Neutron

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Neutronen)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Radioactivo.png WAARSCHUWING! 
Dit artikel is radioactief en dus levensgevaarlijk.
Lezen op eigen risico!

Een neutron is, laten we maar zeggen, het Zwitserland onder de deeltjes. Waar andere sub-atomaire deeltjes allemaal een mening, een lading en een eigenschap en dergelijke moeten hebben, bemoeit de gemiddelde neutron zich liever niet met dit soort zaken. Vanwege de snel stijgende bevolkingsdichtheid in atoomkernen, de woonplaats van neutronen, wordt het echter steeds lastiger voor de neutronen om neutraal te blijven. Neutronen bestaan uit drie soorten kwark: aardbeienkwark, smurfenkwark en groene-paprika-kwark (die laatste smaakt ongeveer zoals je zal verwachten).

Uiterlijk[bewerken]

Ik heb geen idee waar ik mee bezig ben.

Geen mens heeft ooit een neutron gezien, maar om een of andere reden is het 'establishment' van mening dat een neutron eruit ziet als een kleine gekleurde knikker. Op deze manier stelt de menselijke samenleving echter onredelijke eisen aan neutronen. De media denkt er niet over na dat jonge neutronen dit soort beelden opnemen als de werkelijkheid en zich vervolgens willen vormen naar dit soort ridicule schoonheidsidealen. Dove, het meest succesvolle cosmeticamerk voor subatomaire deeltjes, is daarom recentelijk een campagne begonnen genaamd "Echte sub-atomaire schoonheid". Hierbij wordt rekening gehouden met de onzekerheid van jongen neutronen door ze échte neutronen te laten zien zonder airbrushing en de typische perfect ronde vormen. Het is typische menselijke oppervlakkigheid dat men zich wél druk maakt over het uiterlijk van neutronen maar er niet eens eentje zou kunnen aanwijzen op de kaart van het universum.

Dagelijkse leven[bewerken]

Niet geheel onbegrijpelijk kunnen de meeste mensen niet echt een goed beeld vormen van een neutron, ze snappen je uitleg wel, maar vragen dan: "Maar wat dóet zo'n ding dan? Wat ís het nou eigenlijk?". De Oncyclopedia wil de mensen in deze categorie gerust stellen: neutronen zijn net als u. Een beetje neutron moet ook gewoon om zes uur het bed uit en aan de slag voor de grote baas! Voor niks gaat de sterke kernkracht op! Een neutron werkt net als u op een klein sub-atomair computertje en slaapt s'avonds in een warm sub-atomair bedje met hun soms wat prikkelbare, negatief geladen vrouw. Neutronen maken zich net als u zorgen over belastingverhogingen en die nare mensen in Den Haag, dus wees alstublieft niet zo ontzettend bevooroordeeld! Dat men ze alleen in theorie kan zien betekent niet dat ze geen gevoelens hebben!

Waarom neutronen ook belangrijk zijn voor JOU!![bewerken]

Neutronen zijn er gewoon, altijd om je heen, voor jou en voor mij! Er zit er eentje in je neus, op de deur, in de sluitspier van Gerard Joling (al is een neutron niet het enige dat zich daar bevindt): overal zijn de noeste neutronen normerend nieuwe noodhulp aan het verrichten! Sterker nog, als de neutronen niet netjes op hun plek bleven zou het universum snel desintegreren in één grote kettingreactie. En zeg nou zelf lezer, dat zou best jammerlijk zijn. Er zijn nog neuzen om meer te ruiken, deuren om te openen en sluitspieren om te Dat mag ik niet zeggen van de geheime dienst. Daarnaast zijn neutronen best beleefd. Er heeft er laatst nog eentje de deur opengehouden voor mijn oma toen ze ging winkelen. Echt hoor, héél beleefd! En dat voor een neutron, dat verwacht je toch niet?

Fysische deeltjes

De "grotere" deeltjes:
Atoom · Molecuul

De subatomaire deeltjes:
Elektronen · Ion · Kwark · Neutronen · Protonen

Zie ook het periodiek systeem