Nooduitgang

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NOODUITGANG
Nooduitgang001.gif
De nooduitgang van deze pagina bevind zich hier: Hier


Typisch voorbeeld van een Nooduitgang, (te herkennen aan het hout, dat de kleur van de stroom bloed heeft aangenomen).

Een Nooduitgang is een uitgang die wordt gebruikt door meneer en mevrouw Nood. Bij hoge uitzondering, In geval van moord, brand of doodslag mag de nooduitgang door anderen gebruikt worden, maar dan alleen met schriftelijke toestemming van één van de Noden.

(Waar meneer en mevrouw Nood naar binnen gaan is onbekend. Bij navraag bleek nog nooit iemand van een 'Noodingang' gehoord te hebben.)

Hoe werkt een nooduitgang?[bewerken]

  • Eén soort nooduitgang is een zware deur met een stang eraan. Sommige gaan automatisch open, de meeste blijven dicht. Om ze te openen, dient men HOOGINTELLIGENT zijn. Zo niet, dan zul je veel problemen met deze deur hebben. Als je gehandicapt ben, dan zal de deur zich automatisch verplaatsen naar de hoogste verdieping van het gebouw.
  • Omdat mr. en mw. Nood zoveel uitgangen tot hun beschikking hebben, hebben ze één bepaalde nooduitgang niet zo vaak nodig. Daarom dient bij moord, brand of doodslag eerst de tegen de deur opgestapelde rommel weggehaald te worden voor hij open kan.

Uiterlijke verschijning[bewerken]

Avatar.gif

Een nooduitgang neemt vaak de vorm aan van je ergste angst, vaak een radioactieve wortel. Dit is een van de redenen waarom nooduitgangen alleen in gezelschap van meneer en mevrouw Nood (en kinderen) gebruikt mogen worden. Nooduitgangen in de vorm van radioactieve wortels spelen een grote rol in de bekende film Hallo ik ben de paashaas, geregisseerd door Guido Geurissen.

Etiquette[bewerken]

  • In ieder huis, winkel of bedrijf waar men binnenkomt, dient men eerst te vragen: 'Waar is de nooduitgang? Dit, om de familie Nood niet voor de voeten te lopen, mochten ze plotseling naar buiten willen.
  • Het vragen naar de Noodingang geldt als zeer onbeleefd en zal in het gunstigste geval beantwoord worden met: 'Bemoei je met je eigen zaken!' waarbij dan vaak een vuist omhoog gehouden en voor je neus heen en weer geschud zal worden.

Zie ook[bewerken]