Nageslacht

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

....iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......
~ De drie biggetjes over nageslacht na de slacht

....hhhh....hhhh...hh...hh....Kwak!.....
~ Donald Duck over nageslacht

Kroost? Dat viste ik uit de sloot vroeger!
~ Johan Cruijff over kinderwens

Nageslacht is de term die aanduidt wat er gebeurd is na de de eerste slacht. De term wordt vooral in de biggenfokkerij gehanteerd.

Terminologie[bewerken]

Dit is nou zo'n leuk ongeslacht biggetje, waarvan het nageslacht bij Albert Zwijn in de super komt, als hij zwijnt.

Voorgeslacht[bewerken]

Alvorens nageslacht te kunnen begrijpen dienen we te weten wat het voorgeslacht is. Alvorens biggetjes ter aarde komen wordt de vader gecastreerd, ofwel het geslacht gemodificeerd. Dan als het biggetje is geboren wordt deze op zijn beurt ook gecastreerd, teneinde het slachten zelf beter te laten verlopen.

Geslacht[bewerken]

Om het geslacht te bepalen zijn abattoirs ingericht al willen sommige culturen het ook wel eens illegaal doen. Men spreekt dan van ongeslachtelijkheid. Door tussen de pootjes van het big te kijken ziet men of niets of iets dat weg kan. Gewoonlijk ingeval van het laatste wordt het geslacht dus bepaald met een luide krijs van het biggetje. Dit schijnt het vlees beter te doen smaken doordat dan niet achteraf in de supermarkt geur- en smaakstoffen hoeven worden toegevoegd.

Nageslacht[bewerken]

Dierproef. Dit vrouwelijke biggetje is van geslacht veranderd. Let ook op de verwijderde krulstaart.

Na het geslacht (de big is of dood of geen lekker dier meer) kan hetzij een schifting plaatsvinden in consumptievlees en kattenvoer, of het big wordt bij overleven van de slacht als zeug verder groot gebracht voor reproductiedoeleinden. Men zegt ook wel dat het nageslacht ontstaat wanneer de kindertjes geboord worden.

Geslachtsverandering[bewerken]

Door het procedé van voor- tot nageslacht te bestuderen heeft de mens, als grootste zwijn ter aarde veel geleerd over geslachtsverandering. Zo weet men nu dat door de dierproeven met biggen ook mensen van geslacht kunnen veranderen. Deze techniek wordt toegepast bij politici, transgeaarden, en terroristen onder boerka's.

Geslachtsgemeenschap[bewerken]

Vindt plaats in het abbattoir. Hierbij wordt doorgaans vlees tegen vlees geplaatst, en komen stoffen vrij die als smaakversterker in jusproducten en maggi worden gebruikt. De Vakbond voor Geslachtsgemeenschap is dan ook een der oudste gemeenschappen ter aarde.

Ongeslachtelijk[bewerken]

Dit is een contradictio in terminis. Een lijk is doorgaans namelijk wel degelijk geslacht.

Voortplanting[bewerken]

Zou eigenlijk voortbigging moeten heten, tenzij de abattoirmedewerker vegetariër is.

Een kijkje in God's vleeswinkel: Adam en Eva wassen varkentjes. Geromantiseerde scène uit "The last Temptation", vlak voor de Big Bang.

Geschiedenis[bewerken]

Toen God het lam schiep (in koteletvorm, hetgeen hem een rib uit zijn lijf kostte) zag hij een dag later zijn vergissing. Hij liet het lam doden en deed iets met zijn kruis, en schiep er behagen in. Het behagen werd zijn uitgangspunt, en de eerste mensen, Adam en Eva gaf hij dat welbehagen, dat zij al snel als zeer paradijselijk ervaarden met hoge orgasmes (door geslachgas? - bron?) en hetgeen hongerig maakte. De dag erna zag God dat die twee aan appels en slangenvlees niet genoeg hadden, en schiep hij Big Bang (ja, dat big was waarlijk bang voor wat komen zou, want had het licht nog niet gezien van de TL-balkjes in het abbattoir!)

Nu weten we uit opgravingen in de Sinaïwoestijn, dat de biggen een zeer goed voorgevoel hadden van hun nageslacht: daarop zwijnden de Joden door Egypte, en was Kaïn de eerste abattoirmedewerker, die zijn broer Abel met een slagersmes de schedel inkierf, omdat hij aan dat kosjere zwijn een broertje dood had. Er is zelfs een filmscript over verschenen onder de titel "Pigs in Space", maar dat bleek niet te verkopen, zodat die titel al snel in het nettere woord "Bijbel" (afgeleid van bij-bal) werd gebezigd.

Zie ook[bewerken]

  • "The secret life of George Orwell" - (Animal Farm II, waarin nageslacht van biggen uit 1984 aan de hoofdrol gaan)
  • Het nageslacht van de Jostiband
  • "Asterix en Obelix in de Reguliersdwarsstraat" - die onder everzwijngenot keuvelen over adoptie van Homorix als nageslacht (Zwartgallische humor)