Badeenden zitten vol Russisch zenuwgas

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.De Russen komen! Ren nu het nog kan!

31 maart 2018

ZÜRICH · Badeenden zitten vol potentieel ziekteverwekkende Russische zenuwgassen. Dat blijkt uit onderzoek van Zwitserse en Amerikaanse wetenschappers. Volgens de onderzoekers zitten deze chemische wapens in vier op de vijf badeenden. Vooral het water dat in de badeendjes zit en uit het speelgoed kan worden geknepen, blijkt door de Russische geheime dienst als wapen te worden gebruikt. De wetenschappers vonden een opvallend hoge concentratie новичок (novičok) in de eenden; het ging soms wel om 75 miljoen deeltjes per vierkante centimeter. In de badeenden werden tevens onontplofte bommen uit de Eerste Wereldoorlog en snorharen van Garfield teruggevonden.

De Russische oud-dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter, die in het ziekenhuis liggen na getroffen te zijn door novičok, zijn waarschijnlijk in Skripals huis besmet geraakt tijdens het badderen. Sherlock Holmes heeft een hoge concentratie van het gif op de klink van de badkamerdeur gevonden. Sporen van het zenuwgas zijn ook op andere locaties gevonden, maar in minder hoge concentratie. Dat was in een fles wodka die vader Skripal leeggedronken had en in de publieke opinie. Skripal en dochter werden bewusteloos gevonden op een parkje in een bank. Ze liggen nog altijd in kritische toestand in het ziekenhuis van Londen.

Een oplossing is volgens de wetenschappers om alle Russische diplomaten het land uit te zetten en ambassades en consulaten te sluiten. Het is voor het eerst dat er onderzoek is gedaan naar het gebruik van badeenden in chemische oorlogsvoering. De wetenschappers zeggen dan ook dat er meer onderzoek nodig is om te concluderen hoeveel gezondheidsrisico's er aan vergiftigde badeenden zit. Het Kremlin heeft de wetenschappers als leugenaars afgedaan en weigert ook mee te werken aan vervolgonderzoek. Minister van Buitenlandse Zaken Lavrov reageerde: “Eerst zouden we de MH17 hebben neergehaald met kankerverwekkende koffie en nou dit? Laat me niet lachen!”

Bronnen[bewerken]