Interview met Jan, Piet, Joris en Corneel

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.OnNieuws Dit exclusief interview gebruikt zelfgeschreven, ongebruikt journalisme door een OnNieuwsreporter.

12 april 2013

ONCYCLOPOLIS - Een woedend gezelschap - Jan, Piet, Joris en Corneel - zijn op dit moment bij ons, in een klein kamertje in de gangen van de redactie van het OnNieuws. Deze werd vroeger gebruikt voor het martelen van gevangen Wikipedianen. Dit stelde onze geïnterviewden niet echt op hun gemak, maar ze waren blij hun verhaal te vertellen.[1]

ONleft.pngOnNieuwsONright.png Jan, laten we beginnen met de eerste, u bent gestoord (haha, gestoord!) door een onlangse gebeurtenis. Zou u u nader willen verklaren?

Jan: Wel, wij waren met zijn allen inwoners van het prachtige Antwerpen. Hier leden wij een prachtig vissersleven voor vele jaren. We werden zelfs bekend onder kleine kinderen vanwege onze baarden. Ze zongen "Al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn. Jan, Piet, Joris en Corneel die hebben baarden, die hebben baarden. Die varen mee!"[2]. Nu zijn de tijden veranderd. Recent is er iemand aan de macht gekomen, die Bart De Wever heet. Hij zei - vraag ons niet waarom - dat de politie moest uitkijken voor mensen met baarden. Dit ruïneerde ons leven!

ONleft.pngONONright.png Hoe bedoelt u?

Piet: Die politie van tegenwoordig vat alles op zoals het hen het beste toekomt, en zeker nu die GAS-boetes er zijn. Meestal vragen ze te veel geld voor de GAS-boetes, en steken hetgene wat teveel is in hun zak! Dus, wanneer we net ontslagen waren van te roken tijdens wanneer er een lading buskruit binnenkwam in de loodsen, werden we ineens achternagezeten door een f*cking flik![3]
Joris: En zij ondervroegen ons, toen we op het politiekantoor zaten, tot in de late uren! Om 22 uur werden we naar buiten geschoffeld, zonder enige warme kleren in de kou. En het ergste van al was, dat wanneer we thuis kwamen, onze vrouwen dachten dat we de hele tijd waren gaan drinken! Dit soort dingen gebeurden zo veel, dat we het gewoon beu waren. Hierna zijn we verhuisd naar Oncyclopolis, waar we werden aanvaard in de maatschappij. Tegenwoordig zijn we dus Oncyclopedistisch, alleen is de wubboïstische godsdienst nog wat wennen.

ONleft.pngONONright.png En hoe loopt jullie leven nu?

Corneel: We werken momenteel voor de haven van Oncyclopolis, en doen soms militaire klusjes[4], en ons leven gaat goed.

ONleft.pngONONright.png Bedankt, en misschien tot een volgende keer!

Jammer genoeg is dit interview een dag later gepubliceerd dan het is afgenomen, en intussen had het gezelschap Jan, Piet, Joris en Corneel zelfmoord gepleegd omdat Bart De Wever een diplomatisch bezoek bracht aan Oncyclopolis.

Notities[bewerken]

  1. We hebben echter al het Antwerps dat ze uitbrabbelden vertaald naar een begrijpbaarder Nederlands, voor uw gemak.
  2. Hierbij neurieden zijn maten zachtjes vals mee, waardoor de journalist zijn oren dichtdeed. Hierdoor hebben wij niet alles kunnen opschrijven
  3. Net toen Piet verder wou (schelden), duwde Joris (de enige slimme) hem weg en nam zelf het woord.
  4. Hierover hebben ze gezegd dat ze niet meer mochten zeggen.