De Grote Appel

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf New York)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Grote Appel tijdens de grote brand van 2013.

De Grote Appel is de hoofdstad van de VS. Hier geldt If you can make it here, you can make it anywhere!

wat betekent


Als je hier iets maken kan, zal dat op andere plaatsen hoogstwaarschijnlijk ook het geval zijn
~ Frank Sinatra

Voorbeeld: Als je in De Grote Appel een vliegtuigje van papier kunt vouwen, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk overal ter wereld kunnen.

Beschrijving[bewerken]

De Grote Appel ziet eruit... als een een grote rode appel, met een pyromane reuzin die deze appel beschermt. Om voorbij deze reuzin te komen moet je de vragen van haar Stenen Plaat der Waarheid eerlijk beantwoorden, anders wordt je gespietst aan een van de 7 punten van haar kroon. Dit gebeurt ook als je moslim bent of een verdachte baard hebt. Tip: één van de vragen is: "Waar werd ik geboren?", en het juiste antwoord vind je ongeveer hier. Nog een tip: ze stelt ook een vraag over Europese en Afrikaanse zwaluwen, en deze is een instinker. De dame in kwestie beschikt over bovennatuurlijke krachten, wat zij een aantal jaar geleden nog demonstreerde door twee op haar gerichte zelfmoordvliegtuigen af te leiden naar een koppel torens iets verderop.

Ontstaan[bewerken]

Los Angeles, ook wel "De Grote Peer" genoemd.

Er wordt menige discussie gevoerd over hoe De Grote Appel nu eigenlijk is ontstaan. Eminente geleerden scharen zich naast omhooggevallen betweters, allen tezamen in één groot onweten. Geen wonder dat over zo'n heet onderwerp zo'n populaire liedjes worden geschreven. Wel, ééntje toch.

Wat de Bijbel ervan zegt[bewerken]

Het meest bekende verhaal is dat van de bijbel, waarin staat dat De Grote Appel de verboden vrucht is waarvan Eva toch van gegeten heeft, nadat een slang tegen haar gelogen had. Toen ze merkte dat die nog zuur was (de appel, niet de slang), liet ze hem geschrokken uit haar handen vallen, waardoor de Appel op de Aarde viel. God strafte haar toen wegens milieu vervuiling en zo werd van haar zowel als van Adam (gewoon omdat God de pik had op Adam) levenslang taakstraf op Aarde geeist, een vloek die de daarop volgende generaties nog bij zich zouden dragen. "Dit zou nooit zijn gebeurd als vrouwen zich niet zo aanstelden," aldus Gerard Joling.

Wat John ervan zegt[bewerken]

Toen John de Mol hoorde over het complot van de Canadezen (zie: Amerika) besloot hij dat deze Grote Appel een vruchtbare bodem zou kunnen zijn voor zijn reclame industrie, omdat de Grote Appel zelf is ontstaan door leugens. John kwam toen met de uitspraak "If you can make it here, you can make it anywhere!", waar miljoenen leeghoofdigen op af kwamen omdat ze deze zin verkeerd begrepen hadden en dachten dat het iets betekende als "Als je het hier voor elkaar hebt, dan zul je overal ter wereld succesvol zijn!". Deze leeghoofden werden toen in zijn reclamefabrieken gezet en gebruikt om nog meer hersenloze zombies te creëren. Een van de meest bekende leeghoofdige slaafjes zijn:

Zie ook[bewerken]