New Kids

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De New kids tijdens hun vrijwilligerswerk op het sportveld bijgestaan door de directeur van het veld.

De New Kids, voorheen ook wel New Kids On The Block, zijn een groep jongeren uit het dorp Maaskantje. Uit liefdadigheid en confessie hebben de nette jonge heren hun taak en doel ervan gemaakt om hun losgeslagen dorp weer terug te krijgen op het rechte pad. De jongeren zijn beschuldigd van herrietrapperij en vandalisme; het bewijs hiervoor zou een televisie- en filmserie zijn. Dit bewijs is echter gefalsifieerd, de film is in scène gezet door de televisiezender Comedy Central.

Ontstaan[bewerken]

Op een mooie zondagmorgen liepen de heren van de kerk naar huis om met de fiets naar de EO-jongerendag te gaan, en het viel ze op dat er een servetje van de McDonald's op de grond lag. De jongens schrokken zich wild en hebben zich voorgenomen om het dorp weer op het rechte pad te krijgen. Dit wilden zij bewerkstelligen door te werken op het gemeenteplantsoen, gevaarlijke machines als brommers te vernietigen en heidense, kapitalistische zakenmannen weg te jagen. Er zijn echter instanties die hier minder baat bij hebben, waaronder Comedy Central en RTL. Deze bedrijven zijn uit kwaadaardig winstbejag uit op verhoogde kijkcijfers. Een verpauperd dorp is ideaal voor deze kijkcijfers; in zo'n dorp durft niemand het huis te verlaten en blijft iedereen binnen om televisie te kijken.

Film[bewerken]

De persiflage van de New Kids door onder anderen Flip van der Kuil.

Comedy Central zag zijn kijkcijfers in Noord-Brabant dalen, en kwam er achter dat de New Kids hier de oorzaak van waren. De televisiezender zag zijn populariteit bedreigd worden, en begon met de voorbereiding van plannen om de New Kids in de media neer te zetten als ordinaire hangjongeren. Zo zou de zender de populariteit van de weldoeners kunnen gebruiken voor het slechte voorbeeld. Het media-offensief begon met een paar filmpjes, die later zouden uitmonden in een drie seizoenen lange serie uitgeluid met een lange propagandadocumentaire getiteld Turbo. Deze film sorteerde zóveel effect, dat Comedy Central direct begon met het produceren van de opvolger: Nitro.

Alsanië[bewerken]

Na het schandalige vernietigen van het imago van de vijf heren uit Maaskantje, werden ze tot overmaat van ramp ook nog eens voor de rechter gesleept. Deze rechtszaak verloren de heren kansloos. Er zijn echter geruchten dat misschien dit eventueel relatie zou kunnen hebben met het feit dat de rechter een koekje kreeg omgekocht werd door de advocaat van de Maaskantjese de Maaskantjensen de Maaskantjenesise de burgemeester van Maaskantje, welke banden heeft met Comedy Central. De straf die de New Kids kregen was 200 uur taakstraf (het enige dat ze hieraan erg vonden was dat het niet vrijwillig was), een boete van 5000 euro en een verbanning naar Alsanië voor onbepaalde tijd. Hier werden ze na een week al ontslagen omdat ze nog netter waren dan hun toezichthouders.