OnBoeken:Kleurverhaal 2 - Hardami I Vers 1-49

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

· · ·
(zo ontstond onderstaand verhaal)
· · ·

01 Waarom?, vroeg hij zich af, waarom gingen er mensen dood? Waarom liet God de mensen gemarteld worden in hun leven als ze toch uiteindelijk doodgingen?
02 "Waarom niet?" zei God die plotseling in de badkamer naast Henry Harders verscheen.
03 "Omdat het zonde is van hun geniale denkvermogen en zielig voor hun echtgenoot, niet?", zei Henry tegen de spiegel die op zijn kamer hing.
04 "Maar als mensen niet doodgaan is er geen verdriet. Hoe moeten mensen dan weten wat geluk is?" vroeg God aan Henry
05 "Bestaat dat dan, geluk?", vroeg Henry, die niet voor niets de ongelukkige werd genoemd.
06 "Loop maar eens een dagje mee, dan zie je wel wat ik bedoel, mijn jongen", sprak de Heer op vaderlijke toon.
07 "Maar Vader...", begon Henry, "Bent U dan niet bang dat ik Uw geheimen zal ontrafelen?".
08 Het gezicht van de Heer betrok, en hij donderde: "Bliksemse jongen, als Lucifer wil dat dat gebeuren zal, is het toch al te laat!".
09 "En wat zal mijn moeder zeggen als ik te laat voor het eten ben? Wat moet ik haar dan vertellen?", vroeg Henry gechoqueerd.
10 De Heer werd ineens kwaad en zei: "Wil je dan weggaan zonder het je moeder te vertellen?".
11 "Nee natuurlijk niet, mijn Heer.", zei Henry, "Ik zal het haar meteen vertellen.", waarna hij naar beneden liep en het aan zijn moeder vertelde.
12 "Je hebt een wijze beslissing genomen, jonge heer; je zult spoedig voelen hoe het is om in de schoenen te staan van de Heer", sprak de Heer, onmiddellijk gevolgd door een bijdehand "Maar u draagt toch helemaal geen schoenen?".
13 "Bij wijze van spreken dan, Henry.", zei God, "Alles wat je ziet moet je opschrijven en profeteren aan de mensheid, die je "profeet Hardami" zal noemen, het boek waar je wat je ziet in opschrijft moet dan ook "Hardami" heten."
14 "Hardami? Wat is dat nu weer voor naam? Waarom niet gewoon Jan, Piet, Henk of Sjoerd? Waarom moet het altijd zo ingewikkeld?"
15 "Omdat het kan, Henry, snap het dan!", riep God uit.
16 "En waarom moet ik het weer doen? Alle rotklusjes worden altijd op mij afgeschoven!".
17 "Omdat jij nog jong bent, en de mensen naar jou zullen luisteren."
18 "Zij zijn groot en ik ben klein. Het is niet eerlijk!"
19 "Kom nu mee!", baste de Heer, en Henry liep gewillig achter de heer aan naar de hemelpoort.
20 Nu ja, gewillig, gewillig... Laten we het "berustend" noemen; onze held kon het namelijk niet laten om onderweg toch flink te nukken.
21 God was tegen Henry's verwachtingen in nogal kortaf gebleken, en was daarnaast ook een onbeschofte hork.
22 Toen ze de trap naar de hemel hadden beklommen, zat Henry vol met blauwe plekken waar God hem had geduwd zodat hij sneller zou doorlopen.
23 Eenmaal in de hemel vroeg Henry aan God of hij hem kon genezen en God antwoordde"Dat kan ik doen maar jij bent jong, geneest snel en waarom zou ik daar mijn tijd aan verspillen terwijl we belangrijkere zaken te bespreken hebben"
24 "Wat voor zaken moeten we bespreken, pap?", vroeg Jezus toen hij de hemel binnenkwam.
25 Het eerste dat Henry opviel toen hij Jezus zag was de grote piercing door zijn neus, maar ook de... ehm... vrouwelijke manier van praten, het strakke roze shirtje en de rode hanenkam op Jezus' hoofd waren vrij opvallend.
26 Toen zei God"Henry is onze nieuwe profeet en jij gaat hem opleiden. Henry's profeet naam is Hardami!" 27 "Welkom in de hemel Hardami, dit zal het komende jaar jouw woonplaats zijn.", zei Jezus. 28 Toen zei Hardami geschrokken"Maar ik heb mijn moeder gezegd dat ik misschien een paar uur later zou zijn voor het eten niet dat ik een jaar weg zou blijven."
29 "Voor jou duurt het een jaar, maar in werkelijkheid kom je terug vlak nadat je bent weggegaan.", zei Jezus. 30 Hardami vroeg "Maar hoe werkt dat dan?"
31 "Dat zul je later leren, maar eerst moet ik je de regels vertellen", zei Jezus, "Allereerst mag jij niet schelden, ten tweede moet je alles wat je hier ziet opschrijven in je dagboek, ook moet je weten: je meerdere - God, ik of een volleerde profeet als Elia of Jesaja - heeft altijd gelijk, en als laatste mag je de hemel niet verlaten totdat het jaar voorbij is"
32 "Als je een van deze regels breekt zal het universum imploderen en dat is slecht voor het milieu." vervolgde Jezus.
33 "Ok, ik zal het doen, Heer?" zei Hardami onzeker.
34 "Dan stel ik je nu voor aan Allah, God zijn bff." zei Jezus.
35 Allah bleek een enge man met een rode huid en hoorns.
36 Hij leek sprekend op God.
37 "Allah, dit is Hardami. Hardami dit is Allah", zei Jezus, "Kom mee Hardami, je moet over 5 minuten naar je eerste les: "Normen en waarden van Profeten" gegeven door Mozes"
38 "Daarna heb je "Illusies en mirakels" gegeven door Hans Klok", vervolgde Jezus.
39 "Gevolgd door "Geschiedenis van de hemel en aarde", gegeven door God himself"
40 "En als laatste kookles met Satan"
41 "Goh, ik wist helemaal niet dat Satan kon koken", zei Hardami. "Nee, dat kan hij ook niet, maar...", Jezus moest hem het antwoord schuldig blijven, want op dat moment
42 "Kwam Satan de hoek om rennen."
43 "Heer, u moet snel komen, Gods paleis staat in de fik.", zei hij happend naar adem.
44 "Wat heb ik nou gezegd over chilipepers.", zei Jezus
45 "Wat?, chilipepers?, Je weet toch dat ik aan het dementeren ben, ik ben het vast vergeten."
46 "Hardami dan zal ik nu demonstreren waarom het zo handig is dat ik altijd gelijk heb. Satan je weet nu weer wat ik heb gezegd over de chilipepers. Wat was het.", zei Jezus
47 "Dat ik ze niet in de kont van Fikkie moest stoppen", zei Allah bedroefd.
48 Ja, dames en heren, het zal u vast opgevallen zijn dat dit verhaal ietwat moeilijk te volgen is, inmiddels. Welnu, dat is, ziet u, omdat de schrijver van dit verhaal lijdt aan een milde vorm van persoonlijkheidsstoornis. Hij is in de waan dat hij een verzameling schrijvers is op een webpagina op het internet, waarvan de bedoeling is dat het gevuld staat met humor en onzin. Volstrekt onbegrijpelijk, inderdaad, maar ja, mensen kiezen zichzelf niet uit.

