Noordpool

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Heil Aan (een bevroren) Sophia!!

De Noordpolische Federatie
Noordpoolpunt.JPG
Basisgegevens
Talen Noordpoliaans
Hoofdstad 0 graden noorderbreedte
Regeringsvorm Federatie
Religie Cubisme
Inwoners Niet erg veel tegenwoordig
Staatshoofd De Kerstman
Overige
Volkslied "It's gonna be a cold cold chrismas"
Motto "Lekker weertje hè"
Munteenheid IJslolly's
Grootte Onbekend, tegenwoordig wordt het steeds kleiner
Traditioneel eten Waterijs
Portaal  Portaalicoon Land

Koud!
~ Bert Visscher over de Noordpool

Huurmoordenaar maakt Noordpool koud!
~ De situatie in Sovjet Rusland over de kou op de Noordpool

De locatie van de Noordpool.

De Noordpool is het meest noordelijke land van de wereld, het wordt vaak niet eens als land beschouwd aangezien het aantal inwoners tegenwoordig beperkt is en het landschap vooral bestaat uit bevroren water.

Geschiedenis[bewerken]

De Noordpool is altijd gezien als een onmisbaar oriëntatiepunt, elk kompas dat het doet wijst namelijk naar de Noordpool. De geschiedenis van de Noordpool ligt echter heel anders dan elk ander land op de aarde .

Prehistorie[bewerken]

De mens loop natuurlijk al heel lang over de aardbodem rond, de eerste mensen die de Noordpool betraden waren een stel primitieve versies van Japanners en Chinezen, deze liepen over de eeuwige ijsvlakte om zo bij Noord-Amerika te komen, dit was ze gelukt en werden later dus de indianen genoemd, de eerste bewoners van de Noordpool waren de Eskimo's, deze mensen leven er nog steeds omdat eigenlijk niemand anders op de Noordpool wil wonen.

Middeleeuwen[bewerken]

Nu slaan we een stuk oninteressante geschiedenis over, ik denk niet dat iemand geïnteresseerd is in Eskimo's die vis vangen voor een stom ritueel in de Romeinse tijd, zo komen we dus in de tijd van de Vikingen, de Vikingen vonden het oersaai in Scandinavië en zochten naar nieuw land, velen van hen gingen naar het zuiden omdat ze de koude omstandigheden zat waren in hun eigen land, zo plunderden ze Europa omdat het dus al bewoond bleek te zijn, een aantal van hen gingen ook nog naar Amerika maar dat bleek nog waardelozer te zijn dan hun eigen land, veel Vikingen trokken zich dus maar weer terug omdat ze liever geen land van anderen afpakten. Er waren echter een aantal Vikingen die zich in het noorden van Scandinavië gingen vestigen, dit noem je de Noormannen(noor van noorden, in de Middeleeuwen was schrijven en lezen nou niet bepaald populair). De Noormannen vonden weinig land om op te gaan leven, ze hadden geen keuze dus ze gingen maar op de ijsvlaktes leven. Dit bleek helemaal niet zo slecht vanwege het Burning Ice, er kwamen dus meer Noormannen bij en dus een nieuwe beschaving: 'De eerste Noordpool dynastie.'

De eerste dynastie(700 - 1000)[bewerken]

De eerst koning van de Noordpool was Ivan de Witte, dit was eigenlijk een Rus, zijn vorm van regeren sloeg bij veel mensen aan, hij wilde namelijk dat iedereen gelijk was, dit pakte voor de Noormannen zeer goed uit, in de Middeleeuwen waren de omstandigheden zo slecht dat een regime waar iedereen gelijk was juist heel goed was voor de economie. Zo groeide de noordpool uit naar een economisch middelpunt van de wereld, in de rest van de wereld was er toch geen economie dus eigenlijk had men niemand om mee te concurreren. Zo bleef de eerste dynastie lang bestaan.hahahahahhahahah dit klopt niet

De tweede dynastie(1000 - 1500)[bewerken]

