Nederland

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nederland
Nederland vlag.png
Rijkswapen.svg
The Netherlands (incl. BES) in the Kingdom of the Netherlands.png
Basisgegevens
Talen Haags, een Duits dialect namelijk Nederlands, Brabants, Arabisch, Pools, Turks, Schots, Zeeuws, Twents, Limburgs en Afhaalchinees.
Hoofdstad Amsterdam Rotterdam Madurodam
Regeringsvorm Dommocratie en Smartlapocratie
Religie Schijnheiligdom, Islam
Inwoners 17 miljoen, op dat hele kleine stukje aarde, vergezeld met en een hoop koeien, schapen en nog 5 andere mensen waaronder Maaike en 2 drugdealers.
Staatshoofd Mark Rutte
Overige
Volkslied Zie ginds komt de stoomboot
Motto "We zijn zo trots en we weten niet waarom!"
Munteenheid Euro, stroopwafels
Nationaal huisdier Wuppies en Welpies en beesies
Traditioneel eten Wietcake, Jip en Janneke-koeken (vanillesmaak) en Kaas
Nederland
Portaal  Portaalicoon Land

Sja, ik kom er dus vandaan, da's logisch.
~ Johan Cruijff over Nederland

Ik ook. Probleem?
~ Louis van Gaal over Nederland

Nederland is een land.
~ Kapitein Overduidelijk over Nederland

Aardig zijn ze wel die Nederlanders, slim... dat is wat anders
~ Een belg over Nederland.

Verdorie, weer naar Nederland...
~ Sinterklaas op 5 december.

Nederland is een maf land, dat voor een groot deel onder de oceaan ligt. De reden dat Nederland ook deels boven water ligt, ligt in het feit, dat de Nederlanders de eersten waren die op twee benen liepen. Deze voorsprong in de evolutie hadden zij te danken aan een invasie van zeer intelligente ruimtewezens, die hen het 'happen naar Peijnenburg' bijbrachten.

Geschiedenis[bewerken]

Mythische oorsprong[bewerken]

In het jaar 13.817 v. Chr. werd, in een plaats die later zou worden aangeduid als Brabant, de eerste rechtop lopende mens gesignaleerd. Deze vrouw had door haar verslaving aan het koekhappen een vergroeiing in haar rug, waardoor zij genoodzaakt was om rechtop te lopen.

Het waren barre tijden, voor de beschaving was uitgevonden. De overlevering vertelt ons dat zij verstoten werd door haar groep; een groep die later zou uitgroeien tot de Fransen. In de winter van datzelfde jaar, toen haar groep naar het zuiden trok, terwijl deze vluchtte voor de kou, bleef zij alleen achter. Hongerig en alleen stond zij op het punt zichzelf van het leven te beroven, maar op het moment dat zij van een klif af wilde springen, klonk een stem in haar hoofd.

"Vrouwe" zei deze stem, "Ik heb u begunstigd met een gave, maar gij wilt deze niet aanvaarden. Ik kan mij daar boos over maken, maar dat heeft geen enkele zin. En omdat mijn liefde groot is en van elastiek, zal ik u een wens laten doen.". De vrouw stond versteend van angst en dacht diep na over wat zij wilde wensen. Na een paar uur zo gestaan te hebben sprak zij met bibberende stem:

"Oh grote God ik zou zo graag wat potente minnaars hebben." De wijze God dacht diep na en sprak toen, "Ik zal van een pluk van je schaamharen minnaars voor je maken." Een schreeuw en een lichtflits later waren daar 24 mensen:

 • 14 gezonde rechtopstaande mensen,
 • 2 Siamese drielingen en
 • 4 zwevende mensen, die langzaam de lucht in vlogen en waar nooit meer iets van vernomen is, totdat er twee plat op hun bek vielen in Limburg waardoor hun dialect daar "plat" heet, zoals hun gezichten.
 • 4 andere onbekende mensen.

De vrouw zelf viel uitgeput op de grond, er werd haar immers een flinke pluk schaamhaar ontnomen. De Siamese drielingen werden uitgewuifd en vervolgens vergeten.

Deze mensen waren de eerste Nederlanders, de Nederlandsche Aartvaders, die zich vermenigvuldigden tot het grote volk dat het later werd.

