Mountain Dew

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit is een
Ster504c.png
KOOL

Mountain Dew is als wat het heilige water is voor de christenen, wat de heilige graal is voor de tempeliers en wat varkensvlees verbieden is voor de Moslims.

De geschiedenis van Mountain Dew[bewerken]

Toen de Inca's een hele poos geleden een probleem hadden, namelijk dat het water uit het oerwoud niet een stimulerend middel was voor de akkers, gingen de drie slimste koppen van die tijd grondig na denken over een vervanger. Het eerste idee was om de Bizons massaal te melken en hun melk te mixen met een geheim elixer dat bestond uit ; Lamsbloed, kippen spuug en geiten uitwerpselen. De meeste mensen dachten dat dat idee wel eens kon gaan werken en besloten om het uit te proberen: Het resultaat was niet erg geslaagd, de complete akker die ze voor het experiment hadden aangesteld was doodgegaan door de mix. Het tweede idee was totaal anders.

De drie slimmeriken zijn druk aan het overleggen over het probleem.

Nog een 'geniaal' iemand besloot om boomsap over de akkers te gooien, want deze heerlijke verfrissing moest wel goed zijn voor de akkers, toch? Nee, alweer ging de akker dood. Het sap veranderde door de regenval om de een of andere reden in hars en weer was de oogst verpest. Bijna iedereen had het opgegeven.... Maar plots kwam de dorpsgek binnen met een raar soort dikke stroop, dit had hij uit het maïs gehaald, hij noemde het maïs siroop. Hij liet zien dat als je dit liet oplossen in water en je ervan dronk, je en dik werd en een energie boost kreeg. Hij goot het over de akker en tot ieders verbazing groeide de oogst als nooit tevoren. Ze noemde dit wonder middel : Mountain Dew.

Strijd om de elixer[bewerken]

Het werkt nu eenmaal zo dat als je iets geniaals hebt bedacht, er altijd mensen zijn die er gebruik van willen maken. Na jaren van een buitengewoon goede oogst, kregen de omliggende dorpen het succes ook in de gaten. Zij kwamen er dankzij een spion achter dat er een middel werd gebruikt om de oogst zo te laten slagen. Eerst probeerde zij het zelf te maken, alleen mislukte dit keer op keer. De dorpen besloten dat het het makkelijkst was als ze met zijn allen de elixer probeerde te stelen. Na een goed georganiseerd leger te creëren rukten ze massaal op naar het dorp om de elixer te bemachtigen. Wat ze niet zagen aankomen was dat er ook een spion naar hun was gestuurd om ze te belagen. Het dorp had alle vrouwen en kinderen geëvacueerd naar het bos en alle mannen opgesteld met bogen en speren. Dit zagen de soldaten van de jaloerse dorpen niet aankomen en ondanks dat ze dik in de meerderheid waren, werden ze bijna allemaal afgeslacht. Bijna. Ze hadden namelijk een pakt gesloten met het grootste dorp om ze in de rug aan te vallen en net toen de dorpsgek wilde vluchten, liet hij de laatste fles vallen en ging de elixer verloren. Of misschien toch niet?

Her ontdekking[bewerken]

Het begon maar steeds slechter en slechter te gaan met het dorp nadat de Mountain Dew verloren was gegaan en de dorpsgek was vermoord. De mensen werkten hard maar de oogst bleef maar mislukken en ze konden nooit meer het recept achterhalen aangezien de dorpsgek de enige was die wist hoe je het moest bereiden en niemand had opgelet tijdens zijn uitleg.


Uiteindelijk ging het zo slecht met het dorp dat alle inwoners steeds meer weg trokken van de armoede, totdat het hele dorp van de kaart was geveegd. Het recept was verloren gegaan...op 1 ding na, het verhaal van de Mountain Dew werd van nog van vader op zoon verteld en bleef dus zo in stand. Wat echter niemand wist, was dat de dorpsgek lang zo gek nog niet was en het recept op had geschreven in zijn notitie boek. Op een dag vond een ontdekkings reiziger het boekje in een grot en vertaalde de teksten naar Engels. Hij kon zijn ogen niet geloven en verzamelde uit pure nieuws gierigheid de ingrediënten en nam deze mee naar zijn huis. Hij gooiden het over de moestuin van zijn vrouw uit, en tot zijn verbazing begonnen de planten te groeien als nooit te voren. Hij noemde dit drankje,omdat de Inca's dat ook deden, Mountain Dew en hij begon meteen plannen te maken om dit spul op de markt te brengen.

Zo zag de oudste fles Mountain Dew eruit.........

Fabriek[bewerken]

Al snel kwamen er veel investeerders op het idee af om te helpen met financieren, na een druk overleg besloten ze dat de hoogste bieder ook de hoogste aandelen zou krijgen. Het hoogste bod werd £10.000 voor de expeditie en £100.000 voor de fabriek. De expeditie leider had zijn mannen al geselecteerd toen er een bijdehante deurwaarder langs kwam om te vertellen dat... En nog voor hij zijn zin af kon maken werd hij weer net zo snel uit het huis gezet, enfin. Na een week vertrok de expeditie leider naar midden Amerika om de ingrediënten op te halen. Toen hij terugkeerde werd hij warm onthaald en was de fabriek ondertussen al gebouwd. Alleen was het probleem dat er geen werkers waren die zich hadden aangemeld, gelukkig had de expeditie leider 100 Oempa Loempa slaven mee genomen die konden werken in de fabriek in ruil voor magische bonen.


