Burgemeester Gent wil brieven naar Sinterklaas sturen over stoute kinderen

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.10 april 2014

Daniël Termont: "Vaak zal de brief niet gestuurd moeten worden. Maar het signaal is wel belangrijk. Zo kunnen wij iedereen in de gaten houden en deze stad veiliger maken."

GENT - Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) wil straffeloosheid van minderjarigen bestrijden door brieven naar Sinterklaas te sturen met daarin de vraag om dit jaar geen cadeautjes te geven aan de stoute kinderen. Gemeentes konden er zelf voor kiezen om de minimumleeftijd voor GAS-boetes (Gemeentelijke Administratieve Sancties) te verlagen tot 14 jaar, maar het Gentse gemeenteraadsbestuur heeft besloten om dit niet te doen. In de plaats daarvan wil Termont brieven aan Sinterklaas sturen.

Op dit moment kunnen alle inwoners van Gent die ouder zijn dan 16 jaar een GAS-boete krijgen. Jonger dan 16 ben je echter straffeloos, en dat wil Termont aanpakken. "Aangezien wij België tot een autoritaire, nazistische staat willen maken, moeten we niet alleen mensen boven 16 jaar maar ook onder 16 jaar kunnen aanpakken. Dus zochten wij waar het gevoelig ligt bij kinderen onder de 16 jaar. Wat we vonden weten jullie zelf al.", aldus Termont. "Vaak zal de brief niet gestuurd moeten worden. Maar het signaal is wel belangrijk. Zo kunnen wij iedereen in de gaten houden en deze stad veiliger maken."

Oppositiepartij N-VA is voor het idee gewonnen. "Zo hoort het", is Siegfried Bracke het eens met de meerderheid. "Bemiddelen en op verantwoordelijkheden wijzen, dat is ook de essentie van de GAS-principes. Voor jonge kinderen is dit een prima alternatief." Sinterklaas zelf is dan weer sceptisch over dit nieuwe beleid. "Die administratie hier is een puinhoop! Al die brieven hier! En dan dat we onlangs allemaal onze wachtwoorden moesten veranderen... Pfff... Nee, dit moet niet voor mij!", liet hij ons heel kort weten in een telefonisch gesprek. Morgen volgt een persconferentie waarin Sinterklaas zijn mening zal verduidelijken.

Bronnen[bewerken]