Prehistorie: de eerste nederzettingen[bewerken]

Het Nederlandse rijk ten tijde van Wubbo XIV.

Het nomadische volk dat zich de gewoonte eigen had gemaakt om 's zomers in het noorden, en 's winters in Marbella en Torremolinos te verblijven, leefde duizenden jaren lang primitief, jagend op dieren en planten.

Ca. 10.500 v.Chr. trad er een verandering op. De stam, op dat tijdstip ongeveer tweeduizend man sterk, werd door onderliggende meningsverschillen gesplitst. De mensen schaarden zich achter twee groepen:

Godfried trok, vergezeld door 83 volgelingen, zuidwaarts. Maar door onderlinge twist, verraad en oorlog met de Fransen vielen zij uiteen. Eén deel degenereerde in die mate, dat ze de Franse taal gingen spreken. Deze ongelukkige stam zou later Belgen worden genoemd.

Wubbo, die zijn naam in Jan had laten veranderen, ("Het was Wubbo hyr, Wubbo daer, Wubbo zusch Wubbo zoo, Wubbo wubbo wubbo.... Dootsieck wert ick daarfan") leidde zijn dappere medestanders naar het noorden, door verraderlijke moerassen en langs de vele kliffen die Nederland rijk is. Tot zij, na jaren van ploeteren door de wildernis, een mooie idyllische vallei ontdekten.

"Hyr sal mien pholk sigh phestighen ende phloreeren"

Zo sprak Jan deze legendarische woorden. Huizen werden gebouwd, het wiel werd uitgevonden, gewassen ingezaaid, wegen aangelegd en huisdieren gekweekt. Zo bloeide de natie der Nederlanders op en was hun aantal binnen een halve eeuw al verzippievoudigd. De eerste stad, die later de hoofdstad van het Groot-Nederlandse rijk zou worden, werd door Wubbo II, die kort na de bouw van het eerste huis stierf aan een virus, tot Madurodam gedoopt.

Verdere Uitbreiding: de Wubbo-Dynastie[bewerken]

"Hollandse Windmolen". Deze uitvinding tilde Wubbolonië omhoog in de vaart der volkeren en luidde de Gouden Eeuw in.

Door de snel groeiende populatie en de beperkte ruimte, werd er al snel nieuw gebied veroverd. Er werden meer nederzettingen en burchten gebouwd, en het begin van een heus rijk was daar. Toen Wubbo VI leider werd, waren er al tachtig vestigingen van Albert Heijn, verspreid over meer dan 5000 km². Toen Wubbo XIV aantrad waren dat er maar liefst driehonderd, ieder bestaande uit minstens vijfhonderd families, waardoor hun invloedssfeer zich uitstrekte van de Noordzee tot diep in het binnenland van Europa. Technische verbeteringen volgden elkaar in hoog tempo op.

 • Zo werd er in vijftig jaar, elf keer achter elkaar het wiel uitgevonden.
 • Daarnaast werden methoden als het in de handen spugen en op je schop leunen geïntroduceerd in de landbouw.
 • Ook op het gebied van wetenschappen stond de tijd niet stil in dit immer groeiende rijk. Boeken werden bij de vleet geschreven, en filosofen brachten gretig hun mening over elementaire vraagstukken ten gehore.
 • Het recht op een eigen mening werd ook in deze tijd uitgevonden. Dit groeide, samen met het recht op pindakaas, later uit tot een fundament van de Nederlandse maatschappij.
 • De eerste scholen werden opgericht en kinderen van vier tot zestien werden in deze gebouwen gemarteld tot zij volgens de docenten klaer waaren voor den samen ende leevfing.
 • De grootste vooruitgangen werden echter geboekt op militair gebied met de heruitvinding van het wiel.
 • De smeedkunst was toegespitst op het vervaardigen van wapens en bescherming.

Werktuigbouwkundigen werden aangespoord om oorlogsgerelateerde machines te ontwerpen. Oorlog was immers de manier om het rijk uit te breiden, de grenzen van het onbewoonde waren immers bijna bereikt.

