want zo goed kon hij ook weer niet functioneren. Je zult maar zoon zijn van een witstaartgnoe.

In 1404, toen hij zeven was, stierf zijn vader en volgde hij deze op. In Rutte-Ruttestan vond hij het maar een puinhoop dus dat mocht zijn broer van hem erven. Regentschap kende men nog net niet goed genoeg in het Hamburgse Duitsland, wegens de vele hamburgers die er door kinderen geproduceerd en verkocht worden (regentschap is tijdelijke vervanging van een minderjarig monarch). Hij speelde al als zevenjarige heel erg de baas over de regering, die enkel bestond uit volwassenen.

Mark XI heeft de gewoonten van zijn overgrootvader Mark II genomen, om theïsten te verbranden. Hierdoor moest Mark XI vechten tegen opstandige Bohemers en hun Poolse bondgenoten. Nadat hij deze strijd had gewonnen en heel blij een Philips Aurea 40" Full HD LCD toneelstuk ging kijken, werd hij plotseling vermoord door degene waar het hier onderstaande kopje over gaat.

Frederik III van het Hamburgse Duitsland[bewerken]

Frederik III wanneer hij zijn koninklijke condoom aan het omdoen is
Bouncywikilogo.gif
Uiteraard moet Wikipedia zo nodig opscheppen met een eigen artikel over: Frederik III van het Hamburgse Duitsland.

Leven: 1415-1493

Koning van het Hamburgse Duitsland en Scandinavië

 • Periode: 1439-1493
 • Voorganger: Mark XI
 • Opvolger: Maximiliaan I (nog zo'n ontrouw figuur. Hij heette Maximiliaan I van Oostenrijk, alleen omdat hij dit in zijn regeerperiode veroverd had, en niet Maximiliaan XIV van het Hamburgse Duitsland zoals hij eigenlijk had moeten heten.)

Vader: Ernst van Stiermarken
Moeder: Een paard

Mark XI zijn opa Mark III van Rutte-Ruttestan (ook een monarch uit deze familie) had een broer genaamd Leopold van Stiermarken en die had weer een kleinzoon genaamd Frederik van Stiermarken en dat is dus degene waar dit kopje over gaat.

Frederiks geboorte ging heel moeilijk, maar gelukkig niet zo moeilijk als zijn vaders geboorte want zijn vader Ernst had een zeeschildpad als moeder. Frederik was als kind een arm, zielig, eenzaam jongetje dat op school heel erg werd gepest. Hij werd onder meer gepest omdat hij een paard als moeder had. Toen Frederik negen jaar was stierf zijn vader toen diens theatershow van Ernst, Bobbie en de rest een beetje fout ging.

Frederik besloot te strijden voor een zeer hoge positie. Omdat de kleinzoon van zijn opa's broer toevallig koning van het Hamburgse Duitsland en Scandinavië was, wier titel bij mannen erfbaar was, besloot Frederik er maar eens voor te zorgen dat enkel hij de titel zou kunnen krijgen als Mark XI zou sterven. Hij bekeek op zijn negentiende zijn stamboom en zag dat de enige mannelijke familieleden van hem, die nog in leven waren, waren:

 • Zijn broer Mark, maar dat wist hij uiteraard al (16 jaar)
 • Zijn neef Sigismund (7 jaar)
 • De vader van zijn neef Sigismund (52 jaar)

Toen vermoordde hij hen.

Frederik besloot maar eens te wachten tot Mark XI op de een of andere manier zou sterven maar Frederik werd ongeduldig. Bovendien maakte Mark XI in 1439 een koe zwanger waarvan hij het kind Ladislaus wilde noemen. Hierop vermoordde Frederik direct de koe (dus ook het kind) en Mark XI, waarop Frederik Mark XI direct opvolgde. Het eerste wat Frederik in zijn regeerperiode deed was het laten vermoorden van iedereen die hem ooit had gepest.

