17 jaar na dato, aanslagen op de Achmeatoren leven nog steeds

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Sjors Dubbelvla Struik tracht, achteraf vergeefs, de toren overeind te houden (2001, ingekleurd)

11 september 2018


Leeuwarden - Het is 17 jaar sinds de Aanslagen op de Achmeatoren hebben plaatsgevonden. Sindsdien is de wereld enorm veranderd in houding, ook mede door het harde optreden van de Nederlandse regering ten opzichte van de fundamenteel-Frieze terroristen. Journalisten van OnNieuws interviewden verschillende Leeuwardenaren.

Alle Friezen terug naar Turkije!
~ Een café-eigenaar

Hieruit blijkt dat onder sommige Nederlanders nog steeds sterke emoties worden opgeroepen sinds de aanslagen. Na de aanslagen op de Achmeatoren maar ook kleinere aanslagen erna zorgen voor woede naar en angst voor de Frieslam op zich staand.

Friezen zijn een volk van vrede!
~ Een Friese burger

Niet-fundamentalistische Friezen voelen zich, tot op de dag van vandaag, nog meer onderdrukt doordat een deel van de bevolking alle Friezen verantwoordelijk acht. Van mening zijn zij dat de Frieslamitische Staat geen goede representatie is van de Frieslam als geloof of de Friezen als volk.

Ik heb niks tegen minderheden, maar voor sommige Friezen pas ik echt wel op...
~ Een student

Sinds de aanslagen ontstond er een soort achterdocht, een angst vanbinnen voor Friezen hoewel diegenen dat niet willen. Het zijn de vele mensen die wel voor tolerantie en gelijke behandeling zijn, maar alsnog zenuwachtig raken bij het zien van Friezen in hun buurt. Doorgaans kunnen ze wel goed omgaan met Frieslamitische mensen, mits ze een tijd hebben doorgebracht.

Mark Rutte, baas van Nederland, bracht tevens vanochtend een bezoek aan Leeuwarden. Hij toverde het monument van de aanslagen in een krans waarnaar er opschudding zou zijn ontstaan dat hij in plaats daarvan er één voor het monument heeft moeten leggen.