BIVV stopt met verkeerscampagnes

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.23 augustus 2008

position=transparant Dit artikel bevat origineel en exclusief journalisme door een reporter in dienst van OnNieuws.

Brussel (van onze reporter ter plaatse)
Het Belgisch Instituut Voor Verkeersveiligheid schaft zijn bekende verkeerscampagnes af, omdat ze eindelijk hebben moeten toegeven dat de automobilisten te veel worden afgeleid door die enorme slogans en pakkende beelden langs de weg. Kampioen in de afdeling "afleiding van gemotoriseerde weggebruikers" was de laatste (waarschijnlijk meteen allerlaatste ) campagne "Als je te snel rijdt zie je hem/haar niet".

Eén der vele slachtoffers van de BIVV-campagne van de zomer van 2008.

Talloze chauffeurs zijn al in het decor beland omdat ze wilden zien wie ze volgens die slogan niet zagen als ze te hard reden. Wie aandachtig kijkt, ziet, afhankelijk van de variant van de afbeelding, een foto van een jongen verstopt in het woord "hem", of een foto van een meisje verstopt in het woord "haar". Dat goed kijken leverde spectaculaire ongevallen op, vooral op autowegen waar gemiddeld 120 km per uur gereden wordt.

Ook vorige campagnes hebben de nodige ongevallen opgeleverd, maar omdat die zich altijd een eind voorbij zo'n plakkaat voordeden, beweerde het BIVV dat hun slogans daar niets mee te maken hadden. Er werd al een tijdje vermoed dat de betrokken chauffeurs verstrooid waren omdat ze aan het nadenken waren over de BIVV-slogan die ze net gezien hadden. Ere wie ere toekomt: wat het trekken van de aandacht betreft zijn deze slogans praktisch altijd juweeltjes geweest. Maar de laatste was er te veel aan, en het BIVV kan niet meer onder de harde werkelijkheid uit: gedurende deze laatste campagne ( 22/07/2008 - 25/08/2008) zijn er (in heel België) niet minder dan 316 auto's en 12 vrachtwagens tegen deze borden aangeknald. De borden werden niet vervangen: waarschijnlijk had het BIVV al een vermoeden dat het tóch de laatste campagne zou zijn.

Deze zaak kan nog een staartje krijgen, indien advocaten van de vermoedelijke slachtoffers van de vorige campagnes dit "bewijs" aangrijpen om schadevergoeding te eisen. OnNieuws houdt u op de hoogte.