Kroondomein[bewerken]

Frederiks zoon Maximiliaan moest van zijn vader verplicht trouwen met iemand die veel macht zou krijgen, met als doel een forse uitbreiding van het kroondomein van de Hamburgerfamilie. Toen hij zag wat voor klååtzak Karel de Stoute was, aangezien deze vele gebieden veroverd had, besloot Frederik maar eens met Karel te gaan praten. Tijdens deze onderhandelingen, waarbij veel bier en rum gedronken werd en veel gelachen werd (hartsvrienden waren deze gemeriken dus), werd het huwelijk van Maximiliaan met de dochter en erfgenaam van de hertog der Nederlanden, Maria der Nederlanden, gepland.

Dood[bewerken]

Naast de gewoonte van de Hamburgerfamilie om kinderen met dieren te krijgen wilde Frederik een nieuwe aparte aparte gewoonte aanmaken. Namelijk een verplichte amputatie van het linkerbeen bij de geboorte. Toen hij in 1493 om te beginnen zijn eigen gezonde been liet amputeren stierf hij en heeft niemand de gewoonte overgenomen.

Maximiliaan I van Oostenrijk[bewerken]

Maximiliaan voor en nadat hij Oostenrijk heeft veroverd
Bouncywikilogo.gif
Uiteraard moet Wikipedia zo nodig opscheppen met een eigen artikel over: Maximiliaan I van Oostenrijk.

Foei, Maximiliaan
~ De andere leden van de Monarchenfamilie der Hamburgers wegens Maximiliaans naam

Leven: 1459-1519

Koning van het Hamburgse Duitsland en Scandinavië

 • Periode: 1493-1519
 • Voorganger: Frederik III
 • Opvolger: Karel V (alweer een ontrouweling. Hij had van zijn familie Karel I van het Hamburgse Duitsland moeten heten.)

Koning van Oostenrijk

 • Periode: 1497-1519
 • Voorganger: Uburgh
 • Opvolger: Karel V

Vader: Frederik III
Moeder: Een blauwe vinvis

Maximiliaan werd in Wiener Schnitzelstad als zoon van koning Frederik III van het Hamburgse Duitsland geboren. Zijn geboorte ging heel makkelijk. Omdat Maximiliaan meer van Wiener Schnitzels dan van hamburgers begon te houden, besloot Frederik, toen Maximiliaan vijf was, terug te verhuizen naar Hamburg vanwaar hij voor Maximiliaans geboorte ook regeerde.

Maximiliaan was smoorverliefd op ene Laura en inspireerde Jan Smit om hier een nummer over te schrijven. Van zijn vader moest Maximiliaan echter verplicht met ene Maria I der Nederlanden trouwen en op 19 augustus 1477 gebeurde dit, onder zwaar lijden van beide leden van het echtpaar. Maria was Hertogin der Nederlanden.

Toen Maria in 1482 stierf kon ze in principe niet worden opgevolgd omdat ze geen kinderen had, maar ze had wel een stiefzoon, namelijk de zoon van Maximiliaan: Filips de Viezerik. Al bij Filips geboorte is vastbesloten dat Filips de erfgenaam van Maria zou zijn, omdat heel het land het hier mee eens was. Het probleem was alleen dat Filips wat te jong was en dus kreeg deze Maximiliaan als regent tot Filips in 1494 meerderjarig verklaard zou worden. Het eerste wat Maximiliaan deed was het inlijven van de Nederlanden bij het Hamburgse Duitsland.