49 De schrijver snapt ook niet wat om de beurt een zin betekent.

Romanslogo.png Romans

Actie ·· Puur zakelijk · Sterfhart, een deurenkomedie · Sterfhart dat de stukken er vanaf vliegen · Het Slakkenverhaal

Avontuur ·· Dagboek van een holbewoner · Vijf Minuten · Het actieve Zijn van Elle Esdee en Snuifdoosje · N00broosje · De slagh by Oncyclopolis · Oneindigheid

Drama ·· !!Breezahboy · De Meeuw · D'r is wat kwijt · Tommy · Angst en afkeer in Katwijk aan Zee · Twijfel

Kleurverhalen ·· 1: Misstanden in een ambassade · 2: Hardami I Vers 1-49 · 3: Een verhaal dat niemand overleeft · 4: Gereedschapsperikelen · 5: Drie Mojito's en de Vrees voor Water · 6: De Boom Blijft · 7: Drie bandieten en de Tumbleweed Creek City Bank · 8: Warmte alleen kan u redden, zei de koele kikker · 9: Nog geen titel · 10: Het duistere wereldoverheersingsplan van de geniale doch gestoorde Zacharias T. de Rover

Religie/politiek ·· Bijbel · Gezichtshaar voor den triomf · Klassieke scheppingsmythe · Kritiek van de onzuivere rede · Scheppingsmythe van de Wubboïstische mythologie · Zesdaagse Oorlog

Romantiek/liefde ·· Het betoverde zwaard · Relatie

Verhalen voor het slapen gaan ·· De Overgang Der Dagen · De Rijdende Hollander · Doem · Hamlap

Western ·· Kermis in de Hel