Nederland1b.jpg

Terwijl in de zuidelijke regionen de Egyptische Farao's op het toppunt van hun macht kwamen en de Griekse stadstaten meer macht kregen bleef het in het noorden redelijk stil. Nederland werd intern verder uitgebouwd en het landschap werd gecultiveerd, maar grote vooruitgangen of uitbreidingen werden niet bereikt. Pas tegen 100 v. Chr. kwam de oorlogsmachine weer op gang. Ditmaal met een enorme veroveringsdrang. Eerst werden de voormalig broeders de Belgen geannexeerd, zij boden slechts zwakke weerstand, verzwakt als ze waren door onderlinge twist en wantrouwen.

Tegelijkertijd was een grote vloot naar Engeland uitgevaren, om het te dwingen zich bij het moederrijk te voegen. Over de jaren breidde het rijk zich ook uit naar het oosten, rond 200 n. Chr. tot aan de Oder, en tot de Alpen. Deze bergen vormden geen probleem voor de Hollanders, zij waren gewend aan hoogtes en ongelijk terrein. Van het Romeinse Rijk dat ondertussen al gerezen en weer gevallen was, ondervonden ze niet veel last. Met superieure strategieën en een personele overmacht wisten ze de paar confrontaties met gemak te weerstaan.

Wereldmacht: de Happer-Dynastie[bewerken]

Het Peijnenburg-happen in de praktijk

Nu heel Noord-Europa onderworpen was aan het Nederlandse regime, redelijk vrijwillig of zwaar onderdrukt, richtte de Happer-dynastie zich op het zuiden. Daar, zo zeiden ze, zou een goede vakantieplek zijn. Dus werd eerst Frankrijk en later grote delen van Spanje en Italië ingenomen. Zo werd praktisch heel Europa Nederlands. Geleidelijk voegde de overgebleven enclaves zich vrijwillig bij het rijk uit economische overwegingen, of vielen ze onder de druk van het Nederlandse leger. Tegen 600 n. Chr. was het Nederlandse rijk onbetwist wereldheerser. De Happers regeerde wijs, doch met ijzeren hand. Eén Happer begon zich echter steeds meer als leider op te werpen. In 657 n.Chr. beviel hij de gevangenneming van de gehele Happerorde, en riep zichzelf tot koning uit. Dankzij corruptie, omkoping en vals vertrouwen gelukte het hem de macht te krijgen. Zijn naam was Jan Peter Potter, maar in 663 n.Chr. benoemde hij zichzelf tot God/Keizer/Fantastische Kerel Johannes Petrus Bakellende Potter I (Moge hij immer goedwillend op ons neerkijken.) Het Keizerrijk verhardde, het beleid werd strenger en de belastingen werden sterk uitgebreid en verhoogd. Het Rijk dreigde in decadentie te vervallen. De Politici en Grootindustriëlen beschouwden zichzelf als goden terwijl het volk verkommerde in de straten van het Rijk. Door de aanstellingen en benoemingen van Edelen op belangrijke posten, wist Johannes Petrus Balkenende Potter (Dat de engelen over hem waken mogen!) een trouwe schare van volgelingen en een machtsbasis te vestigen.

Koloniale tijd[bewerken]

Na de middeleeuwen ging het uitbreiden van het Groot Nederlandse Rijk door buiten Europa. In de 17e en 18e eeuw vestigden en consolideerden de Nederlanders hun wereldrijk, door alle roofbuit van de buitenlandse kolonies af te pakken. Doordat alle rijkdom door de kaapvaart naar Nederland stroomde, verarmden en verzwakten alle andere Naties en raakten ze door de oorlogsinspanningen volkomen uitgeput. Zo kon Nederland Zuid-Amerika van de Spanjolen en Portugezen afpakken, Noord-Amerika van de Engelsen, Afrika van de Fransen en Australië van de Belgen. Aan het begin van de 19e eeuw waren er nog maar weinig gebieden op de wereld die niet onder ons... sorry, hun beheer vielen.

Ontstaan van Caribisch Nederland[bewerken]

Wie de kaart van Nederland goed bekijkt, ziet dat er altijd nog een paar vergeten eilanden in een inhoekje zijn bijgeplakt. Dat zijn de BESSC-eilanden. Deze eilanden liggen in de Caribische zee, oftewel héul ver weg. Tenzij je er woont natuurlijk, dan ligt Amsterdam juist héul ver weg. De overheid probeert kunstmatig de afstand ook groot te houden door de NS te verbieden er een spoorlijn naartoe te leggen.