De fabriek werd na een tijd definitief geopend en werd in bedrijf genomen. De Oempa Loempa's bleven tevreden werken en waren erg goed en fanatiek in hun werk.

Ook om te drinken?[bewerken]

Mountain Dew werd al snel een mega succes bij het grote publiek en werd dan ook massaal gebruikt door tuin bedrijven. Er was zelfs zo veel vraag naar dat er al snel een tweede fabriek werd geopend in de VS. Nu de productie ook het westen had bereikt kon de overvloed aan geld en geluk bijna niet meer meer worden toch? Fout, Amerikanen zijn nu eenmaal wat Vies, goor,ranzig, lui en bovenal irritant aparter in de omgang. Op een dag had een Amerikaan het flesje Mountain Dew omgewisseld met limonade en nam hier een slok van, tot zijn verbazing smaakte de limonade wat gek en kreeg hij opeens zin om een dubbele marathon te lopen, toen zag hij dat hij geen limonade had gedronken. Hij had namelijk een slok Mountain dew genomen! Hij merkte dat hij dit zo lekker vond dat hij nog een slok wilde nemen en nog een, en nog een. Totdat de fles op was, na een uur op de wc te hebben gezeten aan de harde schijt door de Dew belde hij meteen het bedrijf op dat het tuinhulpmiddel ook erg lekker smaakte.


De makers waren wel erg nieuwsgierig of dit echt zo was en na lang overleg besloten ze dat ze het gingen proberen. De stumper die de eerste slok moest nemen, bloeide helemaal op van het drankje! Hij zij dat ze dit meteen ook als limonade vervanger op de markt moesten brengen. Na weer lang overleg werd dit plan goedgekeurd door het managing team en na lang te hebben geëxperimenteerd werd het huidige drankje gecreëerd. Het team had ook een speciale art technicus aan gesteld om een ontwerp te maken. Na lang zwoegen had hij het beste resultaat eruit gehaald.

Overname door Pepsi inc.[bewerken]

Na het groeiende succes van de Dew, kreeg ook Pepsi het merk in de gaten. Pepsi kreeg erg veel problemen met Mountain Dew, omdat ze dankzij Mountain Dew niet meer op nummer 1 van de meest schadelijke frisdranken stonden. Ze besloten dat er eigenlijk maar één optie aanvaardbaar was, het bedrijf overnemen. Ze besloten dat ze de hoogste bod moesten bieden om er zeker van te zijn dat ze het bedrijf konden overnemen. Ze stuurde een lange brief naar de CEO van Mountain Dew met het volgende erin vermeld *uhum. :

 
 
Wij van Pepsi inc. is het ter oren gekomen dat het frisdrankmerk genaamd Mountain Dew het nodig vindt om al onze klanten in te pikken en ons zo van de lijst stoten met de grootste en meest schadelijke frisdranken.

Daarom hebben wij druk overlegt en besloten dat de enige aanvaardbare optie voor ons beiden is dat wij U bedrijf over nemen. Dit houdt in dat wij alles mogen, bijvoorbeeld:

  • het logo
  • het recht van delen en gebruiken van het logo
  • het publicatie recht over elk onderdeel van Mountain Dew
  • het recept
  • en onbeperkt mogen drinken bij u thuis.
  • het logo onbeperkt te mogen bewerken

Wij willen het bedrijf overnemen voor $10.000.000 contant.

Met vriendelijke groet.


 


 

—Indra Nooyi.


Het verzoek werd ingewilligd door Mountain Dew en snel werd het bedrijf dan ook overgenomen. Pepsi besloot om eens grondig dingen te veranderen bijvoorbeeld:

Dit is het logo door Pepsi ontworpen voor in tijdschriften.
Dit is het blikje geworden voor de consumenten.

Deze veranderingen werden bij de consumenten niet bepaald positief ervaren en ze begonnen dan ook steeds minder Dew te kopen. Terwijl de vroegere CEO met zijn 10 miljoen op de Caraïben zat in zijn nieuwe villa, zaten de bazen van Pepsi gestrest te overleggen wat ze nou met dit drankje aan moesten. Ze besloten uiteindelijk dat ze niet zomaar deze peperdure investering aan de kant konden schuiven en dat ze het maar moesten blijven leveren aan de supermarkten. Zo is het dus Mountain Dew Afgegaan, of dit zonde is van het idee? Waarschijnlijk wel.

Ssslurp.JPG
Zonder drank geen klank!

Alcohol · Appelsap · Bier · Coca-Cola · Dr Pepper · Cocktail · Energiedrank · Jägermeister · Melk · Mountain Dew · Water · Whisky · Wijn