OnBoeken:Kritiek van de onzuivere rede

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
LeesvoerlogokleinOT.png
Deze roman behoort tot OnBoeken, de collectie inhoudsvrije tekstboeken.

Door Immanuel de Wijsgierigaard

Ik, de schrijver.

In dit boek, beste lezer, zal ik u richting wijzen in de wondere wegen van de filosofie, waarin wij tot de ontdekking komen dat dat wat bestaat, bestaat als een zijn dat bestaat. In dat zijn dat bestaat is het bestaan van het grootste belang, en een zijn is een zijn, dat is de belangrijkste ontdekking van de filosofie.

In het wezen van een zijn is een zijn, is het wezen het wezen van het zijn is een zijn, dat is een van de belangrijkste wetten van het zijn, maar nu reeds komen wij tot dat wat tot de inspiratievolste onderdelen van de filosofie appartenieert, het zijn.

De kritiek van de onzuivere rede is een kritiek op de rede die niet zuiver maar juist onzuiver is. Daarin zullen wij kritiek geven op onzuivere redes zoals het christendom, de islam, het jodendom, de priester, de pedo-priester (deze is vooral onzuiver) en de anti-filosoof.

De onzuivere rede is vanuit een empirisch standpunt, een onzuiver standbeeld, omdat dat wat empirisch is, niet onzuiver kan zijn. Daarom moeten wij eerst tot zuiverheid komen, eer wij de onzuiverheid van de rede empirisch kunnen benaderen. Zo zullen wij bedenken dat de christelijke God niets anders is dan een grootmoe, die graag haar kinderen commandeert, een vrucht voor ze neerlegt op een tafel en zegt: eet daar niet van, terwijl ze hem er zo verrukkelijk mogelijk uit laat zien. Dit is irrationeel en dit is het begin van onze theoretische onderbouwing van de kritiek van de onzuivere rede!

Het enige wat we ons hiervoor hoeven te bedenken is: klopt hier iets van?

Nee, hier klopt geen reet van en daarom is dit een a-priori-overtuiging en dus de waarheid.

Als we ons verder conveniëren om te komen tot een reële perceptie van dat wat behoort tot de realiteit, dan kunnen we concluderen dat de zeer gedifferentieerde wijze van taal, in dit boek hier, kan leiden tot een intellectueel gezien hoogtepunt in het oogpunt van de onzuivere rede, omdat die zo onzuiver is, dat die niet eens begrijpt hoe je de taal interpreteren moet.

De tweede kritiek is de islam, zo kan iemand op een paard door de hemel vliegen en in Jeruzalem aankomen, helaas is er tot nu toe alleen busvervoer, tramvervoer en vliegvervoer per vliegtuig waargenomen en helaas nog nooit vliegende paarden, dat een profeet op een paard door de lucht vloog is dus ook nogal onzuiver.

Dan het Judaïsme, betrekkelijk gezien, is deze de oorspronkelijke, en de meest ten aanschouwendste. In het oogpunt van judaïstische kanselaristische filosofistische theorie, kunnen we begrijpen dat een uit zichzelf brandende bramenbos nogal opmerkelijk is, dat daar een stem uitkomt is al helemaal des duivels en iets wat tot de onzuivere rede behoort.

Dan de priester, die alsmaar klaagt over zijn gebreken in de kerk en over wat we wel en niet moeten, zo'n man is niet goed snik en behoort dus ook niet tot de zuivere rede.

De pedo-priester hoort sowieso al tot de onzuivere rede.

Dit was de kritiek van de onzuivere rede, ik hoop dat u iets opgestoken heeft van het grootste filosofisch werk ooit geschreven.