De BESS-eilanden worden zo genoemd omdat één of andere analfabeet dacht dat dit de afkorting is voor de namen van de eilanden: Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Schiermonnikoog en Curaçao. Zoals je ziet begint de naam Sint Eustatius echter helemaal niet met een E, maar met een S. Dus eigenlijk moet het BSSSc-eilanden zijn, vind je ook niet? In elk geval, de verschillende eilanden hebben allemaal een eigen bestaansgeschiedenis.

Bonaire[bewerken]

Bonaire is de reden waarom de Atlantische Oceaan bij Nederland hoort. Vroeger hoorde Bonaire namelijk bij Zeeland, maar aan het begin van de koloniale tijd hakte Columbus het los van het Europese vaste land en ging op ontdekking in het westen. Eenmaal aangekomen in Midden-Amerika integreerde Columbus in een indianenstam en liet Bonaire in de zuidelijke Caribische zee liggen, waar het nu nog steeds ligt. Alle ontdekte delen van de wereld die Columbus op zijn reis tegenkwam, hoorde vanaf toen bij Nederland. Helaas was dat wel enkel zee.

Sint Eustatius[bewerken]

Zoals de naam al doet vermoeden is de bewoning op dit eiland gesticht door katholieke Brabo's of Limbo's ofzo. Het is dan ook de enige Nederlandse gemeente die geen burgemeester aan het hoofd heeft, maar een bisschop. Het eiland is ingepolderd door het Bisdom Roermond begin vorige eeuw, en al sinds het bestaan wordt het geregeerd door de Katholieke kerk. Een groep piraten heeft ooit geprobeerd de bevolking van Sint Eustatius te bevrijden van het Katholicisme, maar raakten in plaats daarvan zelf bekeerd. Deze gebeurtenis is wel nog te herkennen aan het feit dat het Piratenengels (Pirate English in de lokale taal) de officiële taal is op dit eiland.

Saba[bewerken]

Saba is de enige van de vier die niet door Nederlanders is aangelegd, maar altijd al in dit gebied lag. Op een mooie zondagochtend, nadat de mensen van Sint Eustatius uit de kerk terugkwamen, zagen ze een enorm rotsblok uit de zee verrijzen. Na voorzichtig te gaan kijken, bleek het een stevig eiland te zijn geworden. Het is nog altijd het hoogste punt van Nederland, al proberen ze in Vaals daar verandering in te brengen. Omdat het nieuw land betreft, hebben ze een hoop mensen uit de VS en Engeland gegijzeld en daar geplaatst, vandaar dat ze er iets anders Engels spreken dan op Sint Eustatius. Onder invloed van de Nederlanders is het Engels er echter wel sterk verpiraatst.

Schiermonnikoog[bewerken]

Een bijzonder eiland. Het grootste van de Caribisch-Nederlandse eilanden. Heeft wel een burgemeester en wethouders, maar wordt onderhands geregeerd door een kolonel. Het eiland is overwegend in de ban van een rebellenclub die geregeld de boel op stelten zet.

Curaçao[bewerken]

dit eiland is als laatste geschapen door God. pas in 1791 werd Curaçao een echte Nederlandse kolonie. God mag weten waarom dit eiland Curaçao genoemd werd. waarschijnlijk is dit door de inheemse leguanen gebeurt, na de grote Curaçaoaanse-leguaan-hoest-epidemie waardoor 69.696 leguanen en een gemuteerde-reuzen luiaard (niemand weet hoe die daar kwam).

Industriële Revolutie[bewerken]

In 1798 vond Anthony van Leeuwenhoek na vele mislukte pogingen opnieuw het wiel uit. Het zou nog heel lang duren voor men een praktische toepassing voor dit vreemde apparaat zou vinden. Ook introduceerde hij het spel 'Stratego', genoemd naar de achterneef van het broertje van een vriend van de derde man van zijn tweede ex.