Maximiliaan in oorlogstijd[bewerken]

In 1493 overleed Maximiliaans vader en dus werd hij koning van het Hamburgse Duitsland en Scandinavië. Hij begon direct een oorlog met Oostenrijk om dit te kunnen veroveren. Het was dan wel zo dat Oostenrijk in die tijd veel groter was dan het Oostenrijk van nu, het Hamburgse Duitsland (veel groter dan het Duitsland van nu) had ontzettend veel inwoners en er was dienstplicht en tegelijkertijd massale rekrutering (uitnodiging tot het worden van soldaat) waarbij elk vrijwilliger extra veel hamburgers mocht eten en vervolgens weer in eigen omgeving mocht strijden voor dienstplicht. Maximiliaan kon het eerste jaar van de Oostenrijkse Oorlog direct Graz, Linz, Boedapest, Ljubljana, Boekarest, Sarajevo en Chisinau veroveren.

In 1494 zorgde Maximiliaan ervoor dat zijn zoon Filips niet wettelijk meerderjarig verklaard zou worden. Hij wilde immers de oorlog met Oostenrijk zelf winnen en daar had hij die prachtig mooie welvarende Nederlanden wel bij nodig (en Maximiliaan was hebberig, dat was ook nog een reden). Een heleboel Belgen kwamen hierop in opstand tegen Maximiliaan wat uiteraard niet geslaagd was (Belgen kunnen zoiets niet van tevoren bedenken).

En na een paar hele leuke oorlogsjaartjes (er werd vooral na overwinningen feest gevierd) had Maximiliaan in 1497 Oostenrijk veroverd. Hij zette de laatste koning, Uburgh van Oostenrijk, af.

Maximiliaan in blijdschapstijd[bewerken]

In de periode van 1497 tot zijn dood in 1519 was Maximiliaan heel blij. Ten eerste natuurlijk omdat hij Oostenrijk veroverd had, maar hij had ook nog een reden.....

In 1506 stierf Maximiliaans zoon Filips de Viezerik bij zijn laatste poging om zijn vader te vermoorden. Maximiliaan was hier heel blij om, want Filips ging ten eerste trouwen met koningsdochter Johanna wat niet mocht van zijn vader en vervolgens ging Filips, koning van Spanje zijnde, ook nog heel veel pogingen doen om zijn vader te vermoorden.

Maximiliaan was zeer trots op zijn kleinzoon Karel V, die zijn vader Filips op zesjarige leeftijd als koning van het Schijnheilige Spaanse Rijk, Irak en Turkije opvolgde.

Maximiliaan was tevens atheïstisch en wilde vanaf 1497 dat iedereen ook atheïstisch zou worden. Iedereen die nog langer in een of meerdere goden zou blijven geloven zou direct op de brandstapel komen. Maximiliaan had grote invloed op de daden van Karel V als koning, want theïsten verbranden heeft Karel V van zijn opa Maximiliaan geleerd. Karel V was ook zeer trots op Maximiliaan. Wel vond Karel V dat zijn opa gewoon een stomme oude man was en dus liet hij hem in 1519 vermoorden.

Maria I der Nederlanden[bewerken]

Hoe Maria er in het echt uitzag weet men niet, want ene Mr. Bean heeft dit schilderij verprutst.
Bouncywikilogo.gif
Uiteraard moet Wikipedia zo nodig opscheppen met een eigen artikel over: Maria I der Nederlanden.

Leven: 1457-1482

Hertogin der Nederlanden

Vader: Karel de Stoute
Moeder: Isabella van Bourbon (Maria is nou eenmaal een aangetrouwd lid van de Monarchenfamilie der Hamburgers, vandaar dat ze geen dier als moeder heeft)

Maria werd in Brussel geboren als enig kind van een zoon van de Hertog der Nederlanden. Vroeger waren Nederland, België en Luxemburg dus tezamen één hertogdom.

Maria was zeer impopulair op school wegens haar uiterlijk: bijna iedereen vond haar lelijk. Maria had daarom ook tot 1477 met niemand verkering. Zelfs Karel VIII van Frankrijk, die iedereen wel prima vond, wilde niet verkering met haar. Haar vader Karel de Stoute, die een echte vrouwenverslinder was, probeerde het bij heel veel jongens en later mannen om diegene het vriendje van Maria te laten worden.

