Google krijgt zware boete na zenden van miljarden spammailtjes

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.9 april 2009

position=transparant Dit artikel bevat origineel en exclusief journalisme door een reporter in dienst van OnNieuws.
Het bedrijf dat hierdoor zo diep in de put is gevallen.

Door onze verslaggever ter plaatse: Spekkerd Bell

New York : Verloren voorwerpen zoekmachine Google heeft een boete van 150 miljard dollar gekregen nadat ze door de FBI betrapt waren van het zenden van meer dan 500 miljard spammails naar heel veel mensen over de hele wereld via het programma Google Maps. De FBI kwam er achter dat Google het woord spam omgedraaid zou hebben naar maps waar al meer dan miljoenen mensen per dag naar kijken om een kaart van bijvoorbeeld hun plaats te kunnen vinden. De AIVD heeft hier echter niks mee te maken, eveneens Henk ten Cate.

Google had plannen om een kaartprogramma te maken, en om hiermee veel geld binnen te halen. Eerst was er de versie van Google Earth, maar dat was nogal verlept. Daarom kwam er Google Maps waar de naam plotseling verscheen en in eerste instantie niet duidelijk was qua betekenis. De naam zou komen van taalkundigen S.P. Laak en G.E. Blek.
Er zou een complot aan de gang geweest zijn door Google zelf samen met [email protected] & CO die Google zou hebben ondergespamd volgens Benelux Google woordvoerder Gert Oekel. [email protected] & CO zou Google hebben gechanteerd om heel veel spam door te zenden naar heel veel Google Maps gebruikers. Dit lukte en meer dan 500 miljard mensen over de hele wereld waren het slachtoffer hiervan. De FBI kreeg ook last van de spamgolf en besloot om actie te ondernemen. In opdracht van president Barack Obama zocht de FBI naar de black box waar alle informatie op staat. Hieruit kon de FBI al uithalen dat Google een black mail naar president Obama wou sturen. Dit nieuws leidde tot de inbraak bij het Google hoofdgebouw in New York waar de werknemers betrapt werden op het zenden van enorm veel spam naar willekeurige mensen.

Google heeft als zoekmachine een enorme plaats vrijgemaakt op de computer- en huishoudbeurs door de inbraak doorbraak van de zoekmachine zelf. Google is vooral bekend geworden door het werkwoord 'googelen'.

Vanaf het Witte huis werd er geshockt gereageerd over het geval. President van de Verenigde Staten, Obama reageerde als volgt: This was a bad day in the history of the United States of America. 500 billion peopole were victim of this happening.. Vrij vertaald: Dit was een zwarte dag in de geschiedenis van Amerika. 500 miljard mensen waren het slachtoffer van dit gebeuren.. Later volgde nog een preek van drie kwartier die niet interessant was. Wel voegde hij nog wat toe: But Google is now the first black searchsite ever!. Vrij vertaald: Maar Google is nu de eerste zwarte zoekmachine ter wereld! [1]. Ook voormalig president Sjors D. Struik wou nog wat kwijt: Uh, who cares? Vrij vertaald: Euh, wat geeft het?.

Alle werknemers van Google zijn nu meegenomen naar het politiebureau voor ondervraging waar inmiddels al ruimte tekort is. De Google Maps beheerders zijn gearresteerd en naar de andere verdachten is inmiddels al een zoekactie begonnen. Tot zover, New York.

Voetnoot[bewerken]

  1. Dit bleek onjuist omdat er al een zwarte Google bestaat: Googoth, waar heel veel emo's zoals jij dagelijks heel veel plezier aan beleeft.