Tegenwoordige tijd[bewerken]

Koning Janus-Petrus

Lang geleden regeerde Marcus Ruttanus I oppermachtig vanuit het Sprookjeskasteel in de Efteling met Maximus Verhaegus II. Maar eigenlijk beïnvloedde Geertus Verwilderus Marcus Ruttanus I en Maximus Verhaegus II zodaning dat zij eigenlijk marionetten van hem waren. Tevens is Geertus Verwilderus leider van een rare geloofsgemeenschap, genaamd "de Tokkies". Veel van zijn kiezers zijn er eveneens lid van. Graag ziet Geertus Verwilderus zich als profeet, en ieder ander die het met hem niet eens is, is knettergek.

Maar heden ten dage regeert Markos Ruttos II oppermachtig vanuit hetzelfde verblijf met Diedericus Samsonus. Bij het horen van de volkstoespraak waarin hij meer macht en geld naar zich toe trok, werd het volk woedend. Door grote druk heeft Markos Ruttos de plannen officieel ongedaan gemaakt. Niettemin is er toch geld gegaan naar het in 2011 door de EUSSR failliet verklaarde πρόβατα όπως τη χλόη και τρώνε την πολλή αυτό. Boze tongen beweren dat al het geld door deze mensen gebruikt worden voor de ontwikkeling van een πρόβατα όπως τη χλόη και τρώνε την πολλή αυτό's atoomwapen, als wraak op de liedjes van de baas van Bundesrepublik Mofrika, Marianne Weber. Het verdwijnen van deze staat zou Markos Ruttos en zijn regering mooi uitkomen: Het Nederlandse volk is fel anti-mofs, en Ruttos geniet dan ondanks de hoge belastingen, leugens, loze beloftes en fraude toch nog een troostprijsje van het volk.

Bevolking van Nederland[bewerken]

Zie:

Taal[bewerken]

De Nederlandse taal wordt wereldwijd door miljoenen mensen gesproken. In zuidelijk Afrika spreekt men een verminkte variant, het Afrikaans.

Geografie[bewerken]

Vanwege de enorme uitgestrektheid van het land, omvat Nederland een aantal:

Binnenzeeën:
Gebergten:
Uitgestrekte Oerwouden:
Woestijnen:
Mythische Plaatsen

Provinciën[bewerken]

Noord-HollandZuid-HollandZuid-HollandUterecht (Federaal Keizerrijk)GelderlandFlevolandFlevolandOverijsselNoord-BrabantLimburgGroningenFrieslandDrentheNoord-HollandFrieslandFrieslandFrieslandFrieslandAmsterdamZeelandZeelandZeelandZeelandNLkaartje.png
Een kaart van Nederland met haar Provinciën. De kaart is klikgevoelig.

Het Provinciemodel is nog een overblijfsel uit Feodale tijden, toen de vogels nog konden praten, toen de guldens nog van hout waren, toen de wereld nog zwart-wit was... toen... nou ja, erg lang geleden. In ieder geval, toen uiteindelijk de graven, hertogen en bisschoppen door Karl Marx en Roel van Duijn over de kling waren gejaagd, verdeelde Napolenin Buonaventura Nederland in zeven of tien provinciën. Aan het hoofd van iedere ProvInc zette hij een ProvStat. Deze regeerden met harde hand, tot ze allemaal ten val kwamen tijdens de Grote Beroerte.

Vanwege het feit dat iedere provincie een geheel eigen soort bevolking heeft, zijn er vele opstanden geweest tegen het centrale gezag in de Efteling.

Het aantal provinciën is daarom moeilijk in te schatten. Soms zijn het er 11, soms komt er één bij en dan gaan er weer 2 vanaf of zijn het er opeens weer 15. Vanwege de immense uitgestrektheid van het Rijk der Nederlanden, en de ontoegankelijkheid van vele gebiedsdelen, zijn er tevens in de loop van de tijd vele provinciën verloren gegaan of opgedoekt en bovendien nog vele niet-ontdekte provincies.