Later moest Maria van haar vader verplicht met ene Maximiliaan trouwen, die spuuglelijk gevonden werd door Maria. Toen Karel de Stoute op 5 januari 1477 stierf werd zij, als hertogin der Nederlanden, zijn opvolger. Op 19 augustus 1477 trouwde ze met Maximiliaan onder dwang van Duits koning Frederik III (voor oorlog was ze te laf). Toen in 1478 haar stiefzoon Filips de Viezerik geboren werd, als zoon van Maximiliaan en een eend, is officieel vastgesteld dat dit haar opvolger zou worden.

Op 27 maart 1482 stierf ze kinderloos toen ze de manier waarop de Monarchenfamilie der Hamburgers zich voortplant ging na-imiteren.

Stamboom[bewerken]

Voor alle duidelijkheid voor dyslectici en nog ter bevordering van extra informatie is hier een stamboom van een aantal belangrijke leden uit de Monarchenfamilie der Hamburgers. Dieren en aangetrouwde familieleden waarmee geen kinderen gekregen zijn worden niet in deze stamboom genoemd.

                     Mark VI van het Hamburgse Duitsland (kijk die is wat trouwer aan de naam van zijn familie, dus)
                           |
                     Mark I van Rutte-Ruttestan
                           |
                     Mark II van Rutte-Ruttestan
                           |
            ------------------------------------------------------------------------------------
            |                                         |
        Mark III van Rutte-Ruttestan                         Leopold van Stiermarken (hij had een achternaam)
            |                                         |
        Mark IV van Rutte-Ruttestan                 ---------------------------------------------------------
            |                          |                            |
        Mark XI van het Hamburgse Duitsland (X)       Ernst van Stiermarken                  Frederik van Stiermarken (X)
                                      |                            |
                              -----------------------------------------------         Sigismund van Stiermarken (X)
                              |                       |
                Frederik III van Stiermarken van het Hamburgse Duitsland      Mark van Stiermarken (X)
                              |
                       Maximiliaan I van Oostenrijk
                              |
                       Filips I van het Schijnheilige Spaanse Rijk (de Viezerik)
                              |
                   --------------------------------------------------------
                   |                           |
         Karel V van het Schijnheilige Spaanse Rijk          Ferdinand van Sicilië (als broer kun je nou eenmaal pech hebben, hè)
                   |                           |
         Filips II van het Schijnheilige Spaanse Rijk         (alleen de maffia kan dit wat schelen)
                   |
         Filips III van het Schijnheilige Spaanse Rijk
                   |
              Filips IV van Spanje
                   |
             ------------------------------------------------------------------------------------------------------
             |                                                  |
  Lodewijk XIV x Maria Theresia (foei, Maria Theresia, dat mag alleen met dieren gebeuren in deze familie!)     Karel VI van Spanje
         |
   Lodewijk, le Grand Dauphin
         |
    Filips V van Spanje
         |
   (en uiteindelijk, met zeven generaties er tussenin)
         |
   Juan Carlos I van Spanje (de huidige koning van Spanje)

(X) = vermoord door Frederik III toen deze koning wou worden
Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
14 oktober 2012
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Gezichtshaar voor den Triomf.jpg "Hoezee, dit is een Middeleeuw!"

Altria Pendragon · Astrologie · Augustijnen · Jheronimus Bosch · Carnaval · Clovis · Complot · Draken · Jan van Eyck
El Cid · Filips de Schurk · Filips de Viezerik · Kaas · Karel de Grote · Kasteel · Merlijn · Mohammed
Monarchen uit de Monarchenfamilie der Hamburgers die niet belangrijk genoeg zijn om een eigen artikel te hebben
Salische Wet · Sint Bonifacius · Sint Gekkigheid · Sint Kerk · Sint Maarten · Sint Trappe
Sir Lancelot · Snorri Sturluson · Tempeliers · Thomas van Aquino · Tijl Uilenspiegel

}