De eerste dynastie kreeg last van een soort economische crisis omdat er een leider was die helemaal niets kon: Ivan de Groene, hij vond het witte landschap maar niets en besloot dat hij een natuurreservaat wilde. Hiervoor had hij geld nodig dat toen nog niet bestond, in de Noordpool was het echter traditie dat de koning nooit in contact kwam met zijn volk. Ivan de Groene wilde opeens belasting en de Noormannen werden boos, in het jaar 1000 kwam er dus een opstand onder leiding van Leif Eriksson. Ivan de Groene werd afgezet en er kwam een nieuw regime onder Olaf de Eerste, die ironisch gezien hetzelfde jaar overleed. Olaf de Tweede kwam dus op de troon te zitten en liet een vloot bouwen, zo kon hij handelen met Europa. Olaf de Tweede wilde zich echter verdedigen tegen een nieuwe revolutie, zo begon hij met de keizerlijke garde, dit was een klein leger van Noormannen die eeuwige trouw aan de koning gaven. Toen Olaf de tweede overleed in 1030 kwam Olaf de derde op de troon, hij bereidde de keizerlijke garde uit tot een dus wat groter leger, zo ontstond de traditie voor elke koning om de keizerlijke garde uit te breidden.

De derde dynastie(1500 - 1800)[bewerken]

Precies in het jaar 1500 overleed Olaf de 51ste overleed was de Noordpool het militaire middelpunt van de wereld, elke koning wilde iets speciaals doen, de 50 voorafgaande Olaf's deden dit dus ook vooral door het stedelijk gebied van de Noordpool uit te breiden. De hoofdstad telde op zijn hoogtepunt ook 5 miljoen inwoners. Olaf de 51ste deed opeens iets heel anders origineels, hij noemde zijn zoon namelijk Gustaaf de eerste. Toen zijn zoon in 1500 op de troon kwam te zitten begon hij met iets waar nog niemand van de noordpool ooit mee betrokken was geraakt: oorlog. Gustaaf bleek een geboren veldheer en veroverde met zijn keizerlijke garde die 4 miljoen man kende heel Scandinavië en Noord-Amerika. Na zijn dood in 1550 nam zijn zoon Gustaaf de tweede het over en kwam tot Spanje. De noordpool was niet langer een land maar een Imperium. Dit imperium bleef echter niet lang bestaan, Gustaaf de Tweede verhuisde naar Spanje en veranderde zijn naam in Filip de eerste, dat betekend in het Noordpoliaans 'de verhevene' de noordpool moest echter meteen al veel land opeisen aan de noordelijke Nederlanden die hun eigen land terug wilden in 1568, het rijk viel snel, de bezetting van de noordpool wordt ook wel de kleine ijstijd genoemd, omdat de Noormannen bekend stonden om hun frisse adem.

De vierde dynsastie(1800 - nu)[bewerken]

Napoleon begon in Frankrijk de Noormannen terug te drijven naar Scandinavie, hij had echter de macht geproefd en ging door naar Rusland waar hij werd verslagen, zo richtte alle landen van Europa het congres van Wenen op waarbij ze onder andere Scandinavië op deelden in aparte staten, de macht van de Noordpool werd dus zwaar beperkt en het rijk raakte in verval, men begon steden te verlaten aangezien de poolkappen smolten en van veel steden is tegenwoordig maar weinig over, de Noormannen vluchtten vooral naar het laatst overgebleven deelstaatje van de Noordpool: Polen. Polen werd zelf machtiger dan de Noordpool en Polen werd een aparte staat, ook al wonen er tot op de dag van vandaag mensen uit de Noordpool, Polen zijn zeer geschikt voor werk onder barre omstandigheden en worden ook veel ingezet in de rest van Europa. De laatste keizer werd afgezet door Robert Edwin Peary, die met zijn leger de hoofdstad op het hoogste punt van de aarde bereikte. Tegenwoordig telt de Noordpool minder dan 1 miljoen inwoners.

Geologie[bewerken]

De noordpool ligt dus op het meest noordelijke punt van de wereld, het is makkelijk te vinden aangezien je alleen maar je kompas hoeft te volgen. Het klimaat: het is er koud.

Cultuur[bewerken]

De cultuur is niet erg rijk, dat komt omdat men weinig gebouwen heeft die tegenwoordig nog rechtop staan, er zijn nooit bomen geweest op de noordpool dus ook geen papier, er is dus erg weinig van de cultuur en dergelijke bewaard gebleven.

Nova Zembla[bewerken]

De oudste kolonie van de noordpool is Nova Zembla, dit was al deel van de noordpool sinds de eerste dynastie, er gaan geruchten dat de rede voor de aanval op Nederland Willem Barentsz was, aangezien hij op verboden terrein kwam, de kolonie bestaat niet meer sinds de Sovjet-Unie Nova Zembla ging bombarderen met Atoombommen, de Noormannen zijn er weggevlucht en tegenwoordig hoort Nova Zembla bij Rusland

Zie ook[bewerken]

}