Nerd

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Nerds)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pubers komen vaak voor in de vorm van een nerd

Een Nerd is van de hobbits afstammende levensvorm(alhoewel betwist wordt of ze al dan niet leven), die zich gespecialiseerd heeft in het bevoelen van computers. Nerds zijn te herkennen aan hun puisterige gezicht, hun te korte broek die rond de billen erg bol staat en bril met dikke glazen. De Nerd leeft over het algemeen in een leefomgeving bestaande uit: een bureaustoel met hoofdkussen om te slapen, een anti rsi toetsenbord met een kussen voor het geval hij voorover in slaap valt en natuurlijk een computer. Nerds zijn ca 23 uur per dag actief met hun computer bezig. Om dit mogelijk te maken dragen ze over het algemeen luiers (vandaar die bol staande broek) zodat ze minder vaak hun computer hoeven te verlaten om naar de WC te gaan, slapen ze bijzonder weinig (ca. 30 minuten per dag), laten ze pizza bezorgen en drinken grote hoeveelheden Red Bull.

Geschiedenis van de Nerds en de ondergrondse Nerd beweging

Nerd-beweging op een groepsfoto

De Nerd-overlevering begint bij het hobbitgilde der watermolensmeerders in Midden-Aarde. Watermolens waren essentieel voor de industrie en economie van Midden-Aarde wegens het ontbreken van koffiemolens. Het Midden-Aarde hout was relatief ruw zodat de assen van deze molens voortdurend gesmeerd moesten worden. Het meest geschikte smeermiddel hiervoor was vers puistenpus. Om voor het watermolensmeerdersgilde geselecteerd te worden moest een hobbit een natuurlijke aanleg tot huidproblemen en puistengroei hebben. Eenmaal lid van het gilde werd de puistenpus- of wel watermolensmeerproductie verder gestimuleerd door een dieet van oudbakken pizza, chocolade en Red Bull. Leden van het watermolensmeerdersgilde verdienden goed en hadden een hoge maatschappelijke status. Maar door hun afzichtelijke puisten konden ze zelfs geen trollenvrouwtje versieren. Hobbitvrouwtjes negeerden hen zelfs compleet en reageerden op geen enkele wijze op de aanwezigheid van watermolensmeerders. Van deze voortdurende afwijzingen raakten ze erg van in de put. Dit was echter een magische put die hen direct naar de geheime onderzoekslaboratoria in de kelders van het Microsoft-hoofdkantoor teleporteerde.

In de Microsoftkelders kwamen de watermolensmeerders voor het eerst in aanraking met computers. In tegenstelling tot hobbitvrouwen reageerden de computers positief op de watermolensmeerders. Voor het eerste voelden de watermolensmeerders zich geaccepteerd door iets dat min of meer, vanuit de verte iets vrouwelijks had. Nou ja, je kan er in ieder geval plaatjes van blote vrouwen op te voorschijn toveren. Dit was het begin van de grote computerpassie die elke Nerd tot in zijn diepste vezels voelt

Bill Gates tolereerde de aanwezigheid van de watermolensmeerders in eerste instantie omdat hij het prettig vond dat er wezens bestonden die er nog suffer en afstotelijker uitzagen dan hijzelf, maar later vooral omdat hij merkte dat deze hobbit verdraaid handig met computers bleken te zijn. Toen de secretaresses van Bill onder elkaar aan het roddelen waren over de watermolensmeerhobbits zei een van hen dat de hobbits "absolutely not erotic, really disgusting" waren. Daaruit volgde de afkorting A.N.E.R.D. die al snel verbasterde tot Nerd.

Toen Microsoft groeide kreeg Bill behoefte aan meer nerds, maar er raakten geen watermolensmeerders meer in de put, omdat men in Midden-Aarde ontdekt had dat trollensnot nog beter functioneerde dan puistenpus. Bill Gates sloot daarom een contract met de realistische kerk voor het verkrijgen van kloontechnologie. In zijn kelder begon hij de Nerds te klonen met zijn nieuwe kloonmachine. Deze kloonmachine produceert geen volwassen Nerds, maar kleine embryo's. Omdat het plotseling verschijnen van vele Nerds uit de Microsoft-kelders argwaan zou opwekken worden de Nerd-embryo's bij slapende vrouwen geïmplanteerd. Een heel enkele keer worden vrouwen tijdens de procedure wakker. Deze vrouwen komen dan meestal met vreemde verhalen over buitenaardse wezens. Bill Gates doel was deze Nerds als ze eenmaal volwassen waren weer voor zich te laten werken als gewone werknemers, en ze de illusie te laten dat ze normale mensen zijn.