Een voorlopige inventarisatie kan er als volgt uitzien:

1:Bekende en bestaande Provinciën

 • Friesland - Land van de Friezen, land waar het altijd vriest.
 • Groningen - Land van Gron en Inge (of 'Gr'n'n'n'n'ng'n' zoals ze zelf zeggen) Taal: het Gröns (Inge was doofstom.)
 • Drenthe - Industrie: Traditioneel: Boter- en tabaksmokkel. Nu: Papaverteelt.
 • Noord-Holland - gesitueerd ten noorden van Zuid-Holland
 • Zuid-Holland - gesitueerd ten zuiden van Noord-Holland. Omdat hier de Gouda-kaas uitgevonden werd, werd ook de regering in deze provincie gevestigd.
 • Utrecht - Taal: Jip & Janneke
 • Nieuw-Zeeland - vrij nieuwe provincie. Kwam aan het eind van de laatste ijstijd boven water drijven.
 • Gelderland- de 'bijna vergeten' provincie
 • Trabant - getiranniseerd door de zich Prins Carnaval noemende Hertog Jan
 • Vlaailand - land van de vlaaien, er is niks anders te doen dan vlaai eten
 • Overdrijfsel - Ze overdrijven zo erg dat ze zeggen dat Twente bij hun hoort!
 • Flevopolder - Kunnen ze daar voetballen?
 • Doggerbank- Herwinning van land op de Noordzee, zoals in de Voortijd.

2:Bekende, maar verloren gegane of opgedoekte Provinciën:

 • Westerlauwerland is een noordelijke provincie van Nederland, gelegen ten westen van de provincie Groningen. Tot ver in de 21e eeuw na Chr. heette deze provincie in het Nederlands Vriesland en in het Vries Vryslân, maar door unanieme onenigheid over welke van deze namen correct is als Nederlandse benaming van de provincie, hetgeen onder meer toe te schrijven is aan de spreekwoordelijke koppigheid van de Nederlanders, is in 2017 per decreet bepaald dat een voor alle partijen onacceptabele naam, Westerlauerland, de officiële naam van de provincie zou worden. Een besluit dat algemene bijval vond onder de Oosterlauwers.

Het volkslied van Westerlauwerland begint met de volgende regels:

Boetter, bree en kauwe shauwers
Bouwt opreochte Westerlauwers

3:Nog niet ontdekte Provinciën:

 • West-Holland. Zie: Atlantische Regering
 • Oost-Holland
 • Midden-Holland
 • Zuid-Brabant
 • West-Brabant
 • Oost-Brabant
 • Midden-Brabant

Gemeenten[bewerken]

Wat voor de provincies geldt, geldt voor de gemeenten in het kwadraat. Splitsingen, afscheidingen, deelgemeentes, fusies, agressieve overnames en wrede afstotingen vinden dagelijks plaats. Nu eens zijn er 732, dan weer 1066, dan weer, in de telling van een andere ambtenaar 56. Wij noemen hier de belangrijkste, aan de hand van de officiële grootste gemeentelijke deler:

Steden, dorpen en gehuchten[bewerken]

De Hoofdstad van Nederland is Madurodam, maar vele steden, waaronder het stadstaatje De Efteling bestrijden dit zo nu en dan, als het met de economie weer wat beter gaat.

Economie[bewerken]

Import
 • Vreemd volk
 • Bagger
 • Alles wat uit Amerika komt
Export

Volkslied[bewerken]

In het volkslied van Nederland wordt ongeveer elk land bezongen behalve Nederland zelf. De tune is gebaseerd op het nummer Rood van Marco Borsato. Het volkslied heeft veel fans onder Sensation en Pinkpop bezoekers. Ook wordt er vaak de volkssport Høken uitgevoerd tijdens het zingen van het volkslied. Hieronder het begin van het minder bekende 615e couplet:

Willem is met Maxima gaan trouwen
Voor 't multicultureel bloed.
d'Amerikahanen getrouwe
Want zij hebben de meeste Poet.

en het eindigt zo:

De appeltjes van Oranje
Heb ik altijd geëerd
Beha-alve die uit Palestina,
Die lui zijn echt verkeerd.

