Grote lijsttrekkerscarrousel weer begonnen

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.16 maart 2017


DEN HAAG - De verkiezingen zijn weer voorbij, en dat betekent dat de lijsttrekkers de komende twee weken weer volledig transfervrij zijn. Het lijkt erop dat het politieke veld ook dit keer weer behoorlijk omgeploegd gaat worden.

Bij DENK is men er nog niet helemaal uit wie Kuzu op moet gaan volgen.

De VVD is inmiddels aan de eerste contractbesprekingen met Jesse Klaver begonnen. Klaver zelf hierover: "Natuurlijk, GroenLinks was prachtig om te doen, maar wees eerlijk, bij de VVD speel je gewoon op absoluut topniveau. 't Is toch een beetje of je van de Jupiler League naar de Eredivisie gaat. Inclusief de mogelijkheid tot het spelen in de Champions League, want het ziet ernaar uit dat ik hierdoor na de formatie de nieuwe premier zal zijn, en daarmee natuurlijk ook het belangrijkste Nederlandse gezicht in Europa." Klaver ziet ernaar uit om de standpunten van de VVD te gaan verdedigen. "Wat mij betreft kan de maximumsnelheid op de snelwegen makkelijk naar 180, en ook in de binnenstad kan er nog best een tandje bij." Ook op persoonlijk vlak verandert er veel voor Klaver: "Het lijkt me heerlijk om mijn rammelende bakfiets in te wisselen voor zo'n lekkere dikke BMW. Verder is mijn lieve Jolein al druk op zoek naar een leuk stulpje in Wassenaar, en onze kinderen kunnen nu gelukkig zonder enig gezeur naar een goede, dus spierwitte school."

Rutte waarschijnlijk naar Duitsland[bewerken]

Kuzu gaat zich bij de Partij voor de Dieren vooral inzetten voor het welzijn van alle Nederlandse schapen.

Wat Mark Rutte nu gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. Er gingen geruchten dat hij een jaartje de kar van de PVV zou gaan trekken, als een soort van crisismanager, om de partij nu toch eindelijk eens de grootste van het land te maken. Inmiddels lijkt het er echter op dat hij zijn vleugels uit gaat slaan naar het buitenland. Volgens de laatste berichten zou hij nog dit jaar Merkel gaan opvolgen als de nieuwe bondskanselier van Duitsland.

Opmerkelijk is de vermoedelijke overstap van Henk Krol naar de SGP. "Natuurlijk", zegt Krol, "ik zal wel eerst moeten gaan trouwen, met een vrouw welteverstaan. Maar voor de rest zal er niet zo veel veranderen. Op de meeste homo-ontmoetingsplaatsen ziet het op een gemiddelde vrijdagavond werkelijk zwart van de getrouwde christenbroeders, die de kat daar eens lekker in het donker komen knijpen, dus ik ken dat wereldje al wel een beetje. Het partijbestuur heeft me al verzekerd dat ik mijn zondige levensstijl gewoon kan voortzetten, als ik er verder maar niet meer openlijk over praat."

Een aantal andere transfers zullen minder opzien baren. Lodewijk Asscher gaat vrijwel zeker de SP leiden, Marianne Thieme neemt de lege plek van Klaver bij GroenLinks in, en Thierry Baudet hoopt de PvdA weer uit het slop te trekken door er weer een brede volkspartij van te maken. Zijn plek bij het Forum voor Democratie wordt op zijn beurt ingenomen door Jan Roos. En Tunahan Kuzu gaat naar verwachting het ritueel slachten weer duidelijk op de kaart zetten bij de Partij voor de Dieren.

PVV lonkt naar Sylvana[bewerken]

Geert mijmert lekker weg bij de gedachte aan de zonnige stranden van Tripoli en Beiroet.

De meest spectaculaire overstap lijkt die van Sylvana Simons naar de PVV te worden. Partij-ideoloog Martin Bosma licht desgevraagd toe: "Zo vreemd is dat helemaal niet. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we fel pro Zwarte Piet zijn, en met Sylvana halen we natuurlijk echt een prachtexemplaar binnen." Ook Sylvana lijkt zich prima te kunnen vinden in haar nieuwe rol: "Weet je wat het is, als ik maar met een verongelijkt snoetje op tv kan zitten, dan ben ik allang tevreden. Als leider van de PVV hoef je eigenlijk alleen maar wat te roepen, en kun je moeilijke discussies simpel uit de weg gaan. Dus de kans dat men eindelijk ontdekt dat er maar bitter weinig onder dat dagelijks wisselende pruikje zit acht ik bijzonder klein."

De enige die echt buiten de boot lijkt te vallen in deze wervelende carrousel is Geert Wilders. Hij is daar echter bepaald niet rouwig om: "Het waren toch twaalf hectische jaren, dus ik zie werkelijk uit naar een welverdiende retraite. Wellicht ga ik nu eindelijk eens wat verdieping in mijn geloof zoeken. Dat kan in Mekka zijn, maar ook Bagdad of Raqqa lijken me heerlijk."