Een hobbitvrouw

Maar enkele van de oorspronkelijke nerds wisten te ontsnappen en begonnen een ondergronds genootschap. Dit genootschap probeert zoveel mogelijk nerds in te lichten over hun culturele erfgoed, en ze uit de handen van Bill Gates te houden. Met dit doel zijn ze ook begonnen met Linux en Open Office. Het lange termijn doel van de nerd-beweging is drievoudig:

  1. Een middel tegen hun afzichtelijke uiterlijk vinden
  2. Een weg terug naar Midden Aarde vinden
  3. Met hun verbeterde uiterlijk mooie hobbitvrouwtjes versieren

De televisieserie "kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen" is grotendeels gebaseerd op het trieste verhaal van de nerds.

Nerds als huisdier

Nerds zijn prima geschikt als huisdier, u heeft alleen een computer met internetverbinding nodig. Een slaapplaats is overbodig want nerds slapen niet maar zitten 's nachts te gamen. Ook eten ze weinig, af en toe een restje beschimmelde pizza is goed genoeg. Wilt u uw nerd eens echt verwennen, geef hem dan een tubetje anti-puistencrème. Nerds zijn uitstekende systeembeheerders, maar als u maar één computer heeft betekent dat u deze maar een half uur per dag kunt gebruiken. Schaf daarom alleen een Nerd aan als u een huisnetwerk met meerdere computers hebt. Nerds zorgen er ook voor dat u meer beweegt en buiten komt omdat u regelmatig zijn puistensmoel niet meer kunt verdragen en gillend het huis uit rent.

Afsplitsing

Omstreeks het jaar 2000 ontstond het spel Runescape. Dit was voor veel nerds een reden om zichzelf dagenlang op te sluiten en levels hoger te worden. De hoogste mensen noemden de nieuwe nerds: "n00b". Zo ontstond een nieuw laag in de hiërarchie van de nerds.


Soorten nerds

Nerd zijn er in verschillende soorten en maten. Drie ervan zijn dominant en gamen de baas over andere nerds. Hier zijn deze soorten :

Nerdus Minecrafterus

Wilt u deze nerd al huisdier houden, heeft u een goede keus gemaakt. Want het enige wat hij nodig heeft, is het programma Minecraft. En ja, zolang hij kan minecraften, zal hij prima leven. Sommige eigenaars vinden dat deze nerds ook met lego kunnen spelen. Er is een onderzoek naar gedaan door dr. Iglo. De resultaten waren schokkend : deze nerd kan alleen minecraften ! Miljoenen mensen die hun nerd lego lieten spelen, hadden hun nerd verwaarloosd en kregen boetes van 50 euro maximaal. Dus doe maar geen lego...

Nerdus Amorius

Deze nerd is gemuteerd door een ramp en heeft nu mooie veren om ze aan hobbitvrouwtjes te showen. Aangezien deze veren goed moeten worden onderhouden, moet u hem iedere dag wassen. Doet u dit niet, dan zal uw nerd een depressie krijgen en omkomen.


Nerdus Pokèmonius

Deze nerd speelt de hele dag levenloos Pokèmon. Meer niet. Dit is dan ook een hele afgetrainde nerd en al eens te vinden op openbare ruimten in volle publiek, een plek waar nerds normaal niet komen. Door hum intense contact met pokémons doorstaan ze dit alles.


Nerdus Gamefactus

Deze nerd speelt, maakt en test de hele dag levenloos games voor harige voeten.


Nerdus Interactivus

Deze nerd speelt de hele dag levenloos massive multiplayer games. Eten is maar een adempose. Slapen doet deze nerd virtueel, als Gorgon zijn dutje doet terwijl Vlad the Impaler hem zoekt, dergelijke alledaagsheden, dan komt er van slapen wat in huis. De populatie van deze nerds is in de laatste vijf jaar niet meer nagegaan.


Nerdus CS:GOius

Deze nerd is makkelijk te houden, maar duur. U zet hem gewoon aan een computer met CS:GO erop en hij is de hele dag zoet. Maar hij wordt depressief en ziek als u geen goede "skins" voor hem koopt. Deze "skins" kunnen 250 euro kosten. Daarom wordt deze nerd vooral gehouden als statussymbool.


Nerdus Nerdi

De nerd onder de nerds, nerd der nerden. Zelfs voor ondergewaardeerden zijn ze ondergewaardeerd. Peppin en Merrin, zijn twee zo een Nerds.

Bekende Nerds

Zie ook