Alvorens de officiële erkenning van deze versie waren er tal van illustere voorgangers:

Het oorspronkelijke nummer, gekozen bij onafhankelijkheid, bevatte de verwijzing naar een leeuw die in zijn hemdje staat. Na jarenlang onderzoek kwam de oorzaak van deze vreemde verwijzing aan het licht. De bal ging aan het rollen toen VMW (vereniging met winstoogmerk) "Oranjehuis" naar de rechter stapte over een geschil omtrent royalty's. Jaren lang was er namelijk een exclusieve sponsordeal met het merk "Zeebonk textielSupers", dat witte (zeevaarders) hemdjes maakt. Na het naakt optreden van een lid van de koninklijke familie op nationale televisie (en dus een schending van de sponsorovereenkomst, die stelt dat de betrokken partij ten alle tijde witte hemdjes dient te dragen) probeerde het vorstenhuis om onder deze overeenkomst uit te raken. Eerder waren er al spanningen met andere leden van diezelfde VMW namelijk prins Frisco, de man achter het bedrijf jachtmeester (met de bekende slogan enkel als ie ijs- en ijskoud is). Destijds lag de oorzaak van het geschil bij de vermeende aanname van steekpenningen waarmee de betrokken persoon skireizen naar het buitenland maakte (de lawine-bestendige-2 kilometer hoge Nederlandse Alp lag destijds nog op de tekentafels).

Na een succesvolle doortocht op Pinkpop kreeg de internationale hitformatie Metal Molly de eer om een nieuwe nationale hymne te componeren. Dit nummer kreeg de naam "Orange" mee, een duidelijke verwijzing naar 's lands nationale kleur (kenners beweren dat de kleur een mengeling van blauw wit en rood is). Het lied stond bol van de verwijzingen naar elementen uit het dagelijkse Nederlandse leven. Toch was ook dit lied geen lang leven beschoren omdat verschillende strofes als aanstootgevend aanzien werden. gewraakte strofes waren onder meer "Orange can be smart" (verwijzing naar domme Belgen moppen) en "Orange can be hard" (een verwijzing naar de potige spelstijl van het nationale voetbalelftal). Na wekenlange volksprotesten op het "Plein van de lauwe pils" (de patatrevolutie)is dit nummer vervangen door de huidige nationale hymne.

Nationale Feestdagen[bewerken]

1 april(Kikker in je bil) is een jaarlijks voor iedereen terugkerend ritueel. Eén persoon zegt iets, waarop de ander verbaasd om zich heen kijkt. Tot de één zegt: "Haha! Eén April!" En de ander, schaapachtig glimlachend: "Ach ja, leuk hoor!"

Voorbeelden:
 1. - "O kijk, je veter is los." (de ander kijkt.) "Haha! 1 April!" (Ach ja... glimlach)
 2. - "O jee, je hebt poep aan je schoen". (ander kijkt vies) "Haha, 1 April!" (Jaja, leuk hoor!")
 3. - "Papa, mama heeft zich opgehangen op zolder!" (Vader kijkt) "Haha, 1 april! (vader opgelucht) Ze hangt in de kelder!" (schaapachtige glimlach)
 • 27 april - Williedag
 • 1 mei - dag van de werkloosheid
 • 5 december - Sinterklaas en Zwarte piet
 • 25 december
 • 26 december
 • 27 december - 3e kerstdag

Feiten[bewerken]

 1. Het weer
 2. Koetjes
 3. Kalfjes
 4. JIJ
 5. Kaas
 6. Frans Bauer
 7. Analoogkaas
 8. Donald Trump
 9. De kleur van de onderrok van Maartje van Wegen op Prinsjesdag
 • Er lopen enkele taalgrenzen door Nederland. Zo is bijna heel Nederland Nederlandstalig, maar loopt er dwars door de provincie Groningen een taalgrens waarachter Fries wordt gesproken, door Duivendrecht een taalgrens waarachter Engels wordt gesproken en rondom het Utrechtse dorpje Austerlitz een taalgrens waarbinnen Oostenrijks wordt gesproken. Dan dwars door de Atlantische oceaan loopt weer een taalgrens waarachter Piratenengels wordt gesproken en rondom Bonaire loopt een taalgrens waarbinnen Reggae wordt gesproken.
 • Nederland is een multicultureel land, wat een politiek correcte term is voor de aanwezigheid van een grote groep allochtonen buitenlanders moffen niet-Nederlanders. De grootste groep niet-Nederlanders in Nederland zijn Limburgers. De kleinste groep niet-Nederlanders in Nederland zijn Vaticanen.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
17 jul 2007
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


}