OnBoeken:Vijf Minuten

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

door: dhr. dr. L.E. ter Lijk

LeesvoerlogokleinOT.png
Deze roman behoort tot OnBoeken, de collectie inhoudsvrije tekstboeken.

Deel één[bewerken]

Bos.jpg

Hoofdstuk 1 - Bos[bewerken]

Hoe kon dit gebeuren! Hij zat opgesloten in een grote Kooi, midden in het bos. Hij had nog Vijf Minuten en dan moest hij zijn ontsnapt. Hij wist totaal niet hoe, maar bij tijd, komt raad. Toen hij dat had bedacht ging hij maar op bezoek bij tijd, met de hoop dat raad zou komen. Hij viel met de deur in huis en stootte daarbij zijn knie. Raad kwam niet opdagen, dus ging hij terug naar zijn kooi. Hij vond de tralies lelijk en begon er met zijn pen op te schrijven. Maar ja, ook al heeft een Aap een Gouden Ring, het is en blijft een lelijk ding, dus had die ring geen zin. Dat vond hij ook, dus pakte hij de ring af en verkocht hem. Toen ging hij naar de markt, want daar is een gulden een daalder waard, en kocht een laserkanon. Hij ontsnapte zo uit zijn kooi. Hij liep door het bos, maar na een tijdje zag hij door de bomen het bos niet meer. Dit kwam omdat hij bij de rand was.


Rivier.jpg

Hoofdstuk 2 - Rivier[bewerken]

Hij was erg blij en voelde zich daar als een vis in het water. Dit vond hij echter vies en glibberig, dus ging hij weer aan wal. Hij kwam echter tussen wal en schip, maar wist zich op tijd te redden en ging het schip in. Helaas raakte hij daardoor van de regen in de drup en het was niet zomaar een drup, maar het was de druppel die de emmer deed overlopen. Zo liep hij dus over, naar de vijand. En dat werd snel bekend, als een lopend vuurtje. Hij ging het vuurtje achterna en daardoor kwam hij thuis, en eigen haard is goud waard. Daarom verkocht hij de haard. Toen bleek dat het niet zijn eigen haard was, dus hij kwam in een rechtszaak. Maar geld dat stom is maakt recht wat krom is, dus hij zorgde ervoor dat zijn geld niks zei, en at daarna een rechte banaan van dat geld.


Gun.jpg

Hoofdstuk 3 - Aanval[bewerken]

Toen kwam hij Hem tegen, het was zijn broer. De appel valt niet ver van de boom, dus ging hij naar de appelboom om een appeltje voor de dorst te pakken. Toen hij uitgedronken was, nam zijn broer hem onder schot. "Vannacht slaap je bij de vissen, broertje...". Toen hij uitgeslapen was klom hij weer aan land en hij kocht een geweer om zich te beschermen. Helaas kocht hij een kat in een zak, dus hij bond de zak dicht en verdronk de kat in de sloot, die volzat met oude koeien. Dit moest hij echter vaak doen, want een kat heeft negen levens. Toen ging hij op zoek naar zijn broer, hij verwachtte dat hij in zijn huis zou zitten en hij sloeg de spijker op zijn kop, waar hij een schilderijtje aan ophing. Hij vermomde zich als konijn en ging op weg naar zijn broer. Hij viel echter door de mand en brak daarbij zijn heup.


Zon-leeg.jpg

Hoofdstuk 4 - Zon[bewerken]

Na regen, komt zonneschijn, dus ging hij naar het strand. Het was er erg druk, maar hij ging ijskoud zijn gang. Hierdoor bevroor de zee, dus liep hij naar Amerika. Daar hing hij de gebraden haan uit, maar hij was zo hongerig dat hij hem weer binnenhaalde en uiteindelijk toch opat. Hij nam een hotelkamer en ging in Morpheus' armen liggen. Morpheus was alleen niet sterk genoeg, want hij was die dag vijf kilo aangekomen. De volgende dag deed hij een dronkenmansgebed en dat werd verhoord. Hij kwam echter zijn broer weer tegen. "Je bent er geweest..." zei die, en hij had gelijk: Zijn broer wist alleen niet waar hij was geweest, dus ging hij er naar toe. Zijn broer was echter gauw op zijn teentjes getrapt en hij had de pech dat dat door een olifant werd gedaan.


Lapje.jpg

Hoofdstuk 5 - Lapjes[bewerken]

Hij was nog niet op weg, Maar uiteindelijk vatte hij de koe bij de horens. Het was echter een stier, dus hij moest naar het ziekenhuis Toen hij hoorde dat zijn broer ook in de lappenmand lag, moest hij erg lachen. Het was toch geen lapjeskat? De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet, dus moest de pot voor straf op de gang staan. De broer gaf hem op een briefje dat hij zou komen. Het briefje ging naar de knoppen en toevallig was hij ook bij die knoppen, dus hij las het briefje en wachtte. Toen kwam zijn broer. Hij wist dat hij het paard van Troje had binnen gehaald, maar gelukkig was zijn broer allergisch voor paarden en overleed